Se ung feliile de paine cu unt pe ambele parti. Se aseza 3/4 din cantitatea de branza pe una dintre felii si se inchide sandvisul cu felia ramasa.
Se incalzeste untul ramas intr-o tigaie si se prajeste sandvisul pe ambele parti, la foc mic, pana cand branza s-a topit.
Se opreste focul...
Se prajeste felia de paine pe un gratar fierbinte, fara ulei.
Se sparge oul in apa fierbinte, dar care sa nu fiarba cu bule si se lasa 4 minute, pentru ou moale, 4:30 pentru oul ceva mai cleios si 5 pentru ou cleios. Se scoate cu o spumiera.
Se zdrobeste avocadoul cu o furculita si se...
Se ung 4 tortilla cu sosul de merisoare si se imparte carnea de curcan, taiata, intre ele.
Se taie Camembertul in felii subtiri si se aseaza peste carnea de curcan, apoi se presara funzulite de cimbru si se aseaza celelalte tortilla deasupra.
Se incalzesc intr-o tigaie fara ulei, pana...
Cu ajutorul unui robot de bucatarie se transforma toate ingredientele pana se obtine o pasta omogena. Se mai adauga din apa in care a fost conservat nautul, daca pasta este prea groasa.
Se serveste cu batoane din legume sau pita.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga frunzulitele de cimbru. Se lasa pana incep sa elibereze aroma, cateva secunde. Se adauga cuburile de telina, ceva mai multa sare, putina apa, se acopera cu un capac si se lasa la foc mediu timp de 20-25 de minute, pana se inmoaie,...
Intr-o tigaie, se incalzeste putin ulei de masline si se calesc usturoiul si ghimbirul pana devin aurii. Se adauga sparanghelul, sosul de peste, se acopera si se lasa la gatit 2 minute.
Se scoate sparanghelul pe o farfurie.
Se bat ouale ca pentru omleta si se toarna in tigaie....
Cu ajutorul unui blander vertical, se tranforma 2 banane si laptele intr-un smoothie.
Intr-o tigaie, se topeste zaharul pana se caramelizeaza. Se adauga smoothie-ul in tigaie si se amesteca pana cand tot caramelul s-a dizolvat.
Se toarna crema in blatul de tarta si se lasa la...
Se amesteca ouale si laptele intr-un bol, cu ajutorul unui tel. Se adauga treptat faina si sare. Se adauga apoi, treptat untul topit si racit si se amesteca pana se obtine o compozitie matasoasa.
Se inclazeste tigaia grill la foc mare, se adauga untul ramas si se toarna compozitia. Se intinde...
Se reincalzeste carnea de curcan, rupta in bucati, in putin ulei de masline, la foc mediu, 2-3 minute.
Se adauga coaja de lime si sosul de chili si se mai gateste 2-3 minute, la foc mic, amestecand frecvent pana devine lucios si lipicios.
Se incalzeste painea intr-un cuptor.
Se...
Se zdrobesc ghimbirul, ustroiul, necuratat de coaja si 1 chili cu un obiect greu, de exemplu o tigaie. Se soteaza in putin ulei de masine la foc mic, timp de 15 minute, pana devin aurii. Se ia tigaia de pe foc, se scoate ghimbirul si chiliul si se toaca, iar usturoiului i se indeaparteaza...
Se bate oul impreuna cu albusul de ou si apa intr-un vas.
Se topeste untul intr-o tigaie, se rastoana ouale batute, se inclina tigaia in toate directiile pana cand toata baza tigaii este acperita de ou si se lasa cateva minute pana incep ouale sa se gateasca.
Intre timp, se rup...
Se taie dovlecelul longitudinal in sferturi. Se indeparteaza semintele si se taie oblic in fasii de 1-2 cm, cam de aceeasi marime ca pennele.
Se soteaza ceapa impreuna cu dovlecelul 5 minute, pana incep sa se inmoaie.
Intre timp, se toaca frunzele de rozmarin si se taie pastravul in...
