O nebunie ....o reteta incredibil de gustoasa....
Betisoarele se inmoaie o ora inainte de folosire intr-o sticla cu vin alb.
Intr-un vas se pregateste sosul pentru marinat:
Se pune uleiul, se adauga piperul alb, fulgii de piper rosu zdrobiti, zeama de lamaie, o lingura de vin alb demi-dulce, sarea, chimionul, turmericul, oregano si busuiocul tocat marunt si se omogenizeaza.
Crevetii curatati si somonul taiat pentru frigarui in bucati se pun in marinata si se lasa minim o ora la frigider.
Se scot betisoarele din vin si se pun bucatile de somon si crevetii. Eu am pus cate doua betisoare la o frigaruie.
Lamaile si lime se taie in feliute cat mai subtiri.
Am intercalat somonul cu felii de lamaie , creveti si felii de lime.
Daca doriti in acest moment presarati susan deasupra.
Frigaruile se pun pe gratarul uns cu putin ulei de masline si se tin pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
1
Gustati putin din coaja lamailor si lime...daca vi se pare amara nu puneti.