Galettele sunt un tip de clatite mari si subtiri , asociate cu regiunea de Bretagne din Franta.
Dupa cum vi-am mai spus, pot si dulci sau sarate, depinde de umplutura.
Eu am ales inca o varianta sarata, si nu regret...
Doua oua se pun intr-un castron, se bat bine si se adauga sarea.
Punem apa minerala si amestecam ,adaugam faina in ploaie,sa nu se faca cocoloase. Daca aluatul e pare prea subtire mai adaugam putina faina.
Cu un polonic luam din acest amestec si punem intr-o tigaie non aderenta. Se intinde aluatul si se lasa pana se rumenesc clatitele pe ambele parti.
Ies 12 clatite pe care le vom umple amestecand toate ingredientele de la umplutura( ceapa o taiem marunt, casul ras si oul le amestecam cu ciupercile si patrunjelul si condimentam).Daca vi se pare ca umplutura este prea moale, adaugati o lingura de pesmet.
Intr-un vas rezistent la caldura, uns cu putin unt asezam galettele umplute ca sarmalele si peste ele punem smantana si asezonam.
Deasupra facem un grilaj din feliile de sunculita si feliile de Gouda afumat, apoi dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade .Lasam sa se rumeneasca frumos aproximativ 30 de minute.
Servim galettele umplute, cu ketchup facut in casa sau smantana.
Pofta mare sa aveti !