Frigarui de somon si creveti la gratar cu lamaie si lime

de RuxyRux in Peste, 3 Apr 2016 | 4388 vizualizari

 

O nebunie ....o reteta incredibil de gustoasa....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg creveti proaspeti
  • 650 gr. somon file proaspat
  • 1 lingurita oregano proaspat tocat
  • o lingurita busuioc proaspat tocat
  • sare de mare
  • piper alb un praf
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3 lamai si doua lime
  • o lingura de vin alb
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita fulgi de piper rosu
  • o lingurita chimion macinat
  • un praf de turmeric
  • o lingurita susan optional
  • vin pentru inmuiat betisoarele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de somon si creveti la gratar cu lamaie si lime:

Betisoarele se inmoaie o ora inainte de folosire intr-o sticla cu vin alb.

Intr-un vas se pregateste sosul pentru marinat:

Se pune uleiul, se adauga  piperul alb, fulgii de piper rosu zdrobiti, zeama de lamaie,  o lingura de vin alb demi-dulce, sarea, chimionul, turmericul, oregano si busuiocul tocat marunt si se omogenizeaza.

Crevetii curatati si somonul taiat pentru frigarui in bucati se pun in marinata si se lasa minim o ora la frigider.

Se scot betisoarele din vin si se pun bucatile de somon si crevetii. Eu am pus cate doua betisoare la o frigaruie.

Lamaile si lime se taie in feliute cat mai subtiri.

Am intercalat  somonul cu felii de lamaie , creveti si felii de lime.

Daca doriti in acest moment presarati susan deasupra.

Frigaruile se pun pe gratarul uns cu putin ulei de masline si se tin pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

 

 

TIPS-URI

1

Gustati putin din coaja lamailor si lime...daca vi se pare amara nu puneti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de somon si creveti la gratar cu lamaie si lime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

simona72 1

05.04.2016, 10:02

Ce mult imi plac! Big like!

anca_rm 1

06.04.2016, 09:11

o nebunie , imi plac tare mult . Cu siguranta o sa fac

RuxyRux 1

14.04.2016, 20:55

Multumesc tare mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

pe 03.12 la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou afumat