Tabita _

4

Bucataras
grozav

București

Bucataras din 16.02.2013

RETETE301
PRIETENI343
Retete

Shake aromat de banane cu JOYA Soygurt Natur si scortisoara

In Mancaruri de post la 11 Apr 2013

Se mixeaza bananele cu blenderul. Se amesteca cu zeama de lamaie, mierea, apa minerala si JOYA Soygurt Natur. Se adauga esenta de vanilie, esenta de rom si de scortisoara. Va rezulta un lichid putin mai gros, deosebit de aromat, delicios si sanatos.

Aperitiv cu avocado, cuisoare si JOYA Soygurt natur

In Mancaruri de post la 11 Apr 2013

Se taie in doua avocado cu ajutorul unui cutit. Se indeparteaza samburele.  Se scoate din coaja, se paseaza cu furculita sau se mixeaza cu blenderul avocado.  Se adauga iaurtul Joya, zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga sare,...

Piept de pui cu bambus

In Pui la 11 Apr 2013

Se soteaza carnea pana se rumeneste putin. Se scoate carnea si se adauga usturoiul tocat, ardeiul taiat fideluta si bambusul, se calesc pana se inmoaie putin. Se adauga carnea si se  adauga supa sau apa + vegeta calda. Se fierbe pana scade apa. Se poate adauga putin sos pentru...

Telina pane

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2013

  Telina se curata, se spala, se taie felii de 0,5 cm si se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca.  Se scurge bine de apa, se trece prin faina, ou batut in care am pus sare si piper, pesmet si se pune in tigaia cu ulei incins.  Se prajeste pe ambele...

"Cosite" din aluat de foietaj cu gem si rahat

In Dulciuri la 11 Apr 2013

Se scoate aluatul din frigider, se lasa putin sa se dezghete si se taie 6 dreptunghiuri. Se lasa un spatiu in mijlocul aluatului unde se pune umplutura, iar pe margini se fac taieturi. Se aseaza umplutura pe mijloc si se impleteste "cosita". Se pune in tava tapetata cu hartie...

Rulada cu gem de capsuni si ciocolata

In Dulciuri la 11 Apr 2013

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma tare albusurile cu praful de sare. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se pun peste albusurile batute. Se adauga esenta de vanilie si faina. Se amesteca usor, de jos in sus. Se pune hartie de copt in tava si se intinde aluatul uniform....

Prajitura linzer cu gem de capsuni

In Prajituri la 10 Apr 2013

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga laptele, uleiul si bicarbonatul stins in otet. Se amesteca bine, apoi se adauga faina pana se obtine un aluat ca o smantana mai groasa. Se pastreaza deoparte 5-6 linguri si restul compozitiei se toarna in tava tapetata cu hartie de copt....

Conopida la cuptor cu sos Bechamel

In Mancaruri de legume la 3 Apr 2013

Conopida se desface buchetele. Se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge bine de apa. Se pune pe un servet. Pentru sosul Bechamel: Se pune untul intr-o tigaie pe foc. Se topeste untul. Se adauga faina dintr-o data. Se amesteca energic pana la incorporare. Se pune putin cate putin lapte...

Pufuleti de casa

In Dulciuri la 28 Mar 2013

Am amestecat malaiul, apa, uleiul si sarea. Am "framantat" cateva minute cu mana.  Am tapetat o tava cu faina. Am modelat pufuleti cu faina.  Am dat la cuptor la foc mic (150° C) pentru 30 de minute.

Zucchini copti cu branza si seminte

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2013

Se incalzeste cuptorul la 190°C.  Zucchini se spala, se taie capatul si apoi se taie in doua. Fiecare zucchini se pune intr-o folie de aluminiu cu partea taiata in jos in tava. Se pregateste un amestec din uleiul de masline, ierburi aromate, sare si piper si se unge fiecare...

Pizza cu sunca, salam si branza

In Pizza la 25 Mar 2013

Mai intai ne ocupam de maia: Punem intr-un bol drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia si apoi adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine. Lasam la dospit intr-un loc cald 15-20 de minute. Dupa ce a dospit, adaugam apa putin cate...

Prajitura inteligenta (desteapta)

In Prajituri la 24 Mar 2013

Se pune untul si ciocolata la topit intr-un ibric pe foc. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca cu galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata topita cu untul, racita si faina in ploaie. Se adauga laptele putin incalzit, cate putin, se amesteca, apoi...

Ficat de porc neinecacios cu sos

In Ficat la 24 Mar 2013

Se portioneaza ficatul de porc, de preferat bucatele mai mici ca sa se patrunda si sa se faca mai repede. Se pun bucatile de ficat in lapte si se lasa minim 30 de minute. Se pune uleiul la incins in tigaie si se adauga bucatile de ficat. Se prajeste ficatul pe ambele parti cam 5 minute...

Spanac cu branza de vaci la cuptor

In Mancaruri de legume la 24 Mar 2013

Se pune untul intr-o cratita pe foc, se adauga usturoiul si spanacul congelat. Se amesteca pentru a se desface spanacul si a se omogeniza. Se adauga laptele amestecat cu faina, si se amesteca bine. Se adauga branza de vaci si condimentele si amestecam pana se omogenizeaza. Se unge un...

Gulas de vita cu piure pufos de cartofi si morcovi

In Vita la 22 Mar 2013

Am inceput cu piureul, se poate incepe cu gulasul sau le faceti in paralel. Am pus la fiert in apa cu sare cartofii si morvovii. I-am descojit cand erau inca calzi.I-am zdrobit. Am incalzit laptele si l-am pus fierbinte.Am amestecat bine. Carnea am spalat-o, am sters-o, am...

