publicat la 05.11.2018
publicat la 28.06.2016
publicat la 02.05.2016
Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.
Bucataras.ro
[email protected]
Pastrav la cuptor
Pentru prepararea lui am ales metoda la cuptor, rapida si care pastreaza intreaga savoare a pestelui. Pestele a fost curatat bine, spalat si sters. L-am asezonat pe toate partile si la interior cu sare, piper proaspat macinat, ierburi de provence. Se pune intr-un vas mare termorezistent...
Ton la gratar cu legume si spanac in aburi
Preparea este simpla, tonul se decupeaza in bucati de 50-60 grame si se asezoneaza cu sare de mare si piper alb, il pensulam cu putin ulei de masline si este gata pentru prajit. Fiind un peste "uscat" aveti grija sa nu il lasati prea mult, la interior trebuie sa ramana moale si in...
Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina
Prepapare : se fierb cartofii in coaja in aburi , presarati cu putina sare de mare grunjoasa. Dupa 10 minute se adauga si mazarea verde si se lasa inca 3-4 minute. Se curata cartofii, se zdrobesc cu furculita impreuna cu jumatate din mazare, se adauga o lingura de ulei de masline, sare, piper, o...
Sardine cu sos aromat de rosii
Sardinele au un gust foarte pronuntat, foarte greu de “controlat” de asta simt mereu nevoia sa le asociez cu rosii sau usturoi sau pasta picanta, pentru a distrage cumva atentia de la gustul lor. Preparare: se intinde filé-ul de sardina se condimenteaza cu sare si piper si se...
Mini-quiches cu spanac si somon
Imi cer scuze pentru absenta indelungata, am avut o perioada mai plina in care nu prea am ajuns la calculator. Va propun astazi o reteta pe cat de simpla pe atat de buna : mini-quiche cu somon si spanac. Quiche-ul este o tarta sarata care are la baza o foaie brisée / sfaramicioasa facuta...
Mousse de castravete cu somon afumat
Somonul afumat este extrem de gras asa ca il prefer servit in combinatii legere care sa ii puna in valoare gustul si aroma dar sa ii dea un plus de lejeritate. Reteta care o propun o servim si la restaurant si este foarte apreciata. Preparare: se mixeaza castravetele curatat cu sare si...
Somon la gratar si orez aromat cu ciuperci de padure
Preparare : facem un amestec din ulei de masline si ierburi aromate. Somonul se condimenteaza cu sare si piper si se pensuleaza apoi cu amestecul de ulei si ierburi aromate, rolul uleiului este doar de a lega ierburile de somon de aceea folosim pensula pentru a condimenta somonul. ...
Novac cu legume la cuptor
Cand preparam un peste de aceasta talie este pacat zic eu sa il lasam intreg si sa nu il facem filé, o operatiune simpla care nu necesita decat putina indemanare. Va prezint maniera mea de a face un peste filé total amatoare dupa ce voi incepe cursurile de cuisine din toamna sper...
Somon cu ierburi aromate si amestec de cereale
Preparare : pregatim uleiul si ierburile aromate pentru somon, se punem intr-un bol toate si amestecam pana la omogenizare. Pensulam bucatile de somon cu acest amestec si le lasam macar o ora la rece. Intr-o tigaie neaderenta, tefal am folosit eu punem un strop de ulei de...
Saramura de pastrav
Se curata si se pregatesc pestii, uscandu-i bine la final. Eu personal ii pensulez cu ulei de masline si ii condimentez bine si pe interior cu sare si piper. Se face pestele la gratar pe foc mic. Intre timp pregatim saramura intr-un vas mai mare in care sa incapa apoi...
Salata de cartofi cu peste afumat si masline
Preparare: se taie cartofii cuburi mai mari ( eu i-am taiat cu placa ondulata ) si se aseaza ca strat de baza. Adaugam peste ei pestele taiat fasii subtiri si maslinele. La sfarsit adaugam ceapa taiata le fel. Eu am lasat ceapa cu putina sare, ulei si otet inainte ca sa...
Peste prajit cu mamaliga
Preparare: se pun intr-o sita pestii si se clatesc bine, se condimenteaza cu sare si piper si se pudreaza cu putina faina. Se pun la prajit intr-o tigaie neaderenta intr-un strat subtire de ulei, acoperiti cu capc in primele minute. In interval de 5-7 minute pestele e gata,...
