Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI331
Retete / Aperitive / Garnituri

Terina din salata de boeuf

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2013

Fierbem ouale apoi morcovii si mazarea, apoi le lasam la racit. Taiem cuburi morcovii si sunca  Intr-un bol amestecam maioneza facuta in casa cu smantana , sare, piper, mustar si zeama de lamaie. Gelatina se inmoaie in supa , apoi se incalzeste conform instructiunilor de pe plic....

Cuburi aperitiv cu Miez de Lapte , ton si branza

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2013

Din compozitia blaturilor , facem 3 foi , pe care le pregatim astfel: batem spuma 2 albusuri cu un praf de sare.Galbenusurile cu 3 linguri de apa si putina sare le amestecam bine cu 3 linguri de faina cernuta si amestecata cu 1/3 praf de copt. Adaugam albusurile spuma pe care o omogenizam...

Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Pentru preparea aluatului se bat spumă albuşurile cu sare,cu mixerul. Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul. Compoziţia se încorporează în...

Clatite aperitiv bicolore

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2013

Preparam clatitele dupa metoda obisnuita, din oua , faina si apa minerala. Condimentam apoi impartim compozitia in doua. Intr-una punem spanac fiert tocat marunt si in cealalta pasta de ardei. Amestecam sa se omogenizeze si lasam 10 minute sa se odihneasca aluatul. In tigaia non-aderenta...

Salata de telina cu sunca si Miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2013

Prima data praparam sosul care va omogeniza amestecul, facut din galbenusul amestecat cu mustarul si iaurtul adaugat putin cate putin.Amestecam sa se omogenizeze , condimentam si adaugam usturoiul presat si patrunjelul verde tocat marunt. Telina curatata se taie bastonase marunte sau se rade...

Ciuperci umplute, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2013

Rupem coditele ciupercilor si le curatim, la fel procedam si cu palariutele ciupercilor. Telemeaua, oul crud , mararul verde si ceapa taiata le dam prin blender sa se faca o crema. Presaram apoi deasupra piperul si omogenizam. Intr-o tava punem o foaie de copt pe care asezam ciupercutele si...

Galuste cu sos de branza si bacon

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2013

Pentru ca aveam deja galustile , de la papricasul de pui ramase : http://www.bucataras.ro/retete/papricas-din-pui-de-casa-cu-galuste-23252.html nu mi-a mai ramas decat sa pregatesc baconul si sosul de branza. Taiem baconul feliute, la fel si cascavalul( sau il radem).Branza o...

Creier pane

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2013

Creierul se spala in apa rece , inlaturam eventualele bucatele de os ramase. Punem apoi creierul intr-un bol cu 1-2 linguri de otet si il lasam asa o ora. Stiu ca multe dintre voi il fierbeti prima data, dar eu nu il fierb. Dupa scurgerea timpului , rasturnam apa de pe creier si...

Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2013

Doua oua se pun intr-un castron, se bat bine si se adauga sarea. Punem apa minerala si amestecam ,adaugam faina in ploaie,sa nu se faca cocoloase. Daca aluatul e pare prea subtire mai adaugam putina faina.  Cu un polonic luam din acest amestec si punem intr-o tigaie non aderenta. Se...

Minitarte cu salata de boeuf

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2013

Aluatul il decongelam incet.Cel mai bine ar fi de seara pina dimineata, apoi il taiem in 16 patratele egale. In formele de briose, asezam aluatul, il intepam, punem in el cateva boabe de fasole uscata si le dam la copt la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade. Lasam se se coaca...

Grisine cu prosciutto si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2013

Pe o felie de prosciutto intindem cat mai subtire o jumatate de lingurita de crema de branza. O intindem uniform apoi o rulam pe grisina. Procedam la fel cu fiecare grisina in parte. Pina la servire, pastram la rece, dar infasurarea pe grisine nu ar trebui facuta decat cu o ora inainte,...

Paté din ficat de curcan cu vin rosu

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2013

Curatam cepele, le spalam si le stergem cu un servet absorbant, apoi le taiem julien. Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe...

Tort aperitiv in trei culori

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2013

Preparam cele trei blaturi , deodata, in trei boluri diferite.Dupa cum se observa difera doar ingredientul care va da culoare aluatului.De fapt eu am mai facut o rulada tricolora, la fel : http://www.bucataras.ro/retete/rulada-aperitiv-tricolora-33836.html Prima data separam cele doua...

Salata ruseasca su sos vinegrette sau tartar

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2013

Curatam , spalam si punem la fiert morcovii si cartofii in coaja ,in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba bine la foc mijlociu. Dupa ce sunt fierti, cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete, impreuna cu morcovii raciti deja. Tocam marunt si ceapa , apoi castravetii ii taiem cubulete...

Minitarte cu branza si ton

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2013

Ceapa curatata o tocam marunt. Ardeiul colorat il taiem cubulete mici. Conserva de ton o desfacem si o asezam  intr-o strecuratoare sa curga tot uleiul din ea. Branza ( de care aveti prin casa, poate fi si de mai multe feluri) o amestecam cu ceapa , ardeii si tonul faramitat....

