Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2013 | 20964 vizualizari

 

Sa nu credeti ca cei de la Dr Oetker au in retetar doar dulciuri ...!!Da 'de unde, au si aperitive...
Eu am ales sa fac Rulada de Paste,o rulada aperitiv foarte gustoasa prin combinatia aromelor de branza cu sunca presata si cu verdeturi.A fost un rasfat pentru intreaga mea familie....

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 legături pătrunjel proaspăt,
  • 4 oua
  • 1 vârf de cuţit cu sare,
  • 100 g smântână,
  • 1 vârf de cuţit cu piper negru,
  • 80 g făină,
  • 1 linguriță rasă de Praf de copt cu Șofran Dr.Oetker,
  • 20 g amidon din porumb Gustin Dr.Oetker.

Pentru umplutură:

  • 70 g brânză albastră ( Roquefort),
  • 200 g smântână,
  • 250 g brânză de vaci proaspătă,
  • 1 vârf de linguriţă de muştar,
  • 25 g verdeaţă (marar si patrunjel)tocată (proaspete sau congelate),
  • 1 vârf de cuţit cu sare,
  • 1 vârf de cuţit cu piper negru,
  • 4 felii de şuncă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca:

Separam albusurile de galbenusuri.

Pentru preparea aluatului se bat spumă albuşurile cu sare,cu mixerul.

Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul.

Compoziţia se încorporează în albuşul spumă, apoi totul se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se pun deasupra frunzele de pătrunjel din loc in loc, apoi se coace aluatul , în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C aproximativ 15 minute, pina cand incepe sa prinda o culoare aramie.

Aluatul copt se asează cu susul în jos ,pe un prosop umezit, dar bine stors, se ruleaza si se lasă să se răcească.

Pentru prepararea umpluturii se amestecă smântâna cu brânza de vaci, brânza cu mucegai albastru Viking( din aceasta am primit eu), muştarul si verdeata tocata marunt. Se condimentează cu sare şi piper.

Dupa ce aluatul s-a racit , se desface din prosop si  se întinde amestecul de brânză în asa fel încât grosimea compozitiei să fi e mai subtire spre margini. Se întind apoi feliile de suncă si se rulează longitudinal. Se lasă la rece aproximativ 1 oră, în frigider.

A iesit deosebit de gustoasa si pufoasa, merita sa o faceti de Paste, credeti-ma !

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Înainte de servire, rulada se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

FlaviaD 1

04.08.2013, 17:39

Cat de bine arata!

simona72 1

04.08.2013, 21:56

Felicitari, arata minunat!!!

Sidy 1

06.08.2013, 08:27

Multumesc frumos ! Ma bucur ca va place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute si bruschetti