Se toaca ceapa, usturoiul, tulpinile de coriandru, Jalapeno si rosiile.
Se soteaza ceapa, tulpinile de coriandru si Jalapeno in putin ulei de masline, 10 minute, pana se inmoaie, dar nu prind culoare.
Se adauga semintele de coriandru, se mai prajesc cateva minute, apoi se adauga lintea.
Se adauga 100 ml de apa, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute.
Dupa cele 10 minute, cu ajutorul unui blender se transforma lintea intr-un piure nu foarte fin. Se prajeste in putin ulei de masline, la foc mediu 15 minute, pana devine crocanta, amestecand din cand in cand.
Se coace ardeiul pe un gratar fierbinte, apoi se curata de coaja si seminte si se feliaza in fasii de 2 cm latime.
Se soteaza usturoiul intr-o tigaie cu putin ulei de masline, apoi se adauga ardeiul copt, paprika si rosiile.
Se adauga sare si piper, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul si se lasa sa fiarba 10 minute. Se adauga otetul, se ia de pe foc si se adauga frunzele de coriandru tocate.
Se prajesc ouale dupa preferinte.
Se taie avocado felii si se stropeste cu sucul de la 1/2 lime.
Cealalta jumatate de lime se taie felii.
Se serveste lintea cu salsa de ardei, ouale, feliile de lime si sosul picant.