Sufleu de spanac cu cartofi

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2012 | 8390 vizualizari

 

Si acum sa va spun cum am facut si sufleul de spanac....

 

INGREDIENTE

  • 350 g spanac proaspat(congelat)
  • 800 g cartofi albi
  • 4 oua
  • 70 ml smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g pesmet
  • nucsoara
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • putin cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de spanac cu cartofi:

 Se decongeleaza spanacul punandu-l sa se scurga intr-o strecuratoare. Cartofii se curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare si nucsoara razuita.

Spanacul bine scurs se amesteca , intr-un vas , cu ouale ( albusul se poate bate spuma), smantana si condimentele.Se adauga apoi cartofii fierti si scursi, pesmetul, faina, praful de copt si usturoiul presat.

Se amesteca bine de tot, se asezoneaza daca mai este cazul , apoi se lasa deoparte 30 minute sa se patrunda bine toate ingredientele.

Un vas Yenna se unge cu unt si se presara cu pesmet. Amestecul de spanac il rasurnam in vasul Yenna , razuim putin cascaval si il dam la cuptorul dinainte incalzit cam 20-30 minute.

Spanacul se poate servi ca atare sau drept garnitura la fripturi.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Daca doriti spanacul se poate frige in ulei, ca si chiftelutele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de spanac cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Cris2711 1

11.04.2012, 16:06

bun

MotanLaOale 1

11.04.2012, 17:56

iry-gabriela 1

11.04.2012, 19:50

cred ca am sa-l mananc asa simplu sa ii simt gustul mai ineu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]