Banoffee pie gata in 30 de minute (prajitura cu crema caramel si banane)

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 9 Ian 2016 | 4174 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 blat pentru tarte
  • 4 banane
  • 100 ml lapte bio degresat
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml smantana
  • 1 lingurita cafea proaspat macinata
  • extract de vanilie
  • 100 grame ciocolata neagra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banoffee pie gata in 30 de minute (prajitura cu crema caramel si banane):

Cu ajutorul unui blander vertical, se tranforma 2 banane si laptele intr-un smoothie. 

Intr-o tigaie, se topeste zaharul pana se caramelizeaza. Se adauga smoothie-ul in tigaie si se amesteca pana cand tot caramelul s-a dizolvat. 

Se toarna crema in blatul de tarta si se lasa la racit, apoi se introduce in congelator pentru 20 de minute. 

Se taie restul de banane in felii, se bate smantana cateva minute, cu ajutorul unui tel, pana devine matasoasa si se amesteca cu extractul de vanilie si cafeaua. 

Se scoate tarta din congelator, se aseaza feliile de banane pe toata suprafata, apoi se adauga smantana deasupra si se intinde cu o spatula. 

Se orneaza cu ciocolata taiata fasii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Banoffee pie gata in 30 de minute (prajitura cu crema caramel si banane)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

09.01.2016, 20:53

Un deliciu!

dantes 1

10.01.2016, 09:14

delicioasa!

-Licurici- 1

10.01.2016, 11:41

o minunatie!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Islere dupa reteta lui Nagymama!