Se amesteca dovleacul sfaramat cu o furculita, cu faina, oul, branza Cottage, sare si piper.
Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaia antiaderenta, la foc mediu si se aseaza compozitie cu o lingura, formand 18 chiftele.
Se intorc cand devin aurii pe o parte, apoi se adauga...
Taiteii se lasa la inmuiat in apa fierbinte 10 minute.
Se amesteca zaharul cu sucul de lime si sosul de soia.
Se taie frunzele firelor de ceapa in batoane de 2-3 cm, iar restul rondele.
Intr-o tigaie cu putin ulei, se calesc usturoiul si partea alba a firelor de ceapa cateva...
Se aseaza tofu intr-un prosop si se stoarce pana cand aproape toata apa a fost eliminata, apoi se caleste in putin ulei, la foc mediu impreuna cu pudra de usturoi, piperul cayenne, pudra de ceapa, oregano, sare si piper, fasolea si porumbul pana devine crocant.
Intre timp, se ung tortilla cu...
Se amesteca toate ingredientele pentru sos si se pastreaza la frigider.
Se amesteca nautul cu sosul BBQ, piperul Cayenne, pudra de usturoi si cea de ceapa si cimbrul. Se gateste intr-o tigaie la foc mediu spre mic pana devine crocant si lucios.
Se gateste sparanghelul pe un gratar...
Se incalzeste, la foc mare, o lingura de ulei intr-un wok si se soteaza ceapa tocata, impreuna cu ghimbirul, 3-5 minute. Se adauga pasta de curry si se gateste 1 minut. Se adauga laptele de cocos, zaharul, sosul de peste si cel de soia si supa.
Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul...
Se ung cartofii cu putin ulei si se presara sare si piper. Se gatesc in cuptorul preincalzit la 175 de grade Celsius timp de o ora.
Intre timp, se prajeste baconul, intr-o tigaie fara ulei, pana devine crocant. Se scoate pe o farfurie.
Se opreste cuptorul, se scot cartofii si...
Vanata se feliaza in fasii subtiri care se gatesc intr-o tigaie fiebinte cateva minute, pana se inmoaie.
Se amesteca branza cu chiliul tocat, menta tocata si piper din belsug.
Se aseza cate o lingurita de umplutura pe fiecare felie de vanata, la unul dintre capete si se...
Se soteaza ceapa intr-o tigaie, la foc mediu, in putin ulei. Se adauga ustroiul si mixul de condimente si se gatesc 1 minut.
Se adauga pasta de rosii si se amesteca. Se adauga o canuta de apa si cu ajutorul unei linguri se indeparteaza eventualele bucati care s-au lipit de baza tigaii....
Se bat ouale ca pentru omleta, impreuna cu sambal oelek. Se rastoarna intr-o tigaie fierbinte si se gateste precum o omleta. Se scoate pe o farfurie si se taie fasii.
Taiteii se gatesc conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se calesc legumele, mai putin porumbul, 3-4 minute la foc mare in...
Se calesc ceapa si ardeiul.
Se imping catre margine si se adauga cartofii fierti si o lingura de ulei. Se rumenesc cateva minute. Se adauga sunca presata, sare si piper, paprika si se calesc 2-3 minute.
Se amesteca toate legume din tigaie si se adauga patrunjelul.
Se adauga ouale, se...
Se amestecă sucul de lămâie cu 100 ml de creme fraiche, fulgii de piri-piri și coriandrul.
Într-o tigaie, se încălzește uleiul și se adaugă orezul, sare și cățeii de usturoi pisați. Se sotează 2 minute, se adaugă apa, se acoperă și se gătește 15 minute....
Cartofii nu se curăță de coajă și se spală bine. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se așează fiecare cartof în folie de aluminiu, se presară sare , piper și ulei de măsline și se împachetează folia ca la papillotes,...
Cartofii se curăță și se taie felii. Se așează un strat de cartofi într-o oală de fontă, apoi fâșii de ceapă și câteva frunze de salvie, sare și piper. Se alternează straturile până se termină ingredientele, ultimul strat fiind de cartofi. Se așează...