Pastrav la cuptor in vin alb cu garnitura de legume
Preparare: am spalat, curatat si uscat bine pestele. L-am condimentat si pe exterior si pe interior cu sare, piper si un fir de cimbru uscat, l-am asezat intr-un vas termorezistent cu feliute de lamaie peste el si am adaugat uleiul si vinul alb. Am acoperit cu o folie de...
Spuma de ton
Cu robotul de bucatarie mixam totul pana obtinem o pasta fina, adaugam smantana vegetala si condimentele . Amestecam cu grija pana obtinem o pasta omogena.Adaugam uleiul de masline si verdeata( marar am pus eu ). Amestecam din nou pana la omogenizare si mai dregem cu...
Calcan la cuptor cu legume
Pregatim pestele spalandu-l si apoi tamponandu-l cu un servet absorbant. Pregatim legumele taindu-le solzi/julienne le condimentam cu putina sare si piper si le asezam intr-un strat subtire intr-un vas termorezistent . La tot ce este peste eu folosesc sarea de mare in granule mari pe care...
Tacaud la cuptor in sos aromat
Preparare: spalam, curatam si uscam pestele si il asezam intr-un vas termorezistent. Turnam peste el amestecul facut din apa, ulei, vin si restul condimentelor si presaram la sfarsit ierburile aromate. Se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade si se lasa la temperatura...
Chinchard la cuptor cu legume
L-am pus in cuptorul incins in prealabil la 220 de grade si l-am lasat 10 minute acoperit cu o folie si apoi inca vreo 7-8 minute fara folie sa se rumeneasca putin. L-am servit cu o garnitura de legume un amestec colorat dar nu foarte pronuntat in arome care sa nu ia suprematia gustului....
Caras romanesc la gratar
Avem nevoie de caras romanesc, eu tare m-am bucurat sa il gasesc ca aveam pofta de un peste romanesc. L-am condimentat subtil cu un amestec facut din ulei de masline, sare, piper si niste condiment pentru peste care are si lamaie in compozitie. Am prins cate un peste...
Pastrav la cuptor pe pat de legume
Preparare : se taie legumele rondele si se condimenteaza si se adauga uleiul . Le asezam intr-un vas termorezistent. Asezam apoi pastravii peste legume. In prealabil i-am crestat ( iau o forma frumoasa apoi la cuptor ) si i-am facut cu sare si piper, peste ei am presarat cateva...
Somon cu sos de sofran si orez
Preparare : punem la calit in 2 linguri de ulei de masline ceapa tocata marunt si adaugam o felie de lamaie. Dupa ce este calita adaugam supa si lasam sa clocoteasca putin . Dupa ce a clocotit putin condimentam cu sare si piper si adaugam smantana si sofranul. Mai lasam sa...
Pastrav prajit cu mujdei
Preparare : se spala pastravii si se curata bine si se usuca cu servetel de hartie. Condimentam cu sare,piper , stropim cu suc de lamaie si condimentam cu condimente pentru peste. Prajim pestele in ulei amestecat cu unt la temperatura medie, ...
Somon la capac cu orez
Preparare pregatim inele de somon si le condimentam cu sare , piper si condimente pentru peste. Este indicat sa stea la frigider cateva ore asa condimentate. Asezam bucatile de somon condimentate intr-o tigaie de tefal mai inalta si turnam peste ele uleiul si o jumatate de ceasca...
Somon la gratar cu cartofi copti
Pregatim inelele se somon codimentandu-le bine cu sare, piper, condimente pentru peste ( mie imi plac cele din comert ca au si ceva acrisor in ele si dau un gust excelent la orice peste ) . Ideal este sa il condimetam din timp si sa stea la frigider cateva ora asa ca sa se imbibe de...
Somon la cuptor cu cartofi
Preparare : eu am lasat la macerat bucatile de somon facute cu sare, piper si zeama de lamaie pentru o ora in frigider. Dupa aceea intr-un platou care poate fi pus la cuptor , turnam uleiul si apoi aranjam bucatile de somon. Presaram peste el ace de rozmarin verde si...