Se indeparteaza funzele de busuioc de pe tulpini si se aseaza intr-un mojar, pastrand cateva pentru ornare. Se adauga sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga uleiul si se amesteca pentru omogenizare.
Se toaca tulpinile si se soteaza in putin din uleiul obtinut anterior, impreuna cu...
Se pune oul la fiert in apa rece si cand aceasta incepe sa fiarba cu bule mari, se opreste focul, se acopera si se lasa 4 minute. Se transfera oul in apa rece si se lasa 5 minute, apoi se curata de coaja si se taie in jumatate.
Se aseaza quinoa intr-un bol si se adauga apoi celelalte...
Se ung cartofii cu putin ulei si se presara sare si piper. Se gatesc in cuptorul preincalzit la 175 de grade Celsius timp de o ora.
Intre timp, se prajeste baconul, intr-o tigaie fara ulei, pana devine crocant. Se scoate pe o farfurie.
Se opreste cuptorul, se scot cartofii si...
Se prajeste oul in foarte putin ulei, dupa preferinte.
Se feliaza avocado, se aseaza pe felia de paine si se zdrobeste cu o furculita. Se presara sare, se aseaza sunca presata, oul, se presara rondele de ceapa, sare si piper si se consuma imediat.
Se amesteca toate ingredientele pentru burger. Se imparte carnea in 8 bile, se aplatizeaza usor si se prajesc pe un gratar fierbinte cateva minute. Se intorc, se aseaza branza deasupra si se lasa pana aceasta incepe sa se topeasca.
Se taie mini chiflele longitudinal in jumatate, se unge...
Se invelesc carnaciorii in fasii de bacon si se prajesc intr-o tigaie fara ulei, 5-6 minute.
Se scot pe o farfurie.
Se aseaza deasupra branza Cheddar, 1 castravete murat, se infige o scobitoare in ei si se servesc pe pat de chutney picant de mango.
Se toaca ceapa, usturoiul, tulpinile de coriandru, Jalapeno si rosiile.
Se soteaza ceapa, tulpinile de coriandru si Jalapeno in putin ulei de masline, 10 minute, pana se inmoaie, dar nu prind culoare.
Se adauga semintele de coriandru, se mai prajesc cateva minute, apoi se adauga...
Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina si se amesteca frecvent pana devine o pasta. Se adauga usturoiul taiat felii si se lasa pana cand usturoiul incepe sa se caramelizeze. Se adauga apoi laptele, putin cate putin, amestecand cu un tel pana devine un sos omogen. Se aduce la punctul de...
Cu ajutorul unui pahar sau al unei forme rotunde pentru taiat biscuiti, se gauresc ambele felii de paine. Se prajesc intr-o tigaie fara ulei pana devin aurii.
Se sparge cate un ou in interiorul fiecarei gauri, avand grija ca galbenusul si mare parte din albus sa ramana in gaura. Se...
Pieptul de pui se marineaza 3-4 ore sau peste noapte, in ulei de masline amestecat cu sucul si coaja de lamaie, catelul de usturoi zdrobit, cuminul, paprika, turmeric, sare, piper, putina nucsoara, scortisoara si piperul Cayenne.
Se taie fasii de 2 cm grosime care se frig intr-o tigaie...
Se amesteca iaurtul si hreanul si se unge felia de paine cu acest mix.
Se aseaza sfecla rasa deasupra, apoi somonul afumat si se presara ceapa verde tocata.
Se amesteca oul cu faina, praful de copt si laptele. Se adauga apoi cocosul si se amesteca pentru omogenizare. Se acopera cu folie alimentara si se lasa deoparte cateva minute.
Se taie rodia transfersal in jumatate. Se tine rodia in palma, cu degetele rasfirate, cu partea cu seminte deasupra...
Se curata de coaja usturoiul si ghimbirul si se toaca.
Intr-o tigaie fara ulei se prajesc, la foc mediu, turmericul, cuminul, mustarul negru, fenugrecul si semintele de coriandru pana incep sa elibereze aromele. Se transfera intr-un mojar si se transforma totul in pudra. Se adauga restul...
