Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina

de Sylvia in Pastrav, 7 Oct 2013 | 8628 vizualizari

 

Va prezint o reteta simplu de facut ( in mai putin de 20 minute ) si extrem de delicioasa.Prezentarea desi pare pretentioasa este extrem de simpla .

 

INGREDIENTE

  • pastrav,
  • cartofi pentru piure ,
  • 2 rosii mari ,
  • 100 grame mazare,
  • un ardei iute rosu,
  • 50 grame de seminte de pin,
  • o tija de telina,
  • 2 cepe echalote,
  • sare de mare,
  • piper proaspat macinat,
  • amestec italian de ierburi aromate ( busuioc, salvie, rosii uscate, patrunjel, cimbru verde) ,
  • 2 linguri de ulei de masline,
  • 50 ml vin alb.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina:

Prepapare : se fierb cartofii in coaja in aburi , presarati cu putina sare de mare grunjoasa. Dupa 10 minute se adauga si mazarea verde si se lasa inca 3-4 minute. Se curata cartofii, se zdrobesc cu furculita impreuna cu jumatate din mazare, se adauga o lingura de ulei de masline, sare, piper, o ceapa echalote tocata fin, mazarea boabe ramasa si o jumatate de rosie tocata marunt . Se asezoneaza dupa gust cu ierburi aromate si gata, aveti un écrase de cartofi extrem de aromat si generos.

Pastravul se face la gratar intr-o tava plata fara striatii, pentru a evita ca pielea sa se desprinda. Secretul meu este sa inching bina tava inainte fara ulei , sa adaug o  lingura de ulei de masline si apoi pestele atunci cand sfaraie tigaia.Il asezonez dupa aceea ca sa obtin o crusta crocanta si pielea sa nu se inmoaie din cauza sarii.

Sosul se realizeaza simplu: intr-o tigaie neaderenta se pune un strop de ulei de masline, ceapa échalote tocata fin si tija de telina taiata cubulete. Lasam legumele sa se inmoaie cu putina sare de mare si adaugam ardeiul iute tocat marunt , vinul alb ( la reteta aceasta merge un vin mediu dulce nu foarte sec pentru a balansa iuteala ardeiului iute)  si ierburile aromate. Dupa aceea se adauga semintele de pin si rosia curatata si taiata cubulete, scopul este ca toate sa ramana crocante dar aroma lor sa se intrepatrunda totusi. Se asezoneaza   la final dupa gust cu sare si eventual piper.

 

TIPS-URI

1

Farfuria calda ( acasa unde nu am aparat de incalzit farfuriile le tin la cuptor la 50- 70 de grade pret de 10 minute ) se ansambleaza simplu cu putin écrase de cartofi in mijloc peste care dispunem pastravul condimentat bine, apoi o lingura sau doua de sos si patrunjel verde din belsug. Va doresc pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Sylvia 1

09.10.2013, 10:56

va multumesc de laude ! sper sa testati si sa va placa reteta , aseara am facut din nou peste o sa pun reteta

Giana 1

08.11.2013, 15:26

O farfurie de nota 10

RuxyRux 1

08.11.2013, 22:30

O,ce reteta grozava!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel