Pastrav la cuptor in vin alb cu garnitura de legume

de Sylvia in Pastrav, 3 Dec 2010 | 26035 vizualizari

 

Va prezint aceasta reteta simpla si delicioasa care a fost cina mea intr-una din zilele de dezlegare la peste. Vroiam ceva lejer si aromat si imi era dor de aroma unui pastrav proaspat asa ca am pornit la drum pentru a face un pastrav proaspat la cuptor

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 portii avem nevoie de:
  • 3 bucati de pastrav intregi ( cam 200 grame avea unul ) ,
  • sare de  Guérande am folosit eu in varianta proaspat macinata de mine ,
  • piper proaspat macinat,
  • un fir de cimbru uscat maruntit,
  • putin ulei de masline,
  • vin alb,
  • cateva felii de lamaie.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor in vin alb cu garnitura de legume:

Preparare: am spalat, curatat si uscat bine pestele. L-am condimentat si pe exterior si pe interior cu sare, piper si un fir de cimbru uscat, l-am asezat intr-un vas termorezistent  cu feliute de lamaie peste el si am adaugat uleiul si vinul alb.

  Am acoperit cu o folie de aluminiu si am lasat 10 minute la cuptorul preincalzit la 230 grade, dupa care am scazut temperatura la 210 grade si am lasat fara folie inca 10-15 minute. Intre timp m-am ocupat de garnitura pentru care am folosit fasole verde plata, fasole galbena plata ( astea in varianta congelata) si o mana de adrei de mai multe culori taiati fasii inguste. Intr-o tigaie tefal am pus prima data fasolea cu putina apa, sare, piper si ulei de masline si dupa 10 minute am adaugat ardeiul si o lingura de ierburi uscate ( arpagic / ciboulette cu usturoi deshidratat ) si am lasat sa scada apa.

Cand totul a fost gata am facut montajul, de data asta cu o forma patrata  pentru aranjat legumele.

Langa legume am adaugat un pastrav presarat cu putina verdeata aromata uscata ( un amestec de arpagic si usturoi uscat am pus eu ).

  Pentru dresaj am folosit un sos facut din usturoi zdrobit, sare, ulei de masline , o lingura de apa minerala si marar verde.Am stropit cu el putin peste legume si pe spatiul gol din farfurie. Va doresc pfta buna si va invit sa degustati reteta macar o data.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor in vin alb cu garnitura de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Sylvia 1

08.12.2010, 12:47

Roberta multumesc frumos ce bine am bucatarii noi impreuna

Bucataras Medi 1

19.12.2010, 14:39

waw..............pastrav............o bunaciune..............si ce mult imi place cum ai aranjat legumele................felicitari pentru tot.............. .......

ela 1

19.12.2010, 14:41

oare cum de nu am spus nimic aici,ca am mancat din pestele asta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav in crusta de malai