Somon la gratar si orez aromat cu ciuperci de padure

de Sylvia in Somon, 16 Oct 2011 | 6846 vizualizari

 

Va prezint o mancare extrem de usor de realizat dar de efect : somon acompaniat de orez cu ciuperci de padure.

 

INGREDIENTE

  • pentru 2 portii avem nevoie de :
  • 2 bucati de filé de somon de 150-180 grame ,
  • o lingura de ulei de masline,
  • ierburi aromate uscate ( al meu are ceapa si ustoroi uscat, cozi de arpagic, marar si alte ierburi aromate uscate) ,
  • sare mare si piper proaspat macinate,
  • orez cu bob lung,
  • o lingura de unt,
  • 150 grame de amestec de ciuperci de padure ( al meu a fost congelat si avea hribi, galbiori, champinioane de padure ) .
  • Fond de legume.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar si orez aromat cu ciuperci de padure:

 Preparare : facem un amestec din ulei de masline si ierburi aromate. Somonul se condimenteaza cu sare si piper si se pensuleaza apoi cu amestecul de ulei si ierburi aromate, rolul uleiului este doar de a lega ierburile de somon de aceea folosim pensula pentru a condimenta somonul.

  Se pune o folie alimentara peste somon si se lasa macar timp de 30 minute la frigider sa se patrunda de arome. Garnitura se prepara simplu, se topeste untul si se adauga ciupercile de padure taiate un bucati potrivite ca marime. Dupa cateva minute adaugam orezul si o cana de fond de legume ( puteti sa inlocuiti cu apa simpla sau apa in care ati dizolvat un cub cu aroma de legume , eu nu folosesc aromatizante sintetice fac eu cuburi de legume sau fond de legume) . Lasam sa fiarba la foc mic 10-15 minute in functie de timpul de fierbere al orezului si daca mai trebuie completam cu apa, la final trebuie sa avem un orez fara sos.

Somonul se face la gratar intr-o tigaie neaderenta eu am folosit o tigaie tefal. Se serveste somonul cald acompaniat de garnitura de orez, pe care eu l-am montat cu un patrat de inox de montaj si poate fi acompaniat de o salata verde . Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar si orez aromat cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

MIUTA 1

17.10.2011, 17:32

Super bun

Sylvia 1

17.10.2011, 20:57

Multumesc de laude va servesc cu o portie virtuala

mihaelar63 1

29.11.2011, 23:13

Un meniu cu peste , foarte elegant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Somon la gratar cu mix de legume