De cand am ajuns in Romania mi-am dorit sa mananc un pastrav de aici, am mers si am luat de la o crescatorie de la munte de unde luam pentru familie de cand ma stiu....este deosebit la gust , sincer va spun ca depaseste orice pastrav de import :)
Am facut aceasta reteta simpla si delicioasa traditional romaneasca si tare mult mi-a placut .
Preparare : se spala pastravii si se curata bine si se usuca cu servetel de hartie. Condimentam cu sare,piper , stropim cu suc de lamaie si condimentam cu condimente pentru peste.
Prajim pestele in ulei amestecat cu unt la temperatura medie, intorcandu-l din cand in cand pana este rumenit bine.
Separat facem un mujdei consistent din usturoi zdrobit cu sare si cu ulei pus incet cate un fir pana obtinem o pasta consistenta.
Se serveste cald, presarat cu patrunjel taiat marunt si cu bule de mamaliguta .
1
Imi place pastravul prajit in amestec de unt cu ulei, are in felul acesta gustul fin de unt si nu iese prea gras, daca il prajiti in unt simplu are gust bun dar imi lasa senzatia de prea multa grasime.