Se amesteca dovleacul sfaramat cu o furculita, cu faina, oul, branza Cottage, sare si piper.
Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaia antiaderenta, la foc mediu si se aseaza compozitie cu o lingura, formand 18 chiftele.
Se intorc cand devin aurii pe o parte, apoi se adauga...
Se gateste lintea conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurge, pastrand o parte din apa in care a fost gatita.
Se taie ceapa in fasii foarte subtiri, folosind o mandolina. Se amesteca cu o lingura de otet si putina sare.
Se amesteca uleiul cu restul de otet, mustarul si sucul in...
Se taie usturoiul felii si ceapa rondele. Se taie feniculul felii, mai putin frunzele, care se pastreaza pentru final.
Se incalzeste putin unlei de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu si se adauga usturoiul, ceapa si feniculul. Se reduce focul la mic, se acopera tigaia cu un capac si se...
Taiteii se lasa la inmuiat in apa fierbinte 10 minute.
Se amesteca zaharul cu sucul de lime si sosul de soia.
Se taie frunzele firelor de ceapa in batoane de 2-3 cm, iar restul rondele.
Intr-o tigaie cu putin ulei, se calesc usturoiul si partea alba a firelor de ceapa cateva...
Se taie checul cu ajutorul unei forme inimioara. Fiecare inimioara se taie longitudinal si se unge cu gemul de zmeura si lavanda. Se aseaza jumatatile una peste alta, cate doua, cu patea unsa cu gem spre interior.
Se topeste ciocolata in baie de aburi. Se tempereaza (procedeul...
Se incalzesc chiflele in cuptor.
Se taie cartoful cuburi si se fierbe in apa sarata.
Se presarabucatile de peste cu sare, piper, piper Cayenne si se acopera cu faina.
Se prajesc intr-o lingura de ulei, pana devin aurii, se rade Parmezanul deasupra, se intorc si se mai lasa la prajit 1...
Se aseaza tofu intr-un prosop si se stoarce pana cand aproape toata apa a fost eliminata, apoi se caleste in putin ulei, la foc mediu impreuna cu pudra de usturoi, piperul cayenne, pudra de ceapa, oregano, sare si piper, fasolea si porumbul pana devine crocant.
Intre timp, se ung tortilla cu...
Se hidrateaza couscousul in 2 cani de apa fierbinte, impreuna cu lamaia si tulpinile de menta si se acopera.
Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul zdrobit, maslinele, harissa, ansoa, passata si lamaia rupta in bucati.
Se acopera sofranul cu apa...
Se prajesc nucile si fisticul intr-o tigaie fara ulei, pana elibereaza aromele.
Cu ajutorul unui mojar se transforma busuiocul si chives intr-o pasta. Se imparte in 2 si o jumatate se amesteca cu branza de capra, care se patreaza apoi la frigider, iar celalata jumatate se amesteca cu otetul,...
Se curata cartofii, se taie in cuburi si se fierb in apa sarata.
Se fierbe varza de Bruxelles 5 minute.
Se indeparteaza carnea din carnati si se prajeste in putin ulei, la foc mare timp de doua minute, rupand bucatile mari de carne cu o lingura.
Se amesteca za'atar cu cimbrul.
Se...
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata.
Cu ajutorul unui blender se transforma sfeclele in piure.
Se prajesc carnatii 10 minute, pe toate partile, la foc mediu, in foarte putin ulei (daca nu au prea multa grasime). Se scot pe o farfurie, iar in...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se curata banana de coaja si se amesteca cu restul cu restul ingredientelor folosind un mixer.
Se toarna compozitia in 8 forme de muffin si se gatesc 15 minute sau pana trec testul scobitorii.
Se amesteca toate ingredientele pentru dressing.
Se taie sfecla in cuburi.
Se taie cotorul salatei si se desface frunza cu frunza.
Se amesteca sfecala cu chives si 1 lingura de dressing.
Se amesteca frunzele de salata cu 1-2 linguri din dressing si cu fisticul. ...
