Linte, ciuperci si verdeturi intr-o combinatie inedita...inspiratia mea pentru aceasta reteta a fost Gourmandelle si ma bucur ca am probat reteta cu foarte mici modificari...multumesc! :)
Lintea se fierbe pentru 15 minute se lasa la racit apoi se scurge. Se pune intr-un vas largut.
Se incinge uleiul in tigaie apoi se soteaza ceapa, morcovul, si ciupercile tocate marunt( eu le-am pus la blender. Am adaugat si ceapa verde tocata si usturoiul apoi verdeata. Se lasa in jur de 7 minute la foc mic si se amesteca din cand in cand. Se potriveste gustul de sare si piper, se pune si turmericul. Combinam cu lintea din vas.
Lasam la racit cateva minute apoi adaugam ouale si amestecam bine compozitia, punem si faina si din nou amestecam.
Ouale fierte le asezam ca la drob in interior.
Coacem preparatul pentru 40-45 de minute, intr-o forma de chec unsa cu putin ulei, facem testul cu scobitoarea, este gata cand nu ramane nimic lipit de ea.
Lasam la racit si-l scoatem din forma, se desprinde usor.
Il servim dupa dorinta sau inspiratie...e un aperitiv delicios :)
1
Nu va recomand sa-l preparati in forma de silicon
2
Puteti renunta la faina, reteta care m-a inspirat nu avea, eu am pus deoarece nu am scurs foarte bine lintea si mi s-a parut destul de moale compozitia.