Se mixeaza bananele cu blenderul.
Se amesteca cu zeama de lamaie, mierea, apa minerala si JOYA Soygurt Natur.
Se adauga esenta de vanilie, esenta de rom si de scortisoara.
Va rezulta un lichid putin mai gros, deosebit de aromat, delicios si sanatos.
Se taie in doua avocado cu ajutorul unui cutit. Se indeparteaza samburele. Se scoate din coaja, se paseaza cu furculita sau se mixeaza cu blenderul avocado.
Se adauga iaurtul Joya, zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt. Se amesteca pana se omogenizeaza.
Se adauga sare,...
Se soteaza carnea pana se rumeneste putin.
Se scoate carnea si se adauga usturoiul tocat, ardeiul taiat fideluta si bambusul, se calesc pana se inmoaie putin.
Se adauga carnea si se adauga supa sau apa + vegeta calda.
Se fierbe pana scade apa.
Se poate adauga putin sos pentru...
Telina se curata, se spala, se taie felii de 0,5 cm si se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca.
Se scurge bine de apa, se trece prin faina, ou batut in care am pus sare si piper, pesmet si se pune in tigaia cu ulei incins.
Se prajeste pe ambele...
Se scoate aluatul din frigider, se lasa putin sa se dezghete si se taie 6 dreptunghiuri.
Se lasa un spatiu in mijlocul aluatului unde se pune umplutura, iar pe margini se fac taieturi.
Se aseaza umplutura pe mijloc si se impleteste "cosita".
Se pune in tava tapetata cu hartie...
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma tare albusurile cu praful de sare. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se pun peste albusurile batute.
Se adauga esenta de vanilie si faina.
Se amesteca usor, de jos in sus.
Se pune hartie de copt in tava si se intinde aluatul uniform....
Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga laptele, uleiul si bicarbonatul stins in otet. Se amesteca bine, apoi se adauga faina pana se obtine un aluat ca o smantana mai groasa. Se pastreaza deoparte 5-6 linguri si restul compozitiei se toarna in tava tapetata cu hartie de copt....
Conopida se desface buchetele. Se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge bine de apa. Se pune pe un servet.
Pentru sosul Bechamel:
Se pune untul intr-o tigaie pe foc. Se topeste untul. Se adauga faina dintr-o data. Se amesteca energic pana la incorporare. Se pune putin cate putin lapte...
Am amestecat malaiul, apa, uleiul si sarea.
Am "framantat" cateva minute cu mana.
Am tapetat o tava cu faina.
Am modelat pufuleti cu faina.
Am dat la cuptor la foc mic (150° C) pentru 30 de minute.
Se incalzeste cuptorul la 190°C.
Zucchini se spala, se taie capatul si apoi se taie in doua.
Fiecare zucchini se pune intr-o folie de aluminiu cu partea taiata in jos in tava.
Se pregateste un amestec din uleiul de masline, ierburi aromate, sare si piper si se unge fiecare...
Mai intai ne ocupam de maia:
Punem intr-un bol drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia si apoi adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine. Lasam la dospit intr-un loc cald 15-20 de minute.
Dupa ce a dospit, adaugam apa putin cate...
Se pune untul si ciocolata la topit intr-un ibric pe foc.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se freaca cu galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema.
Se adauga ciocolata topita cu untul, racita si faina in ploaie.
Se adauga laptele putin incalzit, cate putin, se amesteca, apoi...
Se portioneaza ficatul de porc, de preferat bucatele mai mici ca sa se patrunda si sa se faca mai repede.
Se pun bucatile de ficat in lapte si se lasa minim 30 de minute.
Se pune uleiul la incins in tigaie si se adauga bucatile de ficat.
Se prajeste ficatul pe ambele parti cam 5 minute...
Se pune untul intr-o cratita pe foc, se adauga usturoiul si spanacul congelat.
Se amesteca pentru a se desface spanacul si a se omogeniza.
Se adauga laptele amestecat cu faina, si se amesteca bine.
Se adauga branza de vaci si condimentele si amestecam pana se omogenizeaza.
Se unge un...
Am inceput cu piureul, se poate incepe cu gulasul sau le faceti in paralel.
Am pus la fiert in apa cu sare cartofii si morvovii.
I-am descojit cand erau inca calzi.I-am zdrobit.
Am incalzit laptele si l-am pus fierbinte.Am amestecat bine.
Carnea am spalat-o, am sters-o, am...
Incingem cuptorul la 160-170°C.
Se amesteca faina cu praful de copt.
Se adauga zaharul, laptele si uleiul si se amesteca bine cu o spatula.
Se bat ouale, se adauga in compozitie si se amesteca bine.
Se adauga ciocolata rasa si se amesteca.
