Somon la capac cu orez

de Sylvia in Somon, 22 Feb 2010 | 8114 vizualizari

 

Am pregatit acest pranz rapid si delicios in mai putin de 20 de minute.

 

INGREDIENTE

  • Pentru trei portii avem nevoie de
  • 3 inele mari de somon, 
  • 2 foi de dafin,
  • 2 crengute uscate de cimbru,
  • 50 ml ulei de masline,
  •  sare,
  • piper,
  • condimente pentru peste,
  • o lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa, 
  • 125 grame de orez basmati am pus eu,
  • o lingura de vegeta mea naturala.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la capac cu orez:

  Preparare pregatim inele de somon si le condimentam cu sare , piper si condimente pentru peste. Este indicat sa stea la frigider cateva ore asa condimentate.

  Asezam bucatile de somon condimentate intr-o tigaie de tefal mai inalta si turnam peste ele uleiul si o jumatate de ceasca de  apa, adaugam dafinul,cimbrul si lingura de zeama de lamaie . Acoperim cu un capac si lasam la foc mic 5 minute si apoi intoarcem cu grija si lasam inca 5 minute .

  Separat fierbem orezul cu apa cat sa treaca de doua degete peste el si o lingura de vegeta naturala am pus eu ( un amestec de legume mixate , ardei, ceapa,morcov, pastranac, telina, verdeturi) . Il fierbem fara capac la foc mediu timp de 15 minute, amestecand si adaugan apa putin cate putin daca mai trebuie.  In timpul acesta este gata si somonul, atunci cand a scazut apa si este usor rumenit. Le-am servit impreuna acompaniate de salata verde, a  fost o masa delicioasa si lejera .

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la capac cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

madi_marin 1

07.03.2010, 17:41

eu am vazut chiar intreg la Real....

Sylvia 1

08.03.2010, 08:41

Oana probabil la Bucuresti unde e o fluctuatie de vanzari si mai mare ca si la Cluj au mai multe variante
Madi eu prefer sa il iau intreg cand pot si fac eu si file si inele de somon, parca sunt sigura ca e proaspat atunci

mena29 1

17.04.2010, 12:41

Ador pestele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Somon pe gratar in sos meuniere