Pastrav la cuptor pe pat de legume

de Sylvia in Pastrav, 18 Aug 2010 | 32626 vizualizari

 

Am facut aceasta mancare pe post de cina dar merge foarte bine si pentru un pranz , este foarte lejera si aromata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru doua portii avem nevoie de
  • 2 pastravi de 300 grame,
  • un dovlecel mic ( zuchinni   am pus eu ) ,
  • o ceapa mica,
  • o jumatate de ardei capia rosu,
  • un morcov mare,
  • sare ,
  • piper,
  • o lingura ulei de masline ( nu trebuie mai mult daca faceti la cuptor ) ,
  • 2 foi de dafin, 
  • un fir verde de tarhon
  • putina sare mare ( flori de sare )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor pe pat de legume:

 Preparare : se taie legumele rondele si se condimenteaza si se adauga uleiul . Le asezam intr-un vas termorezistent.

 Asezam apoi pastravii peste legume. In prealabil i-am crestat ( iau o forma frumoasa apoi la cuptor ) si i-am facut cu sare si piper, peste ei am presarat cateva fire de flori de sare si tarhon verde. Nu stiu daca ati testat vreodata pastrav cu tarhon verde, este o minunatie de aroma….va sfatuiesc sa testati o data.

 I-am lasat 30 de minute la cuptor, teoretic un peste mai mic se face in 10-15 minute dar acestia atat au cerut   sa fie facuti si rumeniti. Peste legume nu am pus apa sau ceva, daca nu este foarte mare temperatura in cuptor si mergeti pe 190-210 grade pornind de la temperatura mare si scazand treptat se fac foarte  bine si asa.

 Am servit pestele cu o garnitura de orez, incadrat de legume. A fost absolut delicios, fraged si cu foarte putina grasime care zic eu a scos mai bine in evidenta gustul pestelui si al legumelor. Eu eram in graba mare si  mi s-a cam prabusit putin orezul    oricum a aratat bine si gustul a fost pe masura .

TIPS-URI

1

Crestati pestele ca sa se desfaca frumos la cuptor

2

Presarati peste cateva fire de flori de sare si putin tarhon verde, da o aroma de vis

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Sylvia 1

20.08.2010, 11:33

Nadina simpatica esti de cate ori va aud complimentand farfuriile astea imi amintesc ca nu e meritul meu ca le-a ales al meu sot eu altele vroiam cu rosu dar erau frumoase si alea

Sylvia 1

20.08.2010, 11:34

Bunica si Mena va multumesc de laude

Teo 1

23.08.2010, 23:27

cat as fi de plina ,nu as refuza o portie de peste; am retinut ideea cu tarhonul, sa vad ce iese !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
File de păstrăv la grătar cu găluşte de cartofi şi pesto