Paté din ficat de curcan cu vin rosu

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2013 | 6875 vizualizari

 

Pateul de casa poate fi consumat la micul dejun sau ca gustare pe tot parcursul zilei sau de ce nu, ca aperitiv la o masa cu cei dragi.
Garantat este mult mai bun decat cel din comert.Din ficat de pui am facut de multe ori si acum am incercat din ficat de curcan.
Sincer , nu am regretat deloc.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de curcan
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 200 ml vin rosu
  • 1 lingurita rasa piper proaspat macinat
  • piper mozaic boabe
  • 1 lingurita vegeta BIO
  • 1 lingurita rasa boia iute
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita rasa sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paté din ficat de curcan cu vin rosu:

Curatam cepele, le spalam si le stergem cu un servet absorbant, apoi le taiem julien.

Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe fundul vasului in forma de perle, putem pune in vas ficatul nesarat .Reducem focul la cat de mic se poate .

La inceput ficatul se va lipi de fund, dar daca il lasati sa se rumeneasca , dupa 2-3 minute, se desprinde singur, Dupa aceea , puteti sa-l intoarceti si sa il frigeti pe toate partile.

Adaugam deasupra ceapa julien si asezonam.

Punem vinul cat sa acopere carnea. Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba inabusit la foc mic .Daca mai e nevoie mai adaugam vin.Din cand in cand mai amestecam.

Dupa ce a scazut vinul, lasam ficatul sa se raceasca putin , apoi il dam prin masina de tocat carne sau il mixam cu blenderul vertical, sa iasa o pasta fina.

Daca mai trebuie , adaugam putina vegeta Bio.

Dam la rece ficatul , macar o ora.

Pe o tava mare de aragaz pe care am asezat o hartie de copt , punem feliute de paine de 1 cm grosime si le dam la cuptor sa se rumeneasca cateva minute.

Servim pateul cu feliutele de paine prajita, deasupra ornam cu boabe de piper colorate, frunze de patrunjel si feliute de ardei rosu.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paté din ficat de curcan cu vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pateu de casa