Ati fost anuntata ca vin intr-o ora musafirii si nu stiti ce sa le pregatiti ? Incercati aceasta reteta rapida si musafirii va vor fi incantati.
Serviti-le calde alaturi de un pahar cu bere sau vin....
Scoateti de la congelator foile de placinta si lasati-le sa se decongeleze.
Cautati ce branza aveti prin frigider( eu am abut branza de burduf,telemea si branza impletita)poate sa fie de un singur fel, radeti-o sau sfaramati-o cu furculita.
Un ou si un albus le bateti bine cu un praf de sare.
Mararul il tocati marunt.
Intr-un bol amestecati branza, oul batut, mararul tocat si presarati piper proaspat macinat. Amestecati bine.
Foile de placinta le ungeti pe fiecare cu putin ulei , apoi suprapuneti cate 4 una peste alta.
Taiati apoi foile in dreptunghiuri cat vreti voi de mari sa fie trabucurile( un rand de foi in 9 sau 12 bucati)
Cu o lingurita asezati pe o margine branza , asa cum vedeti in poza, apoi rulati trabucurile.
Le asezati intr-o tava cu hartie de copt, le ungeti cu galbenusul batut cu o lingura cu ulei si apoi le dati la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C, pina se rumenesc deasupra, cam 15-20 de minute.
Serviti trabucurile, de preferinta calde, dar....sunt bune si reci.
Pofta mare !