Se prajesc mugurii de pin intr-o tigaie fara ulei pana elibereaza aromele.
Se unge tortilla cu tapenade, se asaza restul de ingrediente si se impacheteaza tortilla.
Se serveste imediat.
Se ung bucatile de somon cu 1/3 din sosul Hoisin si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade 2-3 minute, se ung cu restul de sos si se mai lasa pana este gatit complet 4-5 minute.
Se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara ulei pana elibereaza aromele.
Se prajesc...
Se amesteca toate ingredientele pentru sos si se pastreaza la frigider.
Se amesteca nautul cu sosul BBQ, piperul Cayenne, pudra de usturoi si cea de ceapa si cimbrul. Se gateste intr-o tigaie la foc mediu spre mic pana devine crocant si lucios.
Se gateste sparanghelul pe un gratar...
Se prajesc feliile de paine pe un gratar fierbinte cateva minute.
Se ung feliile de paine cu branza cottage, apoi se aseaza bucati de avocado si rosii uscate la soare.
Salata se stropeste cu ulei si suc de lamaie si se presara cu nuci.
Se taie bananele cuburi, se dau morcovii pe razatoarea mare si se toaca nucile.
Cu ajutorul unui mixer se amesteca ouale si zaharul pana devin pufoase, 3 minute. Se adauga faina, scortisoara si praful de copt, se amesteca usor, apoi se adauga restul de ingrediente si se amesteca pana la...
Se toaca rosiile in cuburi, iar usturoiul felii. Se amesteca rosiile si usturoiul cu pasta de tomate, morcovii taiati julienne, sosul picant, couscousul, sare si 200 ml de apa fierbinte.
Se imparte couscousul in 4 parti si se aseaza fiecare parte in centrul unei hartii de copt. Deasupra se...
Se fierb ouale dupa preferinte.
Intr-un mojar, se transforma patrunjelul, tarhonul si putina sare intr-o pasta. Se adauga uleiul si se amesteca pentru omogenizare.
Se toaca fisticul nu foarte fin.
Se servesc ouale cu ulei aromatizat si fistic
Se prajeste fisticul si celelalte condimente la foc mediu, intr-o tigaie fara ulei, cateva minute, pana elibereaza aromele. Se zdrobesc usor cu ajutorul unui mojar.
Se prajeste painea pe un gratar fierbinte, apoi se aseaza pe fiecare felie de paine, cateva felii de avocado, rosiile...
Se taie vanata in cuburi de 1 cm, se prasara generos cu sare si se lasa 15 minute. Se toaca patrunjelul si se amesteca cu carnea. Se imparte carnea in 20 parti si din fiecare se formeaza o biluta care se tavaleste prin semintele de fenicul. Se lasa la frigider 30 minute.
Se scurge vanata de...
Se gateste carnea tocata intr-un wok, la foc mediu, impreuna cu mixul de condimente si putina sare si putin piper, timp de 15 minute, amestecand frecvent.
Se curata de coaja ghimbirul si usturoiul si se toaca marunt. Se adauga peste carne, impreuna cu cubul concentrat, amidonul din porumb,...
Se incalzeste, la foc mare, o lingura de ulei intr-un wok si se soteaza ceapa tocata, impreuna cu ghimbirul, 3-5 minute. Se adauga pasta de curry si se gateste 1 minut. Se adauga laptele de cocos, zaharul, sosul de peste si cel de soia si supa.
Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul...
Se amesteca iaurtul cu sare, castravetele taiat cuburi, sucul de lamaie, otet, oregano, usturoiul si ulei de masline.
Se amesteca quinoa cu spanacul, maslinele, rosiile uscate la soare, ardeii, usturoiul pisat, oregano, busuioc, sare si piper.
Se bate oul, impreuna cu albusul, sare si...
Se presara bucatile de somon cu sare si se ung cu 4 linguri de sos dulce de chili. Se lasa la marinat cateva ore sau peste noapte.
