Placinta aperitiv

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2012 | 8378 vizualizari

 

O placinta delicioasa care ne place foarte mult. Se face foarte repede si este pufoasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi de placinta
  • 250 g muschi afumat
  • 150 telemea
  • 150 cascaval
  • 400 g ciuperci taiate
  • 100 g masline fara samburi
  • 1 ou
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 2-3 linguri ketchup
  • oregano
  • ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv:

Fiecare foaie de placinta o ungem cu ulei.

Muschiul il taiem cubulete.

Maslinele le taiem felii.

Ceapa verde o maruntim, taind-o oblic.

Jumatate din foi le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem ultima foaie cu ketchup peste care punem muschiul taiat.

Radem telemeaua si cascavalul pe razatoarea cu gauri mari.

Presaram peste branzeturi maslinele taiate apoi ciupercile.

Adaugam ceapa verde apoi punem cealalta jumatate de foi de placinta, neuitand sa le ungem pe fiecare cu ulei.

Batem bine oul si ungem placinta deasupra, presaram putin oregano deasupra.

Cuptorul a fost dinainte incalzit la 160 de grade C

Inainte de a da tava la copt portionam placinta, taind-o patratele cu cutitul.

Dam tava la copt cam 30 de minute pina cand foaia de deasupra devine aramie.

Servita calda, papilele voastre gustative vor fi foarte multumite....

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulz dacic