Se amesteca 1 cana de apa calda cu drojdia si se lasa 5-10 minute, pana se dizolva si devine spumoasa.
Se adauga 2 1/2 cani faina, sare si uleiul de masline si se amesteca pana se obtine un aluat care se transfera apoi pe o suprafata presarata cu faina. Se framanata 5-7 minute, pana devine catifelat si elastic, adaugand faina daca este cazul.
Se unge un vas cu ulei de masline, se aseaza aluatul si se intoarce pe toate partile astfel incat sa fie complet uns cu ulei. Se lasa la crescut in loc cald 40 de minute- o ora, pana isi dubleaza volumul.
Se preseaza usor cu pumnul, apoi se imparte in 8 bucati. Fiecare bucata se modeleaza sub forma de disc nu foarte subtire. Se mai adauga faina, daca este cazul.
Se incalzeste o tigaie la foc mediu spre mare. Se gatesc pita pe rand 1-2 minute.
Se pastreaza intr-un prosop curat, pana sunt toate gata.