Somon la cuptor cu cartofi

de Sylvia in Somon, 28 Ian 2010 | 41241 vizualizari

 

Pana nu demult nu indrageam acest tip de peste, mi se parea prea gras si cu un gust prea pronutat, mereu il mancasem cu tot felul de sosuri care nu il puneau in valoare. Am zis ca ii mai dau o sansa si incerc sa pregatesc eu acasa, cat mai simplu posibil. Mi-am schimbat de atunci radical parerea despre el, este delicios dar pe gustul meu este preagatit simplu, la cuptor, la gratar sau la gratar cu un sos...nu fiert in sos in nici un caz.

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de 4 inele mari de somon,
  • o creanga de rozmarin verde,
  • cateva frunze de salvie ( eu am pus salvie congelata ca nu mai am verde, s-a uscat  dupa ce am adus ghiveciul  in bucatarie )  ,
  • 50-100 ml de ulei ( eu am pus 50 ml de masline si 50 ml de amestec de 4 uleiuri) ,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura suc de la o lamaie stoarsa ,
  •  cativa cartofi,
  • o lingura de unt .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la cuptor cu cartofi:

   Preparare :  eu am lasat la macerat bucatile de somon facute cu sare, piper si zeama de lamaie pentru o ora in frigider. Dupa aceea intr-un platou care poate fi pus la cuptor , turnam uleiul si apoi aranjam bucatile de somon. Presaram peste el  ace de rozmarin verde si cateva frunze taiate de salvie, mai punem sare si piper si le intoarcem pe cealalta parte,  si repetam operatiunea. Asa ne siguram ca au ulei si condimente pe ambele parti. Dupa aceea  am pus platoul la cuptorul preincalzit la 220 de grade si am lasat la cuptor timp de 25 de minute.  Nu se acopera ca sa se rumeneasca si la suprafata, nu trebuie amestecat sau pus ulei deasupra…il lasam acolo sa isi faca singur treaba.

   Intre timp am fiert cateva rondele de cartofi si dupa 10 minute le-am pus la cuptor doar cu sare , piper si unt si le-am lasat sa se rumeneasca putin. Incerc sa combin mereu pestele sau fructele de mare cu garnituri simple care sa nu ii “rapeasca” din gust. Trebuie sa recunosc ca somonul nu este pestele  meu preferat…dar in varianta asta gatit simplu sau la gratar este delicios.

  Am  servit pe un platou acompaniat de cateva rondele de cartofi presarate cu ierburi uscate si  insotit de un mic decor de varza cu castravete si ridichi.

  Imi place sa adaug mereu acel mic “ceva ” care da o nota mai deosebita unui platou,  iti da alta pofta de a-l manca si il  face mai festiv.  E un gest simplu si de cateva secunde care conteaza , acum am facut un mic turn de salata de varza cu trei rondele de castravete si o floare de ridichie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Sylvia 1

29.01.2010, 20:36

Oana eu am cateva retete care le-am descoperit bune, o sa mai postez ce am facut eu. O sa intru si la tine pe blog ( dar nu pot intra flamanda ) sa vad ce ai si tu in "domeniu "

ramo_cata 1

29.01.2010, 21:01

sylvia e f simplu si f bun...la fel am avut si eu 4 rondele de somon(am batut un ou in care am pus sare,piper si rozmarin),am imnuiat pestele in ou ,l-am tavalit prin faina si pesmet si l-am prajit..l-am servit cu mamaliguta..am mancat si cu mujdei ..o bunatate...

Oana 1

29.01.2010, 23:19

Si eu am facut pane, tot cu mujdei si mamaliguta Aveam o pofta nebuna de peste pane cu mamaliga si mujdei si aveam doar somon si a iesit excelent

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu sos de roşii cu busuioc şi gorgonzola