Supa de legume se aduce la punctul de fierbere, intr-o craticioara, se reduce focul la mic si se lasa pana la momentul utilizarii.
Intr-o cratita cu pereti inalti, se incalzeste uleiul pentru ciuperci. Se adauga usturoiul si se soteaza cateva minute, avand grija sa nu se arda. ...
Se curata cartofii de coaja si se taie in bucati de marime potrivita. Se fierb in apa cu sare 8 minute, apoi se scurg de apa.
Se topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mediu.
Intre timp, se toaca ceapa in fasii subtiri. Se calamelizeaza in tigaie, 15 minute, cu putina sare,...
Se hidrateaza ciupercile porcini in putina supa de pui, timp de cateva minute, pana s-au inmuiat. Se indeparteaza din supa si se toaca, pastrand supa in care au fost hidratate.
Supa de pui se mentine fierbinte, pe toata durata prepararii.
Se toaca ceapa si telina cuburi mici. Se...
Se adauga conopida intr-un bol mare si se presara cu faina, curcuma, sare si o lingura de ulei. Se amesteca bine.
Se incalzeste restul de ulei, intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga conopida si chiliul taiat in jumatate, longitudinal si se calesc 5-6 minute.
Se adauga...
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, potrivita si pentru cuptor. Se calesc ceapa, chili-ul si usturoiul 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi dovleacul, impreuna cu sare, piper, cumin si pudra de chili.
Se gatesc 10-13 minute, amestecand frecvent.
Intre timp, se taie...
Se gatesc orezul si burgerii conform instructiunilor de pe ambalaje.
Intre timp, se amesteca avocado tocat cu rosiile tocate, sosul picant, oul tocat, frunzele de coriandru/ patrunjel si putin ulei de masline.
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se caleste porumbul cateva...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Legumele se spala bine si se taie in bastonase, mai putin rosiile, care se taie in sferturi. Se stropesc cu ulei de masline, se prasara sare, piper si sare de telina deasupra si se amesteca usor.
Se transfera intr-o tava pentru cuptor...
Se caleste ceapa in putin ulei de masline, pana devine translucida. Se adauga apoi spanacul, se acopera cu un capac si se lasa 5-8 minute, pana se decongeleaza si mare parte din apa s-a evaporat.
Se indeparteaza de pe foc, se adauga sare si piper, se lasa la racit cateva minute, apoi se...
Se gateste snitelul conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se unge apoi cu branza Cottage, iar deasupra se aseaza salata iceberg tocata, frunzele de menta si feliile de avocado. Se presara totul cu sare si se serveste cu rosii cherry.
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se toaca ceapa, usturoiul, chiliul si morcovul si se amesteca cu paprika, cuminul, fulgii de chili si ulei de masline. Se soteaza 20 de minute, la foc mediu, pana se inmoaie.
Intre timp, se spala cartofii dulci, se stropesc cu...
Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi. Se amesteca cu usturoiul tocat, sare si piper si se soteaza intr-o tigaie cu ulei de masline, la foc mediu spre mare, pana devin aurii pe toate partile, 10-13 mintue si sunt gatiti. La final se adauga cimbrul si se amesteca. Se transfera intr-un alt...
Cartofii se spala bine si se taie fasii groase. Se fierb in apa sarata, 10 minute, Se scurg si se lasa la racit.
Se amesteca apoi cu ulei, sare si piper si se gatesc in cuptorul preincalzit la 220 de grade 20-25 de minute, pana devin crocanti.
Se fierbe oul 6-7 minute, se clateste sub jet...
Se amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga untul si se amesteca. Se pastreaza la cald pana in momentul servirii.
Se...
Cartofii se spala bine si se curata. Se amesteca cu ulei de masline, sare si piper si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 20-30 de minute, pana devin crocati si sunt gatiti complet.
Intre timp, se curata usturoiul si se adauga in vasul unui mojar, impreuna cu putina sare...