Se gatesc la 180 de grade timp de 8 minute, intorcandu-le o data. Se ung cu restul de sos de chili si se mai lasa 5 minute sau pana incep sa se...
Se ung feliile de paine cu hummus.
Cu ajutorul unei furculite, se bate oul, impreuna cu albusul, putina sare si 1 lingura de apa. Se amesteca apoi cu patrunjelul si chives si se prajeste intr-o tigaie pana cand ouale incep sa se gateasca. Se impatureste si se aseaza pe una dintre felii.
Se...
Cu o furculita, se zdrobeste avocadoul, curatat de coaja si se amesteca cu sare, 1/2 din cantitatea de iaurt si menta tocata.
Se ung tortilla incalzite cu crema de avocado, se aseaza frunzele de salata, varza taiata fasii, ardeiul taiat julienne, rosii cuburi si bucati de somon, se...
Se incalzeste laptele. Cand incepe sa fiarba, se reduce focul la mic, se adauga ovazul si sare si se lasa sa fiarba pana se ingroasa, 5-6 minute, amestecand frecvent.
Se opreste focul, se adauga 1/2 lingura de miere si se amesteca.
Se serveste cald, cu felii de banana, nuci si restul...
Chiftele din dovleac copt cu salvie si branza Cheddar
Se amesteca dovleacul sfaramat cu o furculita, cu faina, oul, branza Cottage, sare si piper. Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaia antiaderenta, la foc mediu si se aseaza compozitie cu o lingura, formand 18 chiftele. Se intorc cand devin aurii pe o parte, apoi se adauga...
Chiftele din sfecla rosie cu salata de linte
Se gateste lintea conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurge, pastrand o parte din apa in care a fost gatita. Se taie ceapa in fasii foarte subtiri, folosind o mandolina. Se amesteca cu o lingura de otet si putina sare. Se amesteca uleiul cu restul de otet, mustarul si sucul in...
Supa de fenicul si crutoane din paine prajita cu ou
Se taie usturoiul felii si ceapa rondele. Se taie feniculul felii, mai putin frunzele, care se pastreaza pentru final. Se incalzeste putin unlei de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu si se adauga usturoiul, ceapa si feniculul. Se reduce focul la mic, se acopera tigaia cu un capac si se...
Pad Thai cu tofu
Taiteii se lasa la inmuiat in apa fierbinte 10 minute. Se amesteca zaharul cu sucul de lime si sosul de soia. Se taie frunzele firelor de ceapa in batoane de 2-3 cm, iar restul rondele. Intr-o tigaie cu putin ulei, se calesc usturoiul si partea alba a firelor de ceapa cateva...
Inima invelita in ciocolata umpluta cu zmeura si lavanda (ultra rapid)
Se taie checul cu ajutorul unei forme inimioara. Fiecare inimioara se taie longitudinal si se unge cu gemul de zmeura si lavanda. Se aseaza jumatatile una peste alta, cate doua, cu patea unsa cu gem spre interior. Se topeste ciocolata in baie de aburi. Se tempereaza (procedeul...
Sandvis cu peste crocant, sos tartar si mazare mentolata
Se incalzesc chiflele in cuptor. Se taie cartoful cuburi si se fierbe in apa sarata. Se presarabucatile de peste cu sare, piper, piper Cayenne si se acopera cu faina. Se prajesc intr-o lingura de ulei, pana devin aurii, se rade Parmezanul deasupra, se intorc si se mai lasa la prajit 1...
Tortilla umpluta cu tofu in stil mexican
Se aseaza tofu intr-un prosop si se stoarce pana cand aproape toata apa a fost eliminata, apoi se caleste in putin ulei, la foc mediu impreuna cu pudra de usturoi, piperul cayenne, pudra de ceapa, oregano, sare si piper, fasolea si porumbul pana devine crocant. Intre timp, se ung tortilla cu...
Tagine cu peste alb si salata de morcovi cu clementine
Se hidrateaza couscousul in 2 cani de apa fierbinte, impreuna cu lamaia si tulpinile de menta si se acopera. Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul zdrobit, maslinele, harissa, ansoa, passata si lamaia rupta in bucati. Se acopera sofranul cu apa...