Cartofii se fierb în apă cu sare, 20 de minute. În ultimele 5 minute, se adaugă și prazul.
Se scurg și se pasează ca pentru piure. Se adaugă brânza, șunca presată, chives și pătrunjelul. Se adaugă sare și piper după gust. Se amestecă pentru...
Cartofii se fierb în apă cu sare 20 de minute.
Zucchini se călește împreună cu ciupercile într-un wok, cu puțin ulei pentru 4-5 minute. Se sărează și se piperează.
Mugurii de pin se prăjesc într-o tigaie cu puțin ulei până prind...
Păstârnacul și usturoiul se așează într-o tavă și se stropesc cu 2 linguri de ulei. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20 de minute.
Între timp, se fierb cartofii împreună cu prazul în apă sărată pentru...
2 căni de supă se pun la fiert cu puțină sare. Când începe să fierbă se dă focul la mic și se adaugă treptat mălaiul sau făina de porumb, amestecând cu telul. Se acoperă și se lasă la gătit 10 minute. Se amestecă frecvent 30-40 de minute până când...
Într-o lingură de ulei de măsline se sotează bak choy la foc mediu pentru 5-6 minute. Se scoate pe o farfurie.
Se încălzește 1 lingură de ulei de măsline în wok, se adaugă ardeiul, morcovul și usturoiul. Se gătesc 1-2 minute până când usturoiul...
Într-o tigaie, se încălzește uleiul. Se adaugă ceapa, usturoiul și ardeii chili și se sotează câteva minute. Se adaugă ardeiul verde și cel roșu și morcovul. Se gătesc 10 minute, până când s-au înmuiat, dar nu foarte mult.
Se adaugă roșii din...
Ceapa se sotează 5 minute în ulei. Apoi se adaugă usturoiul și sotează încă un minut. Se adaugă ciupercile, se gătesc la foc mare 5 minute amestecând continuu. Se adaugă sosul Worcestershire și supa.
Se fierbe 20 de minute, până când se...
Legumele se sotează câteva minute în ulei, având grijă să rămână crocante. Se adaugă vinul și se lasă la foc mic pentru 15 minute. Se scot, se amestecă cu muștarul și se așează în două forme termorezistente.
Făina se amestecă cu vârful...
Se încălzește jumătate din cantitatea de ulei și jumătate din cea de unt la foc mare și se adaugă ciupercile care se gătesc până se rumenesc, dar nu au eliberat încă lichid, aproximativ 3-4 minute. Se scot pe o farfurie.
Se reduce focul la mediu, se...
Legumele se sotează câteva minute în ulei, având grijă să rămână crocante. Se adaugă vinul, sosul de soia, chilli, sare, piper și se lasă la foc mic pentru 15 minute. La final, se adaugă usturoiul și se amestecă.
Se soteaza ceapa taiata fin impreuna cu usturoiul feliat intr-o lingura de ulei si se asezoneaza. Se amesteca cu sosul de rosii si florile de lavanda si se lasa deoparte pentru infuzare.
Dovlecelul, zucchini si vanata ar trebui sa aiba acelasi diametru pentru a se gati uniform. Acestea se...
Se aduce la punctul de fierbere un litru de apa intr-o oala incapatoare. Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie cuburi si se adauga in apa fierbinte. Se fierb pentru 20-25 de minute. La jumatatea timpului de fierbere se adauga sare in apa in care fierb cartofii. Cand timpul de...
Chiftele din dovleac copt cu salvie si branza Cheddar
Se amesteca dovleacul sfaramat cu o furculita, cu faina, oul, branza Cottage, sare si piper. Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaia antiaderenta, la foc mediu si se aseaza compozitie cu o lingura, formand 18 chiftele. Se intorc cand devin aurii pe o parte, apoi se adauga...