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se taie vinetele cuburi, se stropesc cu 3 linguri ulei de masline, sare si piper. Se aseaza intr-un singur strat, intr-o tava potrivita pentru cuptor si se coc 10 minute.
Intre timp se taie dovlecelul longitudinal in 2, apoi in felii, se...
Se amesteca faina cu sare si piper. Se adauga apoi laptele amestecat cu ouale si se amesteca pentru omogenizare. Se adauga mazarea, cartofii dulci, menta si busuiocul si se amesteca.
Se incalzeste o tigaie nonaderenta la foc mediu si se unge cu ulei.
Se adauga cate o lingura cu...
Se taie dovlecelul si cartoful dulce foarte fin, folosind o mandolina. Se feliaza usturoiul in felii subtiri.
Se incalzeste putin ulei de cocos intr-o tigaie la foc mediu spre mare si se adauga usturoiul, dovlecelul si cartoful dulce. Se soteaza pana se inmoaie 6-7 minute, in functie de...
Se taie ouale in jumatati longitudinal si se indeparteaza galbenusurile.
Se zdrobeste avocadoul cu o furculita si se amesteca cu galbenusurile sfaramate, maioneza, mustarul, sare si piper.
Cu o lingurita se aseaza mixul de avocado in adanciturile galbenusurilor din oua. ...
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se taie legumele panglici subtiri si lungi, folosind un peeler.
Se amesteca creme fraiche cu mustarrul.
Se unge o tava mica, rotunda, potrivita pentru cuptor, cu ulei de cocos.
Se aseaza foile de placinta, una cate una,...
Se fierbe lintea in multa apa, 15 minute, la foc mediu. Se scurge si se lasa la racit.
Intre timp, se toaca ceapa si morcovul marunt si se calesc in putin ulei de cocos, pana se inmoaie putin, 6 minute. Se adauga restul legumelor si se soteaza inca 3 minute.
Se adauga peste...
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga turmericul, pudra de chili, garam masala, cuminul si semintele de fenugrek. Se prajesc pana devine o pasta aromatica.
Se adauga cartofii si se soteaza cateva minute, pana devin aurii.
Intre timp, se adauga in vasul unui blender...
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi.
Se incalzesc 25 de grame de unt intr-o tigaie si se adauga cartofii.Se soteaza 1 minut. Se adauga 300 ml apa si se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand frecvent.
Se paseaza cartofii, pana se obtine un piure nu foarte fin. Se adauga...
Se taie cartoful longitudinal in 2 si se gateste in cuptorul preincalzit la 200 de grade 30-40 de minute.
Se incalzeste untul intr-o cratita la foc mediu, pana prinde o culoare bruna, avand grija sa nu se arda. Se indeparteaza de pe foc.
Se indeparteaza pulpa cartofilor, avand grija...
Se taie cartofii in batoane. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga cartofii in ture si se prajesc pana devin aurii. Se scot pe prosoape de hartie si se lasa la racit. Se transfera in pungi pentru congelator, se transfera in congelator si se lasa minim 30 de...
Se aseaza fasolea si broccoliul desfacut in buchetele intr-un cos de steamer din bambus. Se taie tofu cuburi, se aseaza pe o farfurie, iar aceasta se aseaza in alt cos de steamer. Se aseaza cele doua cosuri unul peste celelalt si se plaseaza pe o oala cu apa fierbinte, la foc mediu, in care se...
Se coc foile nori direct pe flacara pana isi schimba culoarea, cu grija sa nu se arda. Se taie cu o foarfeca in bucati mici.
Se amesteca si maruntesc 1/2 din cantitatea de seminte de susan cu sare si piper, cu ajutorul unui mojar.
Se amesteca cu restul de seminte si se pastreaza...
Se curata si taie in cuburi cartofii si legumele. Se fierb in apa sarata 15-20 de minute.
Se scurg si se lasa putin la racit.