Saculeti din somon umpluti cu branza

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2013

Branza o amestecam cu ceapa taiata marunt si cu mararul verde tocat.Adaugam sare si piper si daca vi se pare ca nu se leaga bine compozitaia , adaugati o lingura de smantana degresata. Impartim amestecul obtinut in sase parti egale pe care le asezam cu ajutorul unei linguri pe cate o felie de...

Briose turnulet cu branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2012

Amestecam faina cu praful de copt. Ouale cu uleiul, le batem bine, intr-un bol. Adaugam laptele caldut si apoi treptat, faina. Maslinele le feliem subtire si le adaugam la aluat. Ungem formele de briose din hartie cu putin unt  apoi turnam aluatul in forme si dam la cuptorul...

Trabucuri aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 16 Dec 2012

Scoateti de la congelator foile de placinta si lasati-le sa se decongeleze. Cautati ce branza aveti prin frigider( eu am abut branza de burduf,telemea si branza impletita)poate sa fie de un singur fel, radeti-o sau sfaramati-o cu furculita. Un ou si un albus le bateti bine cu un praf de...

Omleta cu spanac si condimente mediteraneene

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2012

Curatam ceapa si o tocam marunt.Curatam usturoiul si il tocam marunt si pe el.Spanacul il spalam daca e proaspat si il rupem in bucati cat de mari doriti.Daca aveti spanac congelat il decongelati si il lasati sa se scurga bine.Taiem marunt ardeiul kapia. Intr-o tigaie Delimano puneti doi...

Chec aperitiv umplut cu rulouri de sunca, cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2012

Separam albusurile de galbenusuri, presaram pe ele putina sare si le mixam bine pina se intaresc. Intr-un alt bol avem galbenusurile la care adaugam faina amestecata cu praful de copt , invartim bine sa se omogenizeze bine. Cabanosul  si maslinele le taiem felii, salamul, casul,ardeii...

Rulada aperitiv tricolora

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2012

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite.Dupa cum se observa difera doar ingredientul care va da culoare aluatului. Prima data separam cele doua albusuri de galbenusuri si le batem spuma dupa ce am adaugat putina sare. Galbenusurile le frecam bine cu uleiul, smantana,...

Rulada aperitiv cu oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2012

Foile de gelatina la inmuiem in apa. Ouale se pun la fiert 5 minute , apoi le tinem alte 5 minute in apa rece, dupa care se pot curata cu grija. Frunzele de spanac le punem la fiert in apa cu putina sare. Punem si morcovul curatat la fiert.Dupa ce s-a fiert il taiem cubulete, la fel ca...

Tarta omleta de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2012

Sunca si salamul le taiem felii subtiri. Ceapa verde o curatam, o taiem marunt si o calim in putin unt. Ungem cu unt o forma rotunda de 40 cm diametru , asezam o foaie de aluat pe fundul tavii si 1-2 cm din aluat sa acopere peretii laterali ai formei.Intepam cu furculita aluatul, din loc in...

Crostini Miez de Lapte

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2012

Taiem painea in felii de 1,5- 2 cm , o stropim cu putin ulei si  asezam feliile intr-o tava pe o hartie de copt.O dam la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C sa se rumeneasca pe ambele parti cam 2-3 minute. Scoatem feliile din cuptor si le frecam cu usturoi pe o parte. Rosiile...

Tarta aperitiv Cristina

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2012

Din faina , sare, unt si apa amestecate bine si framantate putin, facem un aluat pe care il lasam 30 de minute la rece. Intindem apoi aluatul in forma rotunda si din aluatul ramas putem face diferite modele cu care sa ornam tarta. Cascavalul il radem pe razatoarea cu gauri mari, ouale le...

Sufleu de spanac cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2012

 Se decongeleaza spanacul punandu-l sa se scurga intr-o strecuratoare. Cartofii se curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare si nucsoara razuita. Spanacul bine scurs se amesteca , intr-un vas , cu ouale ( albusul se poate bate spuma), smantana si condimentele.Se adauga apoi...

Placinta aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2012

Fiecare foaie de placinta o ungem cu ulei. Muschiul il taiem cubulete. Maslinele le taiem felii. Ceapa verde o maruntim, taind-o oblic. Jumatate din foi le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem ultima foaie cu ketchup peste care punem muschiul taiat. Radem telemeaua...

Portofele cu cas de oaie

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2012

Decongelam aluatul lasandu-l la temperatura camerei ,cateva ore. Radem branza si tocam marunt mararul. Ceapa o curatam si o dam prin presa de usturoi. Intr-un bol amestecam casul cu un ou,ceapa si mararul verde. Asezonam si omogenizam compozitia. Aluatul il taiem in patrate cu...

Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2012

Se fierb cartofii intregi in coaja ,dupa ce au fost spalati bine; se lasa un pic dupa ce au fost scosi de la fiert, sa se raceasca. Cartofii se curata si se taie ,se pun intr-un vas Yenna uns cu unt si presarat cu pesmet. Asezonam si punem peste, ouale batute spuma si amestecate cu branza...

Chiftelute coapte in cuptor

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2012

Carnea tocata se mai da o data prin masina de tocat carnea, cu care macinam si ceapa, cartoful, piinea si verdeata. Daca doriti puteti adauga si usturoi . Se amesteca bine toata compozitia si se condimenteaza.Adaugam ouale crude si mai amestecam o data. Cu ajutorul unei linguri se formeaza...

Afisate 1 - 30 din 99 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 22

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]