Flori de ciocolata

In Prajituri la 21 Mar 2013

Incingem cuptorul la 160-170°C. Se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga zaharul, laptele si uleiul si se amesteca bine cu o spatula. Se bat ouale, se adauga in compozitie si se amesteca bine. Se adauga ciocolata rasa si se amesteca. Se ung formele de silicon cu putin...

Langosi cu branza sarata ca la mama

In Dulciuri la 20 Mar 2013

Se pune drojdia intr-un bol si se toarna apa (40°C). Se dizolva drojdia in apa. Se adauga faina, sarea si zaharul. Se amesteca bine. Se lasa 10 minute si se framanta 15 minute. Se unge un bol cu ulei si se aseaza aluatul. Se lasa la loc cald 30 de minute. Planul de lucru se...

Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca

In Porc la 18 Mar 2013

Cum se prepara Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca Carnea spalata si portionata sterge prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se incinge tigaia si se pun cateva picaturi de ulei. Se pune carnea in tigaie la foc mic si se amesteca din cand in cand pana cand scade...

Chec aperitiv a la Jamila

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2013

Se bat ouale pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina in ploaie, praful de copt, uleiul. Amestecam bine. Se adauga gogosarul, castravetii, branza topita, sarea si se amesteca usor cu o spatula. Am turnat compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da la...

Chiftele la cuptor

In Mancaruri cu carne la 16 Mar 2013

Se incinge cuptorul la 200 °C. Se taie marunt ceapa si usturoiul si se amesteca bine cu carnea tocata, pesmetul, sarea, piperul, delicatul si oul batut. Se unge o tava cu putin ulei de masline. Se formeaza chiftele si se aseaza in tava. Se dau la cuptor pentru 15-20 de minute,...

Prajitura cu malai si cirese

In Prajituri la 15 Mar 2013

Se incinge cuptorul la 170° C (foc mediu). Laptele se da in clocot. Am batut oul, am adaugat zaharul si zaharul vanilat, malaiul si praful de copt, uleiul , am adaugat coaja si zeama de lamaie si am amestecat bine. Am adaugat laptele fierbinte si am amestecat bine. Am tapetat o...

Orez cu lapte cu inima de ciocolata

In Dulciuri la 14 Mar 2013

Orezul se spala si se pune la fiert in 250 ml apa. Se lasa sa fiarba aproape de tot. Se scurge de apa. Se pune peste laptele fierbinte. Se lasa pe foc pana se fierbe orezul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se ung cu putin ulei...

Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor

In Pui la 14 Mar 2013

Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se spala puiul si se strege cu un servetel. Se taie marunt un catel de usturoi. Se stoarce zeama de la lamai. Se curata si se rade ghimbirul pe razatoarea mica. Se pun intr-un bol si se amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul,...

Sirop de ghimbir cu lamaie

In Bauturi la 13 Mar 2013

Apa se pune la fiert cu zaharul.  Cand incepe sa se lege siropul, se adauga ghimbirul ras. Se lasa la fiert cam 15 minute. Se adauga zaharul vanilat. Se opreste focul si se adauga zeama de lamaie. Se lasa sa se raceasca. Se strecoara si se pune in sticle. Sursa:...

Aperitiv de legume cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2013

 Se fierb cartofii si morcovii in coaja aproximativ 35-40 minute in apa cu sare. Se strecoara legumele fierte de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja legumele si se toaca in cubulete mici. Cartofii se amesteca cu morcovii si cu cascavalul ras, sare, piper si ierburi de...

Piept de pui cu ghimbir, miere si lamaie

In Pui la 11 Mar 2013

Pieptul de pui se curata de pielite si se taie in bucati mici. Ghimbirul se curata de coaja se da pe razatoarea mica, usturoiul se toaca, se rade coaja de lamaie pe razatoarea mica si se stoarce lamaia. Se adauga mierea si se amesteca toate ingredientele, se freaca bine carnea cu aceste...

Foietaj din aluat cu gem de caise

In Dulciuri la 10 Mar 2013

Se scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei minim 30 de minute.  Se incinge cuptorul la 190°. Se taie in patrate, se pune cate o lingurita de gem in fiecare patrat si se unesc colturile la mijloc. Punem foietajul in tava tapetata cu hartie de copt si o...

Chec pufos din albusuri cu gem de caise

In Prajituri la 10 Mar 2013

Se incinge cuptorul la 160°. Atentie! Albusurile trebuie sa fie aproape la temperatura camerei pentru a-si mari volumul si a se obtine un chec pufos. Albusurile se bat tare cu un praf de sare.  Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare....

Cartofi gratinati cu ou, lapte si branza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Mar 2013

Am fiert cartofii in coaja in apa cu sare, doar pana cand poate sa intre furculita in ei. I-am descojit, i-am taiat rondele. Am batut ouale, am pus sare, piper, cimbru. Am ras branza pe razatoarea mica. Am amestecat branza cu ouale batute si laptele. Am pus in tava un strat de...

Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata

In Prajituri la 9 Mar 2013

Incingem cuptorul la 180° C. Incepem cu cea mai importanta operatie : topim untul si il frecam cu zaharul pana devine spuma si zaharul s-a topit. Ne va lua ceva timp, dar merita pentru o prajitura pufoasa. Se adauga ouale si se mixeaza bine pana se incorporeaza.  Se adauga faina...

Afisate 241 - 270 din 301 retete    

Postari recente

publicat la 09.04.2021

Varza dulce calita cu rosii

publicat la 25.12.2020

Ciorba de fasole verde cu scarita

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]