Se incalzeste untul si uleiul intr-o tigaie antiaderenta si se adauga cartofii si legumele intr-un singur strat. Se sfarama usor folosind unealta pentru...
Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.
Se taie ceapa, cartofii, rosiile si ardeii in fasii foarte subtiri.
Se caleste ceapa intr-o tigaie la foc mediu, cu putin ulei de masline, 15 minute, pana incepe sa se caramelizeze.
Se fierb cartofii in apa sarata, 3 minute. Se...
Se taie ceapa, ciupercile, varza si ridichile fasii. Se usuca tofu cu ajutorul unui prosop de bucatarie si se taie cuburi de 1 cm.
Se amesteca oul si faina cu sare si piper si se adauga legumele si tofu. Se amesteca.
Se incalzeste o tigaie cu diametrul de 23 de centimetri, la foc...
Se impacheteaza tofu intr-un prosop de bucatarie si se scurge de apa in exces. Se amesteca cu pesto, oul si pesmetul.
Cu mainile curate se formeaza 4 chiftele.
Se toaca rosiile grosier si se calesc intr-o tigaie nonaderenta, la foc mare, impreuna cu otetul, piper si putina apa.
Se...
Risotto cu ciuperci si Gorgonzola
Supa de legume se aduce la punctul de fierbere, intr-o craticioara, se reduce focul la mic si se lasa pana la momentul utilizarii. Intr-o cratita cu pereti inalti, se incalzeste uleiul pentru ciuperci. Se adauga usturoiul si se soteaza cateva minute, avand grija sa nu se arda. ...
Cartofi prajiti cu oua in stil grecesc
Se curata cartofii de coaja si se taie in bucati de marime potrivita. Se fierb in apa cu sare 8 minute, apoi se scurg de apa. Se topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Intre timp, se toaca ceapa in fasii subtiri. Se calamelizeaza in tigaie, 15 minute, cu putina sare,...
Risotto cu ciuperci la grill
Se hidrateaza ciupercile porcini in putina supa de pui, timp de cateva minute, pana s-au inmuiat. Se indeparteaza din supa si se toaca, pastrand supa in care au fost hidratate. Supa de pui se mentine fierbinte, pe toata durata prepararii. Se toaca ceapa si telina cuburi mici. Se...
Conopida cu mazare in stil indian
Se adauga conopida intr-un bol mare si se presara cu faina, curcuma, sare si o lingura de ulei. Se amesteca bine. Se incalzeste restul de ulei, intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga conopida si chiliul taiat in jumatate, longitudinal si se calesc 5-6 minute. Se adauga...
Enchilada vegetariana la tigaie cu dovleac si fasole neagra
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, potrivita si pentru cuptor. Se calesc ceapa, chili-ul si usturoiul 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi dovleacul, impreuna cu sare, piper, cumin si pudra de chili. Se gatesc 10-13 minute, amestecand frecvent. Intre timp, se taie...
Burger vegetarian cu salata picanta de avocado si orez prajit
Se gatesc orezul si burgerii conform instructiunilor de pe ambalaje. Intre timp, se amesteca avocado tocat cu rosiile tocate, sosul picant, oul tocat, frunzele de coriandru/ patrunjel si putin ulei de masline. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se caleste porumbul cateva...
Legume la cuptor cu branza de capra si ou ochi
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Legumele se spala bine si se taie in bastonase, mai putin rosiile, care se taie in sferturi. Se stropesc cu ulei de masline, se prasara sare, piper si sare de telina deasupra si se amesteca usor. Se transfera intr-o tava pentru cuptor...
Ravioli din dovlecei umpluti cu branza feta si spanac
Se caleste ceapa in putin ulei de masline, pana devine translucida. Se adauga apoi spanacul, se acopera cu un capac si se lasa 5-8 minute, pana se decongeleaza si mare parte din apa s-a evaporat. Se indeparteaza de pe foc, se adauga sare si piper, se lasa la racit cateva minute, apoi se...