Sparanghelul presarat cu sare si piper se gateste pe un gratar fierbinte, timp de cateva minute, pana devine fraged. Se ia de pe foc si se stopeste cu sucul de la 1/4 lamaie scuturand tigaia, pana cand sparanghelul devine lucios. Se scoate pe o farfurie.
Se aseaza o bucata mare de folie...
Se fierbe qunoa conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mare, se adauga semintele cumin si dupa 30 de secunde fasolea scursa si clatita sub jet de apa rece. Se gatesc 5-7 minute, pana devin crocante.
Se aseaza chiliul...
Se frig tulpinile de sparanghel presarate cu sare, piper si ulei de masline pe un gratar fierbinte, 5-7 minute, intorcandu-le pe fiecare parte.
Se scot pe un tocator si se toaca grosier.
Intr-o farfurie nu foarte adanca, se bat ouale impreuna cu laptele, sare si piper.
Se ung feliile de...
Se aseaza carnea pe un tocator si se presara sare si piper. Se marunteste piperul Szechuan cu ajutorul unui mojar. Se aseaza cate putin in 2 boluri si restul se presara peste carnea de vita impreuna cu 5 condimente chinezesti. Se stropeste totul cu ulei de masline si se maseaza condimentele in...
Sandvis dantelat
Se ung feliile de paine cu unt pe ambele parti. Se aseza 3/4 din cantitatea de branza pe una dintre felii si se inchide sandvisul cu felia ramasa. Se incalzeste untul ramas intr-o tigaie si se prajeste sandvisul pe ambele parti, la foc mic, pana cand branza s-a topit. Se opreste focul...
Toast picant cu avocado, ou, rosii uscate la soare, miere si lamaie
Se prajeste felia de paine pe un gratar fierbinte, fara ulei. Se sparge oul in apa fierbinte, dar care sa nu fiarba cu bule si se lasa 4 minute, pentru ou moale, 4:30 pentru oul ceva mai cleios si 5 pentru ou cleios. Se scoate cu o spumiera. Se zdrobeste avocadoul cu o furculita si se...
Quesadilla cu sos de merisoare, carne de curcan si Camembert
Se ung 4 tortilla cu sosul de merisoare si se imparte carnea de curcan, taiata, intre ele. Se taie Camembertul in felii subtiri si se aseaza peste carnea de curcan, apoi se presara funzulite de cimbru si se aseaza celelalte tortilla deasupra. Se incalzesc intr-o tigaie fara ulei, pana...
Hummus picant cu miere
Cu ajutorul unui robot de bucatarie se transforma toate ingredientele pana se obtine o pasta omogena. Se mai adauga din apa in care a fost conservat nautul, daca pasta este prea groasa. Se serveste cu batoane din legume sau pita.
Telina cu cimbru
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga frunzulitele de cimbru. Se lasa pana incep sa elibereze aroma, cateva secunde. Se adauga cuburile de telina, ceva mai multa sare, putina apa, se acopera cu un capac si se lasa la foc mediu timp de 20-25 de minute, pana se inmoaie,...
Tequila festiva
Se umplu paharele de shot, puse anterior in congelator, cu seminte de rodie, apoi se toana Tequila rece pana se umplu paharele. Se servesc imediat.
Omleta cu somon afumat, sparanghel si sos dulce de chili
Intr-o tigaie, se incalzeste putin ulei de masline si se calesc usturoiul si ghimbirul pana devin aurii. Se adauga sparanghelul, sosul de peste, se acopera si se lasa la gatit 2 minute. Se scoate sparanghelul pe o farfurie. Se bat ouale ca pentru omleta si se toarna in tigaie....
Banoffee pie gata in 30 de minute (prajitura cu crema caramel si banane)
Cu ajutorul unui blander vertical, se tranforma 2 banane si laptele intr-un smoothie. Intr-o tigaie, se topeste zaharul pana se caramelizeaza. Se adauga smoothie-ul in tigaie si se amesteca pana cand tot caramelul s-a dizolvat. Se toarna crema in blatul de tarta si se lasa la...
