Friptura de porc cu legume la cuptor

de Tabita _ in Porc, 9 Mar 2013 | 10256 vizualizari

 

O friptura intotdeauna bine venita. Simplu si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de porc
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 3 cartofi marime medie
  • 1-2 mere
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei de masline
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • amestec de condimente
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu legume la cuptor:

Am incins cuptorul la 220 ° C.

Am curatat si taiat legumele cubulete.

Am facut cateva crestaturi in carne si am frecat-o cu sare, piper, amestec de condimente, cimbru si usturoi zdrobit. 

Am pus carnea si legumele intr-un vas termorezistent.

Am adaugat peste carne otet, ulei de masline, zeama de lamaie si am acoperit toate cu apa. 

Am pus in cuptorul preincalzit pentru 1- 1 1/2 ore.

Am stins cuptorul si am mai lasat sa stea 30 de minute sa-si traga aroma din condimente.

Se scoate carnea si se serveste alaturi de legume. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga difetite legume si mirodenii dupa prefetinta si ce aveti la indemana.

2

Se poate stropi carnea cu vin sau bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta traditionala de pomana porcului