Salata de primavara cu sparanghel si branza de capra aromatizata
Se prajesc nucile si fisticul intr-o tigaie fara ulei, pana elibereaza aromele. Cu ajutorul unui mojar se transforma busuiocul si chives intr-o pasta. Se imparte in 2 si o jumatate se amesteca cu branza de capra, care se patreaza apoi la frigider, iar celalata jumatate se amesteca cu otetul,...
Piure de cartofi dulci cu varza de Bruxelles, carnati de pui, pere si za'atar
Se curata cartofii, se taie in cuburi si se fierb in apa sarata. Se fierbe varza de Bruxelles 5 minute. Se indeparteaza carnea din carnati si se prajeste in putin ulei, la foc mare timp de doua minute, rupand bucatile mari de carne cu o lingura. Se amesteca za'atar cu cimbrul. Se...
Piure de cartofi cu sfecla, carnati, oua si fenicul
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata. Cu ajutorul unui blender se transforma sfeclele in piure. Se prajesc carnatii 10 minute, pe toate partile, la foc mediu, in foarte putin ulei (daca nu au prea multa grasime). Se scot pe o farfurie, iar in...
Muffins din nuci si cafea (fara faina)
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata banana de coaja si se amesteca cu restul cu restul ingredientelor folosind un mixer. Se toarna compozitia in 8 forme de muffin si se gatesc 15 minute sau pana trec testul scobitorii.
Inimi de salata cu sfecla rosie, fistic si branza de capra
Se amesteca toate ingredientele pentru dressing. Se taie sfecla in cuburi. Se taie cotorul salatei si se desface frunza cu frunza. Se amesteca sfecala cu chives si 1 lingura de dressing. Se amesteca frunzele de salata cu 1-2 linguri din dressing si cu fisticul. ...
Supa din cartofi dulci si curry
Se fierb toate ingredientele, la foc mediu pana cand cartofii si marul sunt moi. Se transforma totul intr-o pasta cu ajutorul unui blender.
Wrap Vers
Se prajesc mugurii de pin intr-o tigaie fara ulei pana elibereaza aromele. Se unge tortilla cu tapenade, se asaza restul de ingrediente si se impacheteaza tortilla. Se serveste imediat.
Somon glazurat cu sos Hoisin, chipsuri din alge si spanac cu susan
Se ung bucatile de somon cu 1/3 din sosul Hoisin si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade 2-3 minute, se ung cu restul de sos si se mai lasa pana este gatit complet 4-5 minute. Se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara ulei pana elibereaza aromele. Se prajesc...
Bolul Abundentei cu naut in sos BBQ si sparanghel crocant
Se amesteca toate ingredientele pentru sos si se pastreaza la frigider. Se amesteca nautul cu sosul BBQ, piperul Cayenne, pudra de usturoi si cea de ceapa si cimbrul. Se gateste intr-o tigaie la foc mediu spre mic pana devine crocant si lucios. Se gateste sparanghelul pe un gratar...
Toast Rotterdam
Se prajesc feliile de paine pe un gratar fierbinte cateva minute. Se ung feliile de paine cu branza cottage, apoi se aseaza bucati de avocado si rosii uscate la soare. Salata se stropeste cu ulei si suc de lamaie si se presara cu nuci.
Muffins cu morcovi si nuci Pecan
Se taie bananele cuburi, se dau morcovii pe razatoarea mare si se toaca nucile. Cu ajutorul unui mixer se amesteca ouale si zaharul pana devin pufoase, 3 minute. Se adauga faina, scortisoara si praful de copt, se amesteca usor, apoi se adauga restul de ingrediente si se amesteca pana la...