Waffa la tigaia grill cu sos de ciocolata calda
Se amesteca ouale si laptele intr-un bol, cu ajutorul unui tel. Se adauga treptat faina si sare. Se adauga apoi, treptat untul topit si racit si se amesteca pana se obtine o compozitie matasoasa. Se inclazeste tigaia grill la foc mare, se adauga untul ramas si se toarna compozitia. Se intinde...
Banh mi cu carne de curcan (sandvis thailandez cu carne de curcan, pate si muraturi)
Se reincalzeste carnea de curcan, rupta in bucati, in putin ulei de masline, la foc mediu, 2-3 minute. Se adauga coaja de lime si sosul de chili si se mai gateste 2-3 minute, la foc mic, amestecand frecvent pana devine lucios si lipicios. Se incalzeste painea intr-un cuptor. Se...
Taitei cu fasii de friptura de vita in sos barbecue
Se zdrobesc ghimbirul, ustroiul, necuratat de coaja si 1 chili cu un obiect greu, de exemplu o tigaie. Se soteaza in putin ulei de masine la foc mic, timp de 15 minute, pana devin aurii. Se ia tigaia de pe foc, se scoate ghimbirul si chiliul si se toaca, iar usturoiului i se indeaparteaza...
Omleta dietetica cu branza si busuioc
Se bate oul impreuna cu albusul de ou si apa intr-un vas. Se topeste untul intr-o tigaie, se rastoana ouale batute, se inclina tigaia in toate directiile pana cand toata baza tigaii este acperita de ou si se lasa cateva minute pana incep ouale sa se gateasca. Intre timp, se rup...
Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel
Se taie dovlecelul longitudinal in sferturi. Se indeparteaza semintele si se taie oblic in fasii de 1-2 cm, cam de aceeasi marime ca pennele. Se soteaza ceapa impreuna cu dovlecelul 5 minute, pana incep sa se inmoaie. Intre timp, se toaca frunzele de rozmarin si se taie pastravul in...
Supa din rosii proaspete cu ulei aromatizat cu busuioc
Se indeparteaza funzele de busuioc de pe tulpini si se aseaza intr-un mojar, pastrand cateva pentru ornare. Se adauga sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga uleiul si se amesteca pentru omogenizare. Se toaca tulpinile si se soteaza in putin din uleiul obtinut anterior, impreuna cu...
Mic dejun cu quinoa, ou si avocado
Se pune oul la fiert in apa rece si cand aceasta incepe sa fiarba cu bule mari, se opreste focul, se acopera si se lasa 4 minute. Se transfera oul in apa rece si se lasa 5 minute, apoi se curata de coaja si se taie in jumatate. Se aseaza quinoa intr-un bol si se adauga apoi celelalte...
Cartofi dulci umpluti
Se ung cartofii cu putin ulei si se presara sare si piper. Se gatesc in cuptorul preincalzit la 175 de grade Celsius timp de o ora. Intre timp, se prajeste baconul, intr-o tigaie fara ulei, pana devine crocant. Se scoate pe o farfurie. Se opreste cuptorul, se scot cartofii si...
Sandvisul preferat
Se prajeste oul in foarte putin ulei, dupa preferinte. Se feliaza avocado, se aseaza pe felia de paine si se zdrobeste cu o furculita. Se presara sare, se aseaza sunca presata, oul, se presara rondele de ceapa, sare si piper si se consuma imediat.
Aperitiv festiv- Mini cheeseburger
Se amesteca toate ingredientele pentru burger. Se imparte carnea in 8 bile, se aplatizeaza usor si se prajesc pe un gratar fierbinte cateva minute. Se intorc, se aseaza branza deasupra si se lasa pana aceasta incepe sa se topeasca. Se taie mini chiflele longitudinal in jumatate, se unge...
Aperitiv festiv- Carnacior invelit in bacon cu branza Cheddar si Chutney picant de mango
Se invelesc carnaciorii in fasii de bacon si se prajesc intr-o tigaie fara ulei, 5-6 minute. Se scot pe o farfurie. Se aseaza deasupra branza Cheddar, 1 castravete murat, se infige o scobitoare in ei si se servesc pe pat de chutney picant de mango.
