Se taie merele in sferturi si se indeparteaza cotorul. Se taie cuburi. Se curata ghimbirul si se toaca. Se fierb impreuna in 300 ml de apa, la foc mare, timp de 10 minute, amestecand frecvent.
Se transforma totul in pasta folosind un blender.
Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se gatesc morcovii la aburi, timp de 20 de minute. In ultimele 4 minute, se adauga si fasolea.
Se presara carnea cu sare, piper, frunzele de salvie tocate si nuscoara. Se prajeste intr-o tigaie, impreuna cu morcovii si 1 lingura de ulei, 4 minute pe parte sau pana prinde o culoare aurie.
Se lasa carnea sa se odihneasca cateva minute pe un platou.
Se reduce focul la mic si se adauga sucul de portocale peste morcovi. Se scutura tigaia din cand in cand, pana cand morcovii sunt glazurati.
Se taie carnea felii si se aseaza pe un platou impreuna cu orezul si legumele.
Se amesteca iaurtul cu 1/2 din catitatea de sos de mere (pastrand restul pentru alta ocazie) si se adauga peste carne. Se toana deasupra sosul din tigaia in care au fost gatiti morcovii si se serveste imediat.