Sardine cu sos aromat de rosii

de Sylvia in Peste, 10 Aug 2012 | 6741 vizualizari

 

Ce as putea sa spun ca sa explic modul in care vad eu “bucataritul” orice aliment imi cade in mana nu e doar o bucata de carne sau o leguma, este un potential de culoare, textura, aroma. Este pe cale sa ne arate ca vrea sa devina “cineva” in combinatia potrivita si cu aromele potrivite….chiar si o sardina viseaza sa fie “cineva”. Imi place sa scot acel potential, sa imi imaginez cea mai frumoasa prezentare si textura, sa simt ca nu am irosit nimic din ce putea sa devina. Pentru asta traiesc cu pasiune momentele mele in bucatarie si la final totul ma patrunde: culoare, gust , textura, simt o bucurie aparte chiar daca gust doar o imbucatura… si atunci stiu …ca trebuia sa devin bucatar:) . Este locul unde ma simt bine, imi place sa gatesc si atunci cand sunt trista, obosita, chiar daca nu am chef sa mananc la final si da, atunci stiu ca trebuia sa gatesc pentru altii, sa le dau ocazia sa se bucure de culoare si texturi si sa le arat ca bucuria vine din clipele marunte si e mai usor de obtinut decat ne-am imagina .
Pentru azi sardine in sos aromat, un platou cald realizat cu 2 sardine filé si o mana de fasole verde, pentru ca in bucatarie a si in viata totul e posibil

 

INGREDIENTE

  • 2 filé-uri de sardina pe persoana, coulis de rosii ( un piure de rosii ),
  • cateva rosii decojite si tocate,
  • sare de mare,
  • piper proaspat macinat,
  • fasole verde,
  • o ceapa echalote tocata fin,
  • ulei de masline,
  • dafin,
  • cimbru uscat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine cu sos aromat de rosii:

Sardinele au un gust foarte pronuntat, foarte greu de “controlat” de asta simt mereu nevoia sa le asociez cu rosii sau usturoi sau pasta picanta, pentru a distrage cumva atentia de la gustul lor.
Preparare: se intinde filé-ul de sardina se condimenteaza cu sare si piper si se adauga un strat de piure de rosii si usturoi maruntit.

Se ruleaza si se infige in fiecare cate o jumatate de scobitoare care sa tina ruloul la prajit si sa permita intoarcerea lui.

Condimentam sardinele si la exterior si le punem la rece acoperite cu o folie. In acest timp facem fasolea verde: calim in ulei de masline ceapa echalote tocata fin, adaugam fasolea verde si o lasam la inmuiat putin, adaugam o cana de sos de rosii, rosiile decojite tocate finusturoi tocat fin, cimbru uscat si dafin, sare si piper. Lasam la foc mic pret de 15-20 minute pana este facuta dar crocanta in acelasi timp.

Se prajesc apoi sardinele in ulei de masline si la foc mediu cat sa se patrunda bine dar sa fie si usor crocante la exterior. Se monteaza in farfurie fasolea cu inelul de inox si se aseaza sardinele.

Se adauga o cantitate de sos de rosii ca baza si se adauga ierburi aromate. Este o minunatie de mancare, aromata, fara multe calorii, plina de savoare si culoare. Puteti sa o preparati si cu alt peste, eu am facut-o in mai multe variante , va doresc pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine cu sos aromat de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (21)

Sylvia 1

29.08.2012, 16:38

Multumesc din suflet tuturor!

andreea_angelo 1

14.11.2012, 17:54

foarte buna........la favorite cu ea,arata superb

Rahela Velicu 1

05.01.2017, 01:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Saramura de scrumbie