Tort cu frisca si cirese

de Tabita _ in Torturi, 1 Mar 2013 | 4960 vizualizari

 

Un tort rapid, usor, micut, dragut, dulce dulce.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g faina
  • un praf de copt
  • Insiropare:
  • 150 g apa
  • 100 g zahar
  • coaja de lamaie
  • Ornat:
  • 200 ml frisca lichida/ smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri zahar pudra
  • cirese din dulceata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si cirese:

Am dat drumul la cuptor la 170°.

Am separat ouale. Am batut albusurile tare impreuna cu zaharul. Am amestecat faina cu praful de copt. Am amestecat galbenusurile cu praful de sare. Am pus intr-un bol incapator albusurile batute spuma, am adaugat faina amestecata cu praful de copt si, la final, galbenusurile. Am tapetat o tava pentru tort: am uns-o cu unt, am pus compozitia si am bagat-o la cuptor.

Am lasat la cuptor cam 35-40 de minute. Am verificat cu o scobitoare. Cand e gata, scobitoarea ramane curata. Am lasat in continuare la loc cald si am asteptat sa se raceasca.

Intre timp am trecut la pregatirea siropului. Am pus apa si zaharul intr-o oala pe foc, am amestecat si am lasat sa fiarba cateva minute, cateva clocote. Am pus coaja de lamaie. Am pus capacul si am dat deoparte oala, sa se raceasca.

Pentru prepararea friscai, smantana de frisca trebuie tinuta la frigider inainte de a fi pregatita. Am pus in bol smantana lichida si am inceput sa mixez la prima treapta. Cand incepe sa se ingroase putin, se pune zaharul vanilat si zaharul pudra, treptat. Am marit viteza mixerului si am continuat mixarea pana s-a intarit frisca.

Blatul se intoarce pe cealalta parte si se pune pe farfurie sau tava de tort. Se poate taia in doua. Se insiropeaza usor cu ajutorul unei linguri. Apoi se poate orna dupa dorinta fiecaruia. Eu l-am ornat cu frisca si pe deasupra am pus cirese din dulceata.

TIPS-URI

1

Ingredientele date sunt pentru un tort mai mic. Pentru unul mai mare se vor dubla cantitatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si frisca