Linte crocanta cu oua si salsa de ardei copti
Se toaca ceapa, usturoiul, tulpinile de coriandru, Jalapeno si rosiile. Se soteaza ceapa, tulpinile de coriandru si Jalapeno in putin ulei de masline, 10 minute, pana se inmoaie, dar nu prind culoare. Se adauga semintele de coriandru, se mai prajesc cateva minute, apoi se adauga...
Macaroane cu branza Cheddar si rosii
Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina si se amesteca frecvent pana devine o pasta. Se adauga usturoiul taiat felii si se lasa pana cand usturoiul incepe sa se caramelizeze. Se adauga apoi laptele, putin cate putin, amestecand cu un tel pana devine un sos omogen. Se aduce la punctul de...
Sandvis cu oua, branza Cheddar si bacon
Cu ajutorul unui pahar sau al unei forme rotunde pentru taiat biscuiti, se gauresc ambele felii de paine. Se prajesc intr-o tigaie fara ulei pana devin aurii. Se sparge cate un ou in interiorul fiecarei gauri, avand grija ca galbenusul si mare parte din albus sa ramana in gaura. Se...
Aperitiv festiv- Mini sandvis Shawarma deluxe cu salata mentolata si sos de iaurt cu Tahini
Pieptul de pui se marineaza 3-4 ore sau peste noapte, in ulei de masline amestecat cu sucul si coaja de lamaie, catelul de usturoi zdrobit, cuminul, paprika, turmeric, sare, piper, putina nucsoara, scortisoara si piperul Cayenne. Se taie fasii de 2 cm grosime care se frig intr-o tigaie...
Sandvis cu sfecla rosie si somon afumat
Se amesteca iaurtul si hreanul si se unge felia de paine cu acest mix. Se aseaza sfecla rasa deasupra, apoi somonul afumat si se presara ceapa verde tocata.
Clatite cu cocos si seminte de rodie
Se amesteca oul cu faina, praful de copt si laptele. Se adauga apoi cocosul si se amesteca pentru omogenizare. Se acopera cu folie alimentara si se lasa deoparte cateva minute. Se taie rodia transfersal in jumatate. Se tine rodia in palma, cu degetele rasfirate, cu partea cu seminte deasupra...
Pasta de curry Jalfrezi
Se curata de coaja usturoiul si ghimbirul si se toaca. Intr-o tigaie fara ulei se prajesc, la foc mediu, turmericul, cuminul, mustarul negru, fenugrecul si semintele de coriandru pana incep sa elibereze aromele. Se transfera intr-un mojar si se transforma totul in pudra. Se adauga restul...
Brunch cu somon afumat si ou posat
Sparanghelul presarat cu sare si piper se gateste pe un gratar fierbinte, timp de cateva minute, pana devine fraged. Se ia de pe foc si se stopeste cu sucul de la 1/4 lamaie scuturand tigaia, pana cand sparanghelul devine lucios. Se scoate pe o farfurie. Se aseaza o bucata mare de folie...
Brunch Sud-american
Se fierbe qunoa conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mare, se adauga semintele cumin si dupa 30 de secunde fasolea scursa si clatita sub jet de apa rece. Se gatesc 5-7 minute, pana devin crocante. Se aseaza chiliul...
Batoane cu sparanghel si branza Gouda
Se frig tulpinile de sparanghel presarate cu sare, piper si ulei de masline pe un gratar fierbinte, 5-7 minute, intorcandu-le pe fiecare parte. Se scot pe un tocator si se toaca grosier. Intr-o farfurie nu foarte adanca, se bat ouale impreuna cu laptele, sare si piper. Se ung feliile de...
Friptura de vita cu taitei Dan Dan
Se aseaza carnea pe un tocator si se presara sare si piper. Se marunteste piperul Szechuan cu ajutorul unui mojar. Se aseaza cate putin in 2 boluri si restul se presara peste carnea de vita impreuna cu 5 condimente chinezesti. Se stropeste totul cu ulei de masline si se maseaza condimentele in...