Snitel vegetarian cu branza Cottage si rosii cherry
Se gateste snitelul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se unge apoi cu branza Cottage, iar deasupra se aseaza salata iceberg tocata, frunzele de menta si feliile de avocado. Se presara totul cu sare si se serveste cu rosii cherry.
Fasole in sos BBQ cu rozmarin si cartofi dulci
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se toaca ceapa, usturoiul, chiliul si morcovul si se amesteca cu paprika, cuminul, fulgii de chili si ulei de masline. Se soteaza 20 de minute, la foc mediu, pana se inmoaie. Intre timp, se spala cartofii dulci, se stropesc cu...
Cartofi la tigaie cu dovlecei si branza Feta
Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi. Se amesteca cu usturoiul tocat, sare si piper si se soteaza intr-o tigaie cu ulei de masline, la foc mediu spre mare, pana devin aurii pe toate partile, 10-13 mintue si sunt gatiti. La final se adauga cimbrul si se amesteca. Se transfera intr-un alt...
Burger vegetarian din sparanghel cu salata frantuzeasca de fasole verde si cartofi la cuptor
Cartofii se spala bine si se taie fasii groase. Se fierb in apa sarata, 10 minute, Se scurg si se lasa la racit. Se amesteca apoi cu ulei, sare si piper si se gatesc in cuptorul preincalzit la 220 de grade 20-25 de minute, pana devin crocanti. Se fierbe oul 6-7 minute, se clateste sub jet...
Mamaliga cremoasa cu branza Feta, oua ochiuri si cartofi noi in sos de smantana
Se amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga untul si se amesteca. Se pastreaza la cald pana in momentul servirii. Se...
Cartofi noi la cuptor cu mujdei de usturoi nou si branza de capra
Cartofii se spala bine si se curata. Se amesteca cu ulei de masline, sare si piper si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 20-30 de minute, pana devin crocati si sunt gatiti complet. Intre timp, se curata usturoiul si se adauga in vasul unui mojar, impreuna cu putina sare...
Ratatouille cu tofu si gremoulata
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie vinetele cuburi, se stropesc cu 3 linguri ulei de masline, sare si piper. Se aseaza intr-un singur strat, intr-o tava potrivita pentru cuptor si se coc 10 minute. Intre timp se taie dovlecelul longitudinal in 2, apoi in felii, se...
Chiftele din cartofi dulci cu menta si mazare
Se amesteca faina cu sare si piper. Se adauga apoi laptele amestecat cu ouale si se amesteca pentru omogenizare. Se adauga mazarea, cartofii dulci, menta si busuiocul si se amesteca. Se incalzeste o tigaie nonaderenta la foc mediu si se unge cu ulei. Se adauga cate o lingura cu...
Mic dejun Superfood
Se taie dovlecelul si cartoful dulce foarte fin, folosind o mandolina. Se feliaza usturoiul in felii subtiri. Se incalzeste putin ulei de cocos intr-o tigaie la foc mediu spre mare si se adauga usturoiul, dovlecelul si cartoful dulce. Se soteaza pana se inmoaie 6-7 minute, in functie de...
Oua umplute cu avocado
Se taie ouale in jumatati longitudinal si se indeparteaza galbenusurile. Se zdrobeste avocadoul cu o furculita si se amesteca cu galbenusurile sfaramate, maioneza, mustarul, sare si piper. Cu o lingurita se aseaza mixul de avocado in adanciturile galbenusurilor din oua. ...
Tarta multicolora de legume cu creme fraiche si salvie
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se taie legumele panglici subtiri si lungi, folosind un peeler. Se amesteca creme fraiche cu mustarrul. Se unge o tava mica, rotunda, potrivita pentru cuptor, cu ulei de cocos. Se aseaza foile de placinta, una cate una,...