Se ung formele de silicon cu putin...
Se pune drojdia intr-un bol si se toarna apa (40°C).
Se dizolva drojdia in apa. Se adauga faina, sarea si zaharul. Se amesteca bine.
Se lasa 10 minute si se framanta 15 minute.
Se unge un bol cu ulei si se aseaza aluatul.
Se lasa la loc cald 30 de minute.
Planul de lucru se...
Cum se prepara Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca
Carnea spalata si portionata sterge prin tamponare cu un prosop de bucatarie.
Se incinge tigaia si se pun cateva picaturi de ulei.
Se pune carnea in tigaie la foc mic si se amesteca din cand in cand pana cand scade...
Se bat ouale pana isi dubleaza volumul.
Se adauga faina in ploaie, praful de copt, uleiul. Amestecam bine.
Se adauga gogosarul, castravetii, branza topita, sarea si se amesteca usor cu o spatula.
Am turnat compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se da la...
Se incinge cuptorul la 200 °C.
Se taie marunt ceapa si usturoiul si se amesteca bine cu carnea tocata, pesmetul, sarea, piperul, delicatul si oul batut.
Se unge o tava cu putin ulei de masline.
Se formeaza chiftele si se aseaza in tava.
Se dau la cuptor pentru 15-20 de minute,...
Se incinge cuptorul la 170° C (foc mediu).
Laptele se da in clocot.
Am batut oul, am adaugat zaharul si zaharul vanilat, malaiul si praful de copt, uleiul , am adaugat coaja si zeama de lamaie si am amestecat bine.
Am adaugat laptele fierbinte si am amestecat bine.
Am tapetat o...
Orezul se spala si se pune la fiert in 250 ml apa.
Se lasa sa fiarba aproape de tot.
Se scurge de apa.
Se pune peste laptele fierbinte.
Se lasa pe foc pana se fierbe orezul.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat.
Se ia de pe foc si se acopera cu un capac.
Se ung cu putin ulei...
Se incalzeste cuptorul la 200°C.
Se spala puiul si se strege cu un servetel.
Se taie marunt un catel de usturoi.
Se stoarce zeama de la lamai.
Se curata si se rade ghimbirul pe razatoarea mica.
Se pun intr-un bol si se amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul,...
Apa se pune la fiert cu zaharul.
Cand incepe sa se lege siropul, se adauga ghimbirul ras.
Se lasa la fiert cam 15 minute.
Se adauga zaharul vanilat.
Se opreste focul si se adauga zeama de lamaie.
Se lasa sa se raceasca.
Se strecoara si se pune in sticle.
Sursa:...
Se fierb cartofii si morcovii in coaja aproximativ 35-40 minute in apa cu sare.
Se strecoara legumele fierte de apa si se lasa sa se raceasca.
Se curata de coaja legumele si se toaca in cubulete mici.
Cartofii se amesteca cu morcovii si cu cascavalul ras, sare, piper si ierburi de...
Pieptul de pui se curata de pielite si se taie in bucati mici.
Ghimbirul se curata de coaja se da pe razatoarea mica, usturoiul se toaca, se rade coaja de lamaie pe razatoarea mica si se stoarce lamaia.
Se adauga mierea si se amesteca toate ingredientele, se freaca bine carnea cu aceste...
Se scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei minim 30 de minute.
Se incinge cuptorul la 190°.
Se taie in patrate, se pune cate o lingurita de gem in fiecare patrat si se unesc colturile la mijloc.
Punem foietajul in tava tapetata cu hartie de copt si o...
Se incinge cuptorul la 160°.
Atentie! Albusurile trebuie sa fie aproape la temperatura camerei pentru a-si mari volumul si a se obtine un chec pufos.
Albusurile se bat tare cu un praf de sare.
Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare....
Am fiert cartofii in coaja in apa cu sare, doar pana cand poate sa intre furculita in ei.
I-am descojit, i-am taiat rondele.
Am batut ouale, am pus sare, piper, cimbru.
Am ras branza pe razatoarea mica.
Am amestecat branza cu ouale batute si laptele.
Am pus in tava un strat de...
Incingem cuptorul la 180° C.
Incepem cu cea mai importanta operatie : topim untul si il frecam cu zaharul pana devine spuma si zaharul s-a topit. Ne va lua ceva timp, dar merita pentru o prajitura pufoasa.
Se adauga ouale si se mixeaza bine pana se incorporeaza.
Se adauga faina...
Shake aromat de banane cu JOYA Soygurt Natur si scortisoara
Se mixeaza bananele cu blenderul. Se amesteca cu zeama de lamaie, mierea, apa minerala si JOYA Soygurt Natur. Se adauga esenta de vanilie, esenta de rom si de scortisoara. Va rezulta un lichid putin mai gros, deosebit de aromat, delicios si sanatos.