Pad Thai cu tofu
Taiteii se lasa la inmuiat in apa fierbinte 10 minute. Se amesteca zaharul cu sucul de lime si sosul de soia. Se taie frunzele firelor de ceapa in batoane de 2-3 cm, iar restul rondele. Intr-o tigaie cu putin ulei, se calesc usturoiul si partea alba a firelor de ceapa cateva...
Tortilla umpluta cu tofu in stil mexican
Se aseaza tofu intr-un prosop si se stoarce pana cand aproape toata apa a fost eliminata, apoi se caleste in putin ulei, la foc mediu impreuna cu pudra de usturoi, piperul cayenne, pudra de ceapa, oregano, sare si piper, fasolea si porumbul pana devine crocant. Intre timp, se ung tortilla cu...
Bolul Abundentei cu naut in sos BBQ si sparanghel crocant
Se amesteca toate ingredientele pentru sos si se pastreaza la frigider. Se amesteca nautul cu sosul BBQ, piperul Cayenne, pudra de usturoi si cea de ceapa si cimbrul. Se gateste intr-o tigaie la foc mediu spre mic pana devine crocant si lucios. Se gateste sparanghelul pe un gratar...
Curry rosu Thailandez cu sparanghel si taitei
Se incalzeste, la foc mare, o lingura de ulei intr-un wok si se soteaza ceapa tocata, impreuna cu ghimbirul, 3-5 minute. Se adauga pasta de curry si se gateste 1 minut. Se adauga laptele de cocos, zaharul, sosul de peste si cel de soia si supa. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul...
Cartofi dulci umpluti
Se ung cartofii cu putin ulei si se presara sare si piper. Se gatesc in cuptorul preincalzit la 175 de grade Celsius timp de o ora. Intre timp, se prajeste baconul, intr-o tigaie fara ulei, pana devine crocant. Se scoate pe o farfurie. Se opreste cuptorul, se scot cartofii si...
Rulouri din vinete umplute cu branza Feta, chili si menta
Vanata se feliaza in fasii subtiri care se gatesc intr-o tigaie fiebinte cateva minute, pana se inmoaie. Se amesteca branza cu chiliul tocat, menta tocata si piper din belsug. Se aseza cate o lingurita de umplutura pe fiecare felie de vanata, la unul dintre capete si se...
Wrap cu Chana Masala si Raita din castravete
Se soteaza ceapa intr-o tigaie, la foc mediu, in putin ulei. Se adauga ustroiul si mixul de condimente si se gatesc 1 minut. Se adauga pasta de rosii si se amesteca. Se adauga o canuta de apa si cu ajutorul unei linguri se indeparteaza eventualele bucati care s-au lipit de baza tigaii....
Tjapjoi Vegetarian
Se bat ouale ca pentru omleta, impreuna cu sambal oelek. Se rastoarna intr-o tigaie fierbinte si se gateste precum o omleta. Se scoate pe o farfurie si se taie fasii. Taiteii se gatesc conform instructiunilor de pe ambalaj. Se calesc legumele, mai putin porumbul, 3-4 minute la foc mare in...
Bauernfrühstück (Mic dejun german)
Se calesc ceapa si ardeiul. Se imping catre margine si se adauga cartofii fierti si o lingura de ulei. Se rumenesc cateva minute. Se adauga sunca presata, sare si piper, paprika si se calesc 2-3 minute. Se amesteca toate legume din tigaie si se adauga patrunjelul. Se adauga ouale, se...
Burrito vegetarian cu orez și ciuperci
Se amestecă sucul de lămâie cu 100 ml de creme fraiche, fulgii de piri-piri și coriandrul. Într-o tigaie, se încălzește uleiul și se adaugă orezul, sare și cățeii de usturoi pisați. Se sotează 2 minute, se adaugă apa, se acoperă și se gătește 15 minute....
Cartof dulce umplut cu chili (vegetarian)
Cartofii nu se curăță de coajă și se spală bine. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se așează fiecare cartof în folie de aluminiu, se presară sare , piper și ulei de măsline și se împachetează folia ca la papillotes,...
