Bun bun!!! Se topeste in gura. :)
Stafidele se pun in apa. Se da drumul la cuptor,la foc mic.
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat mixand in continuare. Se adauga laptele, uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat, amestecandu-se usor cu o spatula si omogenizam bine compozitia.
Se adauga coaja rasa de portocala, nuca de cocos, stafidele bine scurse care au fost lasate pe un servet pt a absorbi apa.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se pune in compozitie cateva migdale. Ciocolata se topeste putin si se adauga pe mijloc. Se da la cuptor la foc mic (160°) pentru 25-35 de minute. In primele 15-20 de minute nu se deschide usa cuptorului. Se testeaza cu scobitoarea, cand scobitoarea ramane curata inseamna ca e gata.
Se lasa sa se raceasca.
1
Am trecut cu o lingurita pe deasupra compozitiei pentru ca ciocolata sa se lase la mijlocul checului