Mi-am propus sarbatori cu meniu sanatos si gustos, cu retete simple si rapide, asa ca am facut aceasta salata minunata si usor digerabila.
Cu un strop de pasiune si cu dorinta de a încerca lucruri noi, oricine poate găti usor si savuros.
Pentru salata:
Pentru sos vinegrette:
Pentru sos tartar:
Curatam , spalam si punem la fiert morcovii si cartofii in coaja ,in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba bine la foc mijlociu.
Dupa ce sunt fierti, cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete, impreuna cu morcovii raciti deja.
Tocam marunt si ceapa , apoi castravetii ii taiem cubulete .Sfecla o dam pe razatoare.
Montam salata in portii in boluri sau in pahare sonda. Eu le-am pus in pahare ca mi s-au parut mai aratoase.
Asezam prima data cartofii, apoi morcovii, castraveti si iar morcovi.Continuam cu mazare, ceapa si morcovi si deasupra sfecla.
Nu este o ordine in aranjatul legumelor, le puteti pune dupa bunul plac.
Am ornat deasupra cu cate o jumatate de ou de prepelita , marar verde si o frunzulita de salata verde.
Prepatim sosurile amestecand bine ingredientele pina se omogenizeaza.
La servire amestecam legumele din salata cu unul din sosuri si veti obtine un aperitiv usor ,dar foarte gustos.
Pofta mare !