Fasole in sos BBQ cu rozmarin si cartofi dulci

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 28 Iul 2016 | 2941 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 chili
  • 2 morcovi
  • ulei de masline
  • 1 lingurita cu varf paprika afumata
  • 1 lingurita seminte de cumin
  • 1 lingurita fulgi de chili
  • 6 cartofi dulci de marime medie
  • 700 ml passata
  • 800 grame fasole conservata (de mai multe feluri)
  • 100 ml sos BBQ
  • cateva crengute rozmarin proaspat
  • cateva felii de paine
  • 40 grame branza Gouda/Cheddar/Cascaval
  • iaurt pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole in sos BBQ cu rozmarin si cartofi dulci:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se toaca ceapa, usturoiul, chiliul si morcovul si se amesteca cu paprika, cuminul, fulgii de chili si ulei de masline. Se soteaza 20 de minute, la foc mediu, pana se inmoaie. 

Intre timp, se spala cartofii dulci, se stropesc cu putin ulei de masline si se presara cu sare si piper, apoi se trasnfera intr-o tava potrivita pentru cuptor. 

Se adauga passata peste legumele sotate, apoi fasolea cu tot cu apa in care a fost conservata, putina apa sare, piper si sosul BBQ. 

Se indeparteaza frunzele de rozmarin de pe crengute si se stropesc cu putin ulei.

Se transfera fasolea intr-un vas potrivit pentru cuptor si se presara frunzele de rozmarin deasupra.

Se gatesc 1 ora la cuptor, pana cand sosul se ingroasa, adaugand apa daca devine prea uscat. 

In acelasi timp, se coc cartofii dulci pe un raft inferior.

Cu 20 de minute inainte ca fasolea sa fie gata, se rupe painea bucati, se presara cu branza rasa si se aseaza langa cartofii dulci. Se lasa 15 minute, pana devine crocanta si branza s-a topit. 

Se rup cartofii in bucati si se servesc cu fasolea in sos BBQ, iaurt si crutoanele cu branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole in sos BBQ cu rozmarin si cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

VanessaAli 1

31.07.2016, 14:48

O bunatate!

Oana 1

01.08.2016, 12:33

Mmm, ce bun!

Rahela Velicu 1

04.08.2016, 11:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Imam Bayildi