Aperitiv cu avocado, cuisoare si JOYA Soygurt natur
Se taie in doua avocado cu ajutorul unui cutit. Se indeparteaza samburele. Se scoate din coaja, se paseaza cu furculita sau se mixeaza cu blenderul avocado. Se adauga iaurtul Joya, zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga sare,...
Piept de pui cu bambus
Se soteaza carnea pana se rumeneste putin. Se scoate carnea si se adauga usturoiul tocat, ardeiul taiat fideluta si bambusul, se calesc pana se inmoaie putin. Se adauga carnea si se adauga supa sau apa + vegeta calda. Se fierbe pana scade apa. Se poate adauga putin sos pentru...
Telina pane
Telina se curata, se spala, se taie felii de 0,5 cm si se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca. Se scurge bine de apa, se trece prin faina, ou batut in care am pus sare si piper, pesmet si se pune in tigaia cu ulei incins. Se prajeste pe ambele...
"Cosite" din aluat de foietaj cu gem si rahat
Se scoate aluatul din frigider, se lasa putin sa se dezghete si se taie 6 dreptunghiuri. Se lasa un spatiu in mijlocul aluatului unde se pune umplutura, iar pe margini se fac taieturi. Se aseaza umplutura pe mijloc si se impleteste "cosita". Se pune in tava tapetata cu hartie...
Rulada cu gem de capsuni si ciocolata
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma tare albusurile cu praful de sare. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se pun peste albusurile batute. Se adauga esenta de vanilie si faina. Se amesteca usor, de jos in sus. Se pune hartie de copt in tava si se intinde aluatul uniform....
Prajitura linzer cu gem de capsuni
Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga laptele, uleiul si bicarbonatul stins in otet. Se amesteca bine, apoi se adauga faina pana se obtine un aluat ca o smantana mai groasa. Se pastreaza deoparte 5-6 linguri si restul compozitiei se toarna in tava tapetata cu hartie de copt....
Conopida la cuptor cu sos Bechamel
Conopida se desface buchetele. Se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge bine de apa. Se pune pe un servet. Pentru sosul Bechamel: Se pune untul intr-o tigaie pe foc. Se topeste untul. Se adauga faina dintr-o data. Se amesteca energic pana la incorporare. Se pune putin cate putin lapte...
Pufuleti de casa
Am amestecat malaiul, apa, uleiul si sarea. Am "framantat" cateva minute cu mana. Am tapetat o tava cu faina. Am modelat pufuleti cu faina. Am dat la cuptor la foc mic (150° C) pentru 30 de minute.
Zucchini copti cu branza si seminte
Se incalzeste cuptorul la 190°C. Zucchini se spala, se taie capatul si apoi se taie in doua. Fiecare zucchini se pune intr-o folie de aluminiu cu partea taiata in jos in tava. Se pregateste un amestec din uleiul de masline, ierburi aromate, sare si piper si se unge fiecare...
Pizza cu sunca, salam si branza
Mai intai ne ocupam de maia: Punem intr-un bol drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia si apoi adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine. Lasam la dospit intr-un loc cald 15-20 de minute. Dupa ce a dospit, adaugam apa putin cate...
Prajitura inteligenta (desteapta)
Se pune untul si ciocolata la topit intr-un ibric pe foc. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca cu galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata topita cu untul, racita si faina in ploaie. Se adauga laptele putin incalzit, cate putin, se amesteca, apoi...
Ficat de porc neinecacios cu sos
Se portioneaza ficatul de porc, de preferat bucatele mai mici ca sa se patrunda si sa se faca mai repede. Se pun bucatile de ficat in lapte si se lasa minim 30 de minute. Se pune uleiul la incins in tigaie si se adauga bucatile de ficat. Se prajeste ficatul pe ambele parti cam 5 minute...
Spanac cu branza de vaci la cuptor
Se pune untul intr-o cratita pe foc, se adauga usturoiul si spanacul congelat. Se amesteca pentru a se desface spanacul si a se omogeniza. Se adauga laptele amestecat cu faina, si se amesteca bine. Se adauga branza de vaci si condimentele si amestecam pana se omogenizeaza. Se unge un...
Gulas de vita cu piure pufos de cartofi si morcovi
Am inceput cu piureul, se poate incepe cu gulasul sau le faceti in paralel. Am pus la fiert in apa cu sare cartofii si morvovii. I-am descojit cand erau inca calzi.I-am zdrobit. Am incalzit laptele si l-am pus fierbinte.Am amestecat bine. Carnea am spalat-o, am sters-o, am...
