Peste prajit cu mamaliga

de Sylvia in Peste, 7 Dec 2010 | 9596 vizualizari

 

Ca sa fiu sincera am ezitat putin cautand un titlu, acesti pesti mici pe care ii prezint azi sunt inruditi cu somonul si masoare intre 5 si 15 cm lungime, éperlan in denumirea lor de aici http://fr.wikipedia.org/wiki/%C3%89perlan aici ii vedeti pe wikipedia. Sunt niste pestisori mici, mai mici decat hamsiile care fac parte din categoria pestilor mic care se prajesc intregi si se numesc petite friture in Franta. Sunt foarte aromati si lejeri, eu de cand i-am descoperit i-am gatit de cateva ori.

 

INGREDIENTE

  •  Eu am folosit
  • 300 grame de eperlans de talia foarte mica, cred ca 5 -7 cm avea cel mai mare ,
  • in rest mai avem nevoie de
  • 2 linguri de ulei pentru prajit,
  • sare,
  • piper,
  • putina faina si usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit cu mamaliga:

 Preparare: se pun intr-o sita pestii si se clatesc bine, se condimenteaza cu sare si piper si se pudreaza cu putina faina. Se pun la prajit intr-o tigaie neaderenta intr-un strat subtire de ulei, acoperiti cu capc in primele minute.

 In interval de 5-7 minute pestele e gata, sincer imi place mai mult in varianta asta la capac decat in baie de ulei ( am incercat si varianta ) pentru ca acolo devin mai uscati si parca isi pierd aroma. Eu i-am servit cu mamaliga si cu un mujdei de usturoi presarat cu marar verde, o nebunie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Dana_Retetegg 1

10.12.2010, 17:04

Bucataras Medi 1

19.12.2010, 14:42

Numai bunaciuni ai facut...............

raluxas 1

02.01.2011, 14:20

pestisorii astia sunt diferiti la gust fata de hamsii?

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste cu legume