Cartofi Boulangère
Cartofii se curăță și se taie felii. Se așează un strat de cartofi într-o oală de fontă, apoi fâșii de ceapă și câteva frunze de salvie, sare și piper. Se alternează straturile până se termină ingredientele, ultimul strat fiind de cartofi. Se așează...
Tocană de cartofi cu ouă, brânză și șuncă presată
Cartofii se fierb în apă cu sare, 20 de minute. În ultimele 5 minute, se adaugă și prazul. Se scurg și se pasează ca pentru piure. Se adaugă brânza, șunca presată, chives și pătrunjelul. Se adaugă sare și piper după gust. Se amestecă pentru...
Tocană de cartofi cu roșii, rucola și busuioc
Cartofii se fierb în apă cu sare 20 de minute. Zucchini se călește împreună cu ciupercile într-un wok, cu puțin ulei pentru 4-5 minute. Se sărează și se piperează. Mugurii de pin se prăjesc într-o tigaie cu puțin ulei până prind...
Stamppot cu păstârnac și praz
Păstârnacul și usturoiul se așează într-o tavă și se stropesc cu 2 linguri de ulei. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20 de minute. Între timp, se fierb cartofii împreună cu prazul în apă sărată pentru...
Mămăligă de primăvară
2 căni de supă se pun la fiert cu puțină sare. Când începe să fierbă se dă focul la mic și se adaugă treptat mălaiul sau făina de porumb, amestecând cu telul. Se acoperă și se lasă la gătit 10 minute. Se amestecă frecvent 30-40 de minute până când...
Stir-fry cu legume chinezești
Într-o lingură de ulei de măsline se sotează bak choy la foc mediu pentru 5-6 minute. Se scoate pe o farfurie. Se încălzește 1 lingură de ulei de măsline în wok, se adaugă ardeiul, morcovul și usturoiul. Se gătesc 1-2 minute până când usturoiul...
Chili Vegetarian
Într-o tigaie, se încălzește uleiul. Se adaugă ceapa, usturoiul și ardeii chili și se sotează câteva minute. Se adaugă ardeiul verde și cel roșu și morcovul. Se gătesc 10 minute, până când s-au înmuiat, dar nu foarte mult. Se adaugă roșii din...
Ciuperci Stroganoff
Ceapa se sotează 5 minute în ulei. Apoi se adaugă usturoiul și sotează încă un minut. Se adaugă ciupercile, se gătesc la foc mare 5 minute amestecând continuu. Se adaugă sosul Worcestershire și supa. Se fierbe 20 de minute, până când se...
Crumble cu legume
Legumele se sotează câteva minute în ulei, având grijă să rămână crocante. Se adaugă vinul și se lasă la foc mic pentru 15 minute. Se scot, se amestecă cu muștarul și se așează în două forme termorezistente. Făina se amestecă cu vârful...
Bourguignon Vegetarian
Se încălzește jumătate din cantitatea de ulei și jumătate din cea de unt la foc mare și se adaugă ciupercile care se gătesc până se rumenesc, dar nu au eliberat încă lichid, aproximativ 3-4 minute. Se scot pe o farfurie. Se reduce focul la mediu, se...
Tigaie picantă vegetariană
Legumele se sotează câteva minute în ulei, având grijă să rămână crocante. Se adaugă vinul, sosul de soia, chilli, sare, piper și se lasă la foc mic pentru 15 minute. La final, se adaugă usturoiul și se amestecă.
Ratatouille
Se soteaza ceapa taiata fin impreuna cu usturoiul feliat intr-o lingura de ulei si se asezoneaza. Se amesteca cu sosul de rosii si florile de lavanda si se lasa deoparte pentru infuzare. Dovlecelul, zucchini si vanata ar trebui sa aiba acelasi diametru pentru a se gati uniform. Acestea se...
Veggie Shepard's pie
Se aduce la punctul de fierbere un litru de apa intr-o oala incapatoare. Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie cuburi si se adauga in apa fierbinte. Se fierb pentru 20-25 de minute. La jumatatea timpului de fierbere se adauga sare in apa in care fierb cartofii. Cand timpul de...