Intr-adevar cu mare succes se pot folosi tartele sarate ca si aperitive .Fie ca sunt in forme mari sau mici, ele vor fi apreciate cu siguranta.
Umplutura poate fi variata, dupa preferintele fiecareia.Iar aluatul poate fi cumparat( aluat foietaj) sau facut, asa cum l-am facut eu...
Din faina , sare, unt si apa amestecate bine si framantate putin, facem un aluat pe care il lasam 30 de minute la rece.
Intindem apoi aluatul in forma rotunda si din aluatul ramas putem face diferite modele cu care sa ornam tarta.
Cascavalul il radem pe razatoarea cu gauri mari, ouale le batem bine.
Baconul taiat feliute il prajim si apoi il lasam pe o hartie absorbanta.
Curatam ceapa si o taiem solzisori.
Dupa ce am pus aluatul in tava,il intepam din loc in loc , asezam ceapa taiata, apoi baconul prajit
Ouale batute le amestecam cu smantana , laptele si condimentele.
Peste baconul prajit , punem in tava cascavalul ras apoi rasturnam compozitia de oua, smantana si lapte.
De jur imprejur eu am pus un snur facut din aluatul ramas.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute pina se coace tarta si se face o crusta aramie deasupra.
Se serveste calda , dar merge bine si rece cu sos alaturi.
Sosul l-am facut cu salata verde asa:
- ulei de masline
- otet balsamic
- zahar
- mustar
- sos soia
- sare
- piper
- lapte sau smantana
se pun cantitatile dupa gust iar laptele sau smantana pina este destul de subtire sosul. Se amesteca cu salata verde taiata fasii subtiri.
Pofta mare !