Decoratiuni pentru masa pascala

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2011 | 15422 vizualizari

 

Anul trecut am pregatit aceste decoratiuni minunate cu care am infrumusetat masa pascala, reteta Laurei Adamache, careia ca de fiecare data ii multumesc din toata inima! In mod cert si anul acesta le voi avea pe masa, au fost absolut incantatoare! Eu nu mai am pozele cu pasii, astfel ca daca cineva doreste sa faca reteta o gaseste aici pas cu pas...

http://adamache-laura.blogspot.com/2009/04/masa-de-paste-2009.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 70 gr ulei floarea soarelui
  • 3 oua medii
  • 150 gr otet de mere
  • 225-250 gr apa (eu am folosit faina 0 care absoarbe diferit lichidul fata de faina 00 si am folosit 250 gr apa

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Decoratiuni pentru masa pascala:

Amestecati toate ingredientele de mai sus si framantati putin cat sa obtineti un aluat elastic . Infasurati biluta de aluat in folie alimentara si lasati-o 1 ora sa se odihneasca.
Cornul abundentei

Din folie de aluminiu facem un con pe care il umplem cu bilute formate tot din folie de aluminiu,
rupem o bucata de aluat, o intindem intr-o foaie de 0,5 cm grosime pe planul de lucru usor infainat si taiem fasii 1-1,5 cm latime. Infasuram fasiuta cu fasiuta , avand grija sa nu lasam spatiu intre ele, conul de aluminiu incepand cu baza lui.
Din 3 fasiute facem o bentita impletita pe care o adaugam in partea de sus a conului, ungem tot conul cu un galbenus amestecat cu putin lapte, si il bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute. Il scoatem din tava si il lasam pe un gratar sa se raceasca. Dupa racirea completa golim conul de aluminiu de bilute si apoi desfacem cu grija si folia

Portofele
 Rupem o alta bucatica de aluat, o intindem in foaie si taiem cu ajutorul unui capac mediu sau farfurie 2 cerculete, il taiem in 2 parti egale. Facem cu ajutorul unei furculite niste dungute pe una dintre cele 2 jumatati iar din putina coca facem o biluta pe care o asezam in centrul jumatatii,inchidem cu cealalta jumatate de cerc si presam cu furculita cele doua foi astfel incat sa rezulte bine lipite. Facem 2 bentite impletite. Una o vom aseza in jurul bilutei si din cealalta facem o tortita. Mai facem o bentita pe care o rasucim de vreo 4-5 ori in directii opuse si o asezam sub bentita impletita care sta sub biluta de aluat. Inchidem capetetele cu mici trandafirasi pe care i-am obtinut infasurand dintr-un capat in celalat o fasie de aluat de 1 cm.
Ungem cosuletele cu galbenus amestecat cu lapte si il bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 minute,
Coronita
Rupem o alta bucatica de aluat si o intindem in foaie. Cu ajutorul unui capac mare decupam un cerc. Pozitionam un cerc mai micut in cercul mare si decupam. Obtinem astfel coronita noastra. Pe margini  am decotat-o cu fasiute fff subtiri de aluat si cu mici trandafirasi.
Pentru ciorchini am taiat cu ajutorul unei forme ovale mici forme pe care le-am crestat pe margini cu o foarfeca. Am facut bilute mici de coca pe care le-am dispus pe suprafata ovalului, le-am uns cu galbenus amestecat cu lapte si le-am copt la 180 grade,

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Decoratiuni pentru masa pascala" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (93)

RuxyRux 1

24.04.2011, 16:12

Dia Diutza iubito...Paste Fericit!
Hristos A Inviat!

RuxyRux 1

24.04.2011, 16:12

pusikmea, Paste Fericit!

Hristos A Inviat!

adry88 1

20.05.2011, 17:14

ce super felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi frantuzesti