Pasta de somon fumee in foietaj

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2010 | 6292 vizualizari

 

Un aperitiv delicat, rafinat si-n acelasi timp exceptional de gustos...

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj: Am ales reteta de pe blogul Amaliei...si am inteles ca este preluata de la Laura Laurentiu...este chiar deosebita....  
  • 2 galbenusuri
  • 400 de grame de faina 000
  • 1praf de sare
  • 100 ml apa minerala carbogazoasa
  • 125 ml iaurt gras
  • Pentru impachetat:
  • 175 grame de unt
  • 30 de grame de faina    
  • Pentru pasta de somon fumee:  
  • 150 gr somon fumee
  • 30 gr unt  
  • piper alb un praf            
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de somon fumee in foietaj:

Am amestecat galbenusurile cu apa, sarea si iaurtul, am adaugat si faina si am framantat un aluat numai bun de intins. Am impartit aluatul in doua si am intins fiecare foaie in forma de patrat. Am uns cu untul amestecat cu faina bine peste tot. Am crestat aluatul cu un cutit facand doua taieturi pe fiecare din laturile patratului fara sa le desprind insa. Am pliat intai patratelele mai mici din colturi apoi din laterale si apoi de sus si de jos. Am infoliat fiecare bucata de aluat astfel stransa si cu plierile in jos am dat la frigider 15 min.

Dupa 15 minute, am scos aluatul si l-am pus pe masa de intins unsa cu ulei, am unsa si aluatul apoi l-am intins din nou, repetand procedeul cu crestatul si pliatul de la prima parte. Am dat la rece in acelasi mod pentru o jumatate de ora. Am scos aluatul si l-am taiat apoi l-am rulat sub forma dorita. Eu am ales sa fac cornete , fiecare poate alege forma dorita. Am dat la cuptor la 170 grade pana s-au rumenit( in jur de 15 min).

Le-am scos , le-am lasat sa se raceasca si apoi le-am umplut cu asta de somon fumee.

Pasta de somon fumee:

Totul merge la blender apoi se pipereaza. Inainte de a umple cornetele dam putin la rece( zece min)

Si pofta mare desigur!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de somon fumee in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varzari cu varza dulce