Cod en papillote cu couscous si legume
Se toaca rosiile in cuburi, iar usturoiul felii. Se amesteca rosiile si usturoiul cu pasta de tomate, morcovii taiati julienne, sosul picant, couscousul, sare si 200 ml de apa fierbinte. Se imparte couscousul in 4 parti si se aseaza fiecare parte in centrul unei hartii de copt. Deasupra se...
Oua fierte cu sos de patrunjel si fistic
Se fierb ouale dupa preferinte. Intr-un mojar, se transforma patrunjelul, tarhonul si putina sare intr-o pasta. Se adauga uleiul si se amesteca pentru omogenizare. Se toaca fisticul nu foarte fin. Se servesc ouale cu ulei aromatizat si fistic
Toast mediteranean cu avocado si fistic aromatizat
Se prajeste fisticul si celelalte condimente la foc mediu, intr-o tigaie fara ulei, cateva minute, pana elibereaza aromele. Se zdrobesc usor cu ajutorul unui mojar. Se prajeste painea pe un gratar fierbinte, apoi se aseaza pe fiecare felie de paine, cateva felii de avocado, rosiile...
Chiftele alla Norma
Se taie vanata in cuburi de 1 cm, se prasara generos cu sare si se lasa 15 minute. Se toaca patrunjelul si se amesteca cu carnea. Se imparte carnea in 20 parti si din fiecare se formeaza o biluta care se tavaleste prin semintele de fenicul. Se lasa la frigider 30 minute. Se scurge vanata de...
Tofu in sos de carne tocata
Se gateste carnea tocata intr-un wok, la foc mediu, impreuna cu mixul de condimente si putina sare si putin piper, timp de 15 minute, amestecand frecvent. Se curata de coaja ghimbirul si usturoiul si se toaca marunt. Se adauga peste carne, impreuna cu cubul concentrat, amidonul din porumb,...
Curry rosu Thailandez cu sparanghel si taitei
Se incalzeste, la foc mare, o lingura de ulei intr-un wok si se soteaza ceapa tocata, impreuna cu ghimbirul, 3-5 minute. Se adauga pasta de curry si se gateste 1 minut. Se adauga laptele de cocos, zaharul, sosul de peste si cel de soia si supa. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul...
Omleta umpluta cu quinoa in stil grecesc
Se amesteca iaurtul cu sare, castravetele taiat cuburi, sucul de lamaie, otet, oregano, usturoiul si ulei de masline. Se amesteca quinoa cu spanacul, maslinele, rosiile uscate la soare, ardeii, usturoiul pisat, oregano, busuioc, sare si piper. Se bate oul, impreuna cu albusul, sare si...
Somon glazurat dulce-picant
Se presara bucatile de somon cu sare si se ung cu 4 linguri de sos dulce de chili. Se lasa la marinat cateva ore sau peste noapte. Se gatesc la 180 de grade timp de 8 minute, intorcandu-le o data. Se ung cu restul de sos de chili si se mai lasa 5 minute sau pana incep sa se...
Sandvis picant cu omleta cu patrunjel si chives
Se ung feliile de paine cu hummus. Cu ajutorul unei furculite, se bate oul, impreuna cu albusul, putina sare si 1 lingura de apa. Se amesteca apoi cu patrunjelul si chives si se prajeste intr-o tigaie pana cand ouale incep sa se gateasca. Se impatureste si se aseaza pe una dintre felii. Se...
Taco cu somon si crema de avocado
Cu o furculita, se zdrobeste avocadoul, curatat de coaja si se amesteca cu sare, 1/2 din cantitatea de iaurt si menta tocata. Se ung tortilla incalzite cu crema de avocado, se aseaza frunzele de salata, varza taiata fasii, ardeiul taiat julienne, rosii cuburi si bucati de somon, se...
Budinca din ovaz cu miere si banane
Se incalzeste laptele. Cand incepe sa fiarba, se reduce focul la mic, se adauga ovazul si sare si se lasa sa fiarba pana se ingroasa, 5-6 minute, amestecand frecvent. Se opreste focul, se adauga 1/2 lingura de miere si se amesteca. Se serveste cald, cu felii de banana, nuci si restul...