Tartele sarate sunt preferatele familiei. Cred ca deja ati observat asta.
Aceste tarte sunt de mare efect, sunt delicioase si se fac foarte repede!
Indiferent ce umplutura le fac, se termina rapid din farfurii.
Sunca si salamul le taiem felii subtiri.
Ceapa verde o curatam, o taiem marunt si o calim in putin unt.
Ungem cu unt o forma rotunda de 40 cm diametru , asezam o foaie de aluat pe fundul tavii si 1-2 cm din aluat sa acopere peretii laterali ai formei.Intepam cu furculita aluatul, din loc in loc.
Ceapa verde sotata o asezam pe aluatul din tava, presaram peste ea sunca si salamul taiate.
Intr-in bol mai mare spargem 14 oute pe care le batem bine cu smantana , cu casul de oaie razuit si cu 13 mini mozzarella. Asezonam si rasturnam compozitia peste salamul din tava.
Deasupra radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mari.
Deasupra spargem celelalte 7 oute si le asezam din loc in loc, intercalate cu cele 7 mini mozzarella ramase.
Ornam cu putin ardei gras rosu si cu frunze de ceapa verde.
Dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ o ora pina cand deasupra se face o crusta aramie si ouale sunt coapte si mozarela topita.
Se serveste asa calda, taiata in portii.
Pofta mare !
1
Daca va ramane , a doua zi se poate reincalzi.
2
Se poate pune , cu incredere si la pachet.