Desi creierul nu este pe gustul multor persoane,noua ne place mult.
Stiu ca are multe calorii, dar o data pe an te mai apuca pofta...
A iesit un preparat delicios , care in combinatie cu salata de castraveti, devine un festin gastronomic.
Creierul se spala in apa rece , inlaturam eventualele bucatele de os ramase.
Punem apoi creierul intr-un bol cu 1-2 linguri de otet si il lasam asa o ora.
Stiu ca multe dintre voi il fierbeti prima data, dar eu nu il fierb.
Dupa scurgerea timpului , rasturnam apa de pe creier si indepartam pielitele si cu grija il rupem in bucatele.
Batem bine ouale cu sare si piper proaspat macinat , iar faina o amestecam cu pesmetul.
Cine doreste , poate adauga 2-3 linguri de lapte cand bateti ouale si la pesmet 1/2 lingurita boia pentru o culoare mai aramie.
Dam bucăţile de creier prin amestecul de ouă, apoi prin pesmet şi faina si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana capata o crusta aurie si crocanta.
Se scot bucatile de pane pe un servet de hartie si se lasa la scurs, apoi se aseaza pe un platou si se servesc cu o salata.
Pofta mare sa aveti !