Muschi de porc cu sos de mere si morcovi glazurati

de Satisfyyourcravings in Porc, 15 Apr 2016 | 2616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 mere verzi
  • 1 cm ghimbir proaspat
  • 150 grame orez brun
  • 200 grame morcovi mici
  • 200 grame fasole verde
  • 220 grame muschi de porc degresat
  • 1/2 bucata nuscoara
  • 8 frunze salvie
  • ulei de masline
  • 2 portocale
  • 2 linguri iaurt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu sos de mere si morcovi glazurati:

Se taie merele in sferturi si se indeparteaza cotorul. Se taie cuburi. Se curata ghimbirul si se toaca. Se fierb impreuna in 300 ml de apa, la foc mare, timp de 10 minute, amestecand frecvent.

Se transforma totul in pasta folosind un blender. 

Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. 

Se gatesc morcovii la aburi, timp de 20 de minute. In ultimele 4 minute, se adauga si fasolea.

Se presara carnea cu sare, piper, frunzele de salvie tocate si nuscoara. Se prajeste intr-o tigaie, impreuna cu morcovii si 1 lingura de ulei, 4 minute pe parte sau pana prinde o culoare aurie. 

Se lasa carnea sa se odihneasca cateva minute pe un platou. 

Se reduce focul la mic si se adauga sucul de portocale peste morcovi. Se scutura tigaia din cand in cand, pana cand morcovii sunt glazurati. 

Se taie carnea felii si se aseaza pe un platou impreuna cu orezul si legumele. 

Se amesteca iaurtul cu 1/2 din catitatea de sos de mere (pastrand restul pentru alta ocazie) si se adauga peste carne. Se toana deasupra sosul din tigaia in care au fost gatiti morcovii si se serveste imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu sos de mere si morcovi glazurati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in punga Knorr