Flori de ciocolata
Incingem cuptorul la 160-170°C. Se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga zaharul, laptele si uleiul si se amesteca bine cu o spatula. Se bat ouale, se adauga in compozitie si se amesteca bine. Se adauga ciocolata rasa si se amesteca. Se ung formele de silicon cu putin...
Langosi cu branza sarata ca la mama
Se pune drojdia intr-un bol si se toarna apa (40°C). Se dizolva drojdia in apa. Se adauga faina, sarea si zaharul. Se amesteca bine. Se lasa 10 minute si se framanta 15 minute. Se unge un bol cu ulei si se aseaza aluatul. Se lasa la loc cald 30 de minute. Planul de lucru se...
Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca
Cum se prepara Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca Carnea spalata si portionata sterge prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se incinge tigaia si se pun cateva picaturi de ulei. Se pune carnea in tigaie la foc mic si se amesteca din cand in cand pana cand scade...
Chec aperitiv a la Jamila
Se bat ouale pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina in ploaie, praful de copt, uleiul. Amestecam bine. Se adauga gogosarul, castravetii, branza topita, sarea si se amesteca usor cu o spatula. Am turnat compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da la...
Chiftele la cuptor
Se incinge cuptorul la 200 °C. Se taie marunt ceapa si usturoiul si se amesteca bine cu carnea tocata, pesmetul, sarea, piperul, delicatul si oul batut. Se unge o tava cu putin ulei de masline. Se formeaza chiftele si se aseaza in tava. Se dau la cuptor pentru 15-20 de minute,...
Prajitura cu malai si cirese
Se incinge cuptorul la 170° C (foc mediu). Laptele se da in clocot. Am batut oul, am adaugat zaharul si zaharul vanilat, malaiul si praful de copt, uleiul , am adaugat coaja si zeama de lamaie si am amestecat bine. Am adaugat laptele fierbinte si am amestecat bine. Am tapetat o...
Orez cu lapte cu inima de ciocolata
Orezul se spala si se pune la fiert in 250 ml apa. Se lasa sa fiarba aproape de tot. Se scurge de apa. Se pune peste laptele fierbinte. Se lasa pe foc pana se fierbe orezul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se ung cu putin ulei...
Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor
Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se spala puiul si se strege cu un servetel. Se taie marunt un catel de usturoi. Se stoarce zeama de la lamai. Se curata si se rade ghimbirul pe razatoarea mica. Se pun intr-un bol si se amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul,...
Sirop de ghimbir cu lamaie
Apa se pune la fiert cu zaharul. Cand incepe sa se lege siropul, se adauga ghimbirul ras. Se lasa la fiert cam 15 minute. Se adauga zaharul vanilat. Se opreste focul si se adauga zeama de lamaie. Se lasa sa se raceasca. Se strecoara si se pune in sticle. Sursa:...
Aperitiv de legume cu cascaval
Se fierb cartofii si morcovii in coaja aproximativ 35-40 minute in apa cu sare. Se strecoara legumele fierte de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja legumele si se toaca in cubulete mici. Cartofii se amesteca cu morcovii si cu cascavalul ras, sare, piper si ierburi de...
Piept de pui cu ghimbir, miere si lamaie
Pieptul de pui se curata de pielite si se taie in bucati mici. Ghimbirul se curata de coaja se da pe razatoarea mica, usturoiul se toaca, se rade coaja de lamaie pe razatoarea mica si se stoarce lamaia. Se adauga mierea si se amesteca toate ingredientele, se freaca bine carnea cu aceste...
Foietaj din aluat cu gem de caise
Se scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei minim 30 de minute. Se incinge cuptorul la 190°. Se taie in patrate, se pune cate o lingurita de gem in fiecare patrat si se unesc colturile la mijloc. Punem foietajul in tava tapetata cu hartie de copt si o...
Chec pufos din albusuri cu gem de caise
Se incinge cuptorul la 160°. Atentie! Albusurile trebuie sa fie aproape la temperatura camerei pentru a-si mari volumul si a se obtine un chec pufos. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare....
Cartofi gratinati cu ou, lapte si branza la cuptor
Am fiert cartofii in coaja in apa cu sare, doar pana cand poate sa intre furculita in ei. I-am descojit, i-am taiat rondele. Am batut ouale, am pus sare, piper, cimbru. Am ras branza pe razatoarea mica. Am amestecat branza cu ouale batute si laptele. Am pus in tava un strat de...
Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata
Incingem cuptorul la 180° C. Incepem cu cea mai importanta operatie : topim untul si il frecam cu zaharul pana devine spuma si zaharul s-a topit. Ne va lua ceva timp, dar merita pentru o prajitura pufoasa. Se adauga ouale si se mixeaza bine pana se incorporeaza. Se adauga faina...