Banh mi cu carne de curcan (sandvis thailandez cu carne de curcan, pate si muraturi)

de Satisfyyourcravings in Curcan, 9 Ian 2016 | 3231 vizualizari

 

Un mod foarte bun de a folosi resturile de carne de la gatirea unui pui/ curcan intreg.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura otet din vin alb
  • 4 linguri pate (eu am folosit pate amestecat cu meriosare)
  • 1 chili
  • 190 grame carne de curcan gatita (de preferat carne rosie)
  • ulei de masline
  • 1 lime
  • 2 linguri sos dulce de chili
  • 2 baghete (eu am folosit felii de paine cu seminte)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 bucata de 3 cm de ghimbir proaspat
  • sare
  • 2 linguri maioneza din iaurt
  • 1 legatura mica de coriandru (poate fi inlocuit cu patrunjel)
  • 1 morcov
  • 1/2 castravete
  • 1/4 varza rosie
  • ulei de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banh mi cu carne de curcan (sandvis thailandez cu carne de curcan, pate si muraturi):

Se reincalzeste carnea de curcan, rupta in bucati, in putin ulei de masline, la foc mediu, 2-3 minute.

Se adauga coaja de lime si sosul de chili si se mai gateste 2-3 minute, la foc mic, amestecand frecvent pana devine lucios si lipicios.

Se incalzeste painea  intr-un cuptor.

Se toaca cea mai mare parte din ghimbir si usturoiul si se transforma intr-o pasta cu ajutorul unui mojar. Se adauga maioneza, sucul de lime si o parte din frunzele de coriandru si se amesteca pentru omogenizare.

Se curata morcovul de coaja si se rade grosier intr-un bol. Se adauga castravetele feliat, caruia i-au fost indepartate semintele cu o lingura si varza tocata fasii. 

Se toaca ghimbirul ramas si se adauga peste muraturi, impreuna cu sare, apoi se scurg muraturile de execesul de apa, se adauga sosul de soia, otetul, ulei de susan si se amesteca. 

Se unge painea cu pate, se aseaza deasupra bucati de curcan, muraturi, maioneza si se orneaza totul cu frunze de coriandru si rondele de chili. Se inchide sandvisul cu celelalte felii de paine si se consuma imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banh mi cu carne de curcan (sandvis thailandez cu carne de curcan, pate si muraturi)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

mirela0911 1

09.01.2016, 20:40

dantes 1

10.01.2016, 09:17

Buna!

-Licurici- 1

10.01.2016, 11:43

mmmm.... ce bun!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la cuptor