Sardine cu sos aromat de rosii

de Sylvia in Peste, 10 Aug 2012 | 6697 vizualizari

 

Ce as putea sa spun ca sa explic modul in care vad eu “bucataritul” orice aliment imi cade in mana nu e doar o bucata de carne sau o leguma, este un potential de culoare, textura, aroma. Este pe cale sa ne arate ca vrea sa devina “cineva” in combinatia potrivita si cu aromele potrivite….chiar si o sardina viseaza sa fie “cineva”. Imi place sa scot acel potential, sa imi imaginez cea mai frumoasa prezentare si textura, sa simt ca nu am irosit nimic din ce putea sa devina. Pentru asta traiesc cu pasiune momentele mele in bucatarie si la final totul ma patrunde: culoare, gust , textura, simt o bucurie aparte chiar daca gust doar o imbucatura… si atunci stiu …ca trebuia sa devin bucatar:) . Este locul unde ma simt bine, imi place sa gatesc si atunci cand sunt trista, obosita, chiar daca nu am chef sa mananc la final si da, atunci stiu ca trebuia sa gatesc pentru altii, sa le dau ocazia sa se bucure de culoare si texturi si sa le arat ca bucuria vine din clipele marunte si e mai usor de obtinut decat ne-am imagina .
Pentru azi sardine in sos aromat, un platou cald realizat cu 2 sardine filé si o mana de fasole verde, pentru ca in bucatarie a si in viata totul e posibil

 

INGREDIENTE

  • 2 filé-uri de sardina pe persoana, coulis de rosii ( un piure de rosii ),
  • cateva rosii decojite si tocate,
  • sare de mare,
  • piper proaspat macinat,
  • fasole verde,
  • o ceapa echalote tocata fin,
  • ulei de masline,
  • dafin,
  • cimbru uscat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine cu sos aromat de rosii:

Sardinele au un gust foarte pronuntat, foarte greu de “controlat” de asta simt mereu nevoia sa le asociez cu rosii sau usturoi sau pasta picanta, pentru a distrage cumva atentia de la gustul lor.
Preparare: se intinde filé-ul de sardina se condimenteaza cu sare si piper si se adauga un strat de piure de rosii si usturoi maruntit.

Se ruleaza si se infige in fiecare cate o jumatate de scobitoare care sa tina ruloul la prajit si sa permita intoarcerea lui.

Condimentam sardinele si la exterior si le punem la rece acoperite cu o folie. In acest timp facem fasolea verde: calim in ulei de masline ceapa echalote tocata fin, adaugam fasolea verde si o lasam la inmuiat putin, adaugam o cana de sos de rosii, rosiile decojite tocate finusturoi tocat fin, cimbru uscat si dafin, sare si piper. Lasam la foc mic pret de 15-20 minute pana este facuta dar crocanta in acelasi timp.

Se prajesc apoi sardinele in ulei de masline si la foc mediu cat sa se patrunda bine dar sa fie si usor crocante la exterior. Se monteaza in farfurie fasolea cu inelul de inox si se aseaza sardinele.

Se adauga o cantitate de sos de rosii ca baza si se adauga ierburi aromate. Este o minunatie de mancare, aromata, fara multe calorii, plina de savoare si culoare. Puteti sa o preparati si cu alt peste, eu am facut-o in mai multe variante , va doresc pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine cu sos aromat de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor pe pat de rosii