Drob vegetarian cu sparanghel
Se fierbe lintea in multa apa, 15 minute, la foc mediu. Se scurge si se lasa la racit. Intre timp, se toaca ceapa si morcovul marunt si se calesc in putin ulei de cocos, pana se inmoaie putin, 6 minute. Se adauga restul legumelor si se soteaza inca 3 minute. Se adauga peste...
Curry Korma vegetarian
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga turmericul, pudra de chili, garam masala, cuminul si semintele de fenugrek. Se prajesc pana devine o pasta aromatica. Se adauga cartofii si se soteaza cateva minute, pana devin aurii. Intre timp, se adauga in vasul unui blender...
Piure de primavara cu branza pane
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se incalzesc 25 de grame de unt intr-o tigaie si se adauga cartofii.Se soteaza 1 minut. Se adauga 300 ml apa si se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand frecvent. Se paseaza cartofii, pana se obtine un piure nu foarte fin. Se adauga...
Cartof dulce umplut cu branza de capra si unt brun cu ou posat si rucola
Se taie cartoful longitudinal in 2 si se gateste in cuptorul preincalzit la 200 de grade 30-40 de minute. Se incalzeste untul intr-o cratita la foc mediu, pana prinde o culoare bruna, avand grija sa nu se arda. Se indeparteaza de pe foc. Se indeparteaza pulpa cartofilor, avand grija...
Cartofi crocanti cu crema de smanatana si salata de ardei copti
Se taie cartofii in batoane. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga cartofii in ture si se prajesc pana devin aurii. Se scot pe prosoape de hartie si se lasa la racit. Se transfera in pungi pentru congelator, se transfera in congelator si se lasa minim 30 de...
Salata de taitei cu tofu si Furikake
Se aseaza fasolea si broccoliul desfacut in buchetele intr-un cos de steamer din bambus. Se taie tofu cuburi, se aseaza pe o farfurie, iar aceasta se aseaza in alt cos de steamer. Se aseaza cele doua cosuri unul peste celelalt si se plaseaza pe o oala cu apa fierbinte, la foc mediu, in care se...
Furikake (condiment pentru orez din alge si susan)
Se coc foile nori direct pe flacara pana isi schimba culoarea, cu grija sa nu se arda. Se taie cu o foarfeca in bucati mici. Se amesteca si maruntesc 1/2 din cantitatea de seminte de susan cu sare si piper, cu ajutorul unui mojar. Se amesteca cu restul de seminte si se pastreaza...
Piure de legume prajit, cu carnati si sos rapid de vin rosu si ceapa
Se curata si taie in cuburi cartofii si legumele. Se fierb in apa sarata 15-20 de minute. Se scurg si se lasa putin la racit. Se incalzeste untul si uleiul intr-o tigaie antiaderenta si se adauga cartofii si legumele intr-un singur strat. Se sfarama usor folosind unealta pentru...
Tocanita portugheza de peste cu chipsuri din cartofi
Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se taie ceapa, cartofii, rosiile si ardeii in fasii foarte subtiri. Se caleste ceapa intr-o tigaie la foc mediu, cu putin ulei de masline, 15 minute, pana incepe sa se caramelizeze. Se fierb cartofii in apa sarata, 3 minute. Se...
Okonomiyaki (Clatita Japoneza gigantica)
Se taie ceapa, ciupercile, varza si ridichile fasii. Se usuca tofu cu ajutorul unui prosop de bucatarie si se taie cuburi de 1 cm. Se amesteca oul si faina cu sare si piper si se adauga legumele si tofu. Se amesteca. Se incalzeste o tigaie cu diametrul de 23 de centimetri, la foc...
Burger din tofu cu Ketchup rapid
Se impacheteaza tofu intr-un prosop de bucatarie si se scurge de apa in exces. Se amesteca cu pesto, oul si pesmetul. Cu mainile curate se formeaza 4 chiftele. Se toaca rosiile grosier si se calesc intr-o tigaie nonaderenta, la foc mare, impreuna cu otetul, piper si putina apa. Se...