Tarta se prepara foarte foarte usor:
Se macina la robot migdalele foarte fin.
Ouale se separa, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia in jur de 3 minute pana devin cremoase, in acest moment se adauga coaja de citrice si esentele.
Urmeaza sa adaugam migdalele fin macinate....
Aluatul de paine se prepara simplu:
Intr-un vas se pune faina si restul se asaza in felul urmator: in mijloc deasupra punem drojdia, peste drojdie zaharul, pe margine sarea.
Se incalzeste laptele usor si-n el se pune smantana si se aduce totul la aceiasi temperatura( eu am pus smantana...
Se marineaza rosiile taiate in jumatate in ulei de masline, zeama de lamaie( cativa stropi) si busuioc, oregano, rozmarin si sare de mare.
Se amesteca ingredientele intr-un vas larg, se taie untul in felii, aici va sfatuiesc sa il scoateti direct din frigider , se va inmuia sub actiunea...
Din aceasta cantitate ne ies doua bucati si fac precizarea ca sosul caramel ajunge doar pentru o pasca:
Topim la foc mic untul.
Separam ouale pentru blat: punem albusurile intr-un bol si le batem spuma impreuna cu o lingura de zahar pudra.
Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de...
Pestele se curata cu multa rabdare de oase( mare atentie, nu va grabiti). Se toaca si se dau legumele pe razatoare.
Pestele curatat se pune in blender impreuna cu legumele, restul ingredientelor, mustarul, pesmetul, condimentele, uleiul si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.
Cu...
Intr-un ibric topim untul si-l lasam deoparte. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile ca la bezea cu o lingura de zahar pudra vanilat.
Mixam ouale( cele 3) cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia timp de 3 minute, pana devin spumoase, adaugam iaurtul si mixam in continuare...
Simple rapide si delicioase:
Topim untul intr-un ibric si in el topim ciocolata, apoi racim usor compozitia.
Ouale le batem cu zaharul si vanilia timp de 3 minute la mixer.
Peste compozitia de oua, turnam crema de ciocolata, si mxam in continuare, urmeaza sa adaugam faina, praful de sare...
Nuca de cocos se curata, din cele trei gauri una cedeaza imediat, o intepam cu un cutit cu varf ascutit si apoi folosindu-ne de un pai o largim si scurgem zeama printr-o strecuratoare intr-un vas mic.
O invelim in hartie( pergament) apoi intr-un servet de bucatarie si cu un ciocan o spargem in...
Curatam castravetele, il dam pe razatoare, il stoarcem print-o sita de zeama si-l amestecam cu usturoiul zdrobit si cu avocado dat pe razatoarea fina.
Adaugam sarea, zeama de lamaie, uleiul de masline, omogenizam bine totul si punem apoi iaurtul si turmericul.
La sfarsit vom pune...
Pentru a face spaghetele aveti nevoie de o razatoare speciala, daca nu aveti, puteti folosi razatoarea normala pe partea cu gauri mari.
Dovleceii gata razuiti se amesteca bine cu ulei de masline, turmeric, zeama de lamaie, sare si piper si se aseaza in tava tapetata cu hartie de...
Se amesteca zeama de lamaie cu ghimbirul razuit pe razatoarea fina, se adauga mierea, apoi untul de cocos si se amesteca pentru omogenizare.
Se ia cate o lingurita din compozitie si se inghite incet. Tusea se va calma imediat Se poate repeta ori de cate ori este necesar....Sanatate...
Untul la temperatura camerei se amesteca la mixer pana devine cremos, apoi urmeaza zaharul si vanilia, mixam in continuare( 3 minute).
Urmeaza sa adaugam ouale pe rand, mixam bine dupa fiecare, apoi faina, sarea si praful de copt.
Se pune cate o lingura din compozitie in forme, se adauga...
Este o reteta tare tare buna, ies multe in jur de 10 bucati dar voi puteti reduce cantitatile :)
Carnea se spala si se toaca. se amesteca cu ouale batute cu lapte, condimentele si restul de ingrediente. Se framanta bine carnea sa se omogenizeze. Se fac burgerii , cu mana unsa cu ulei se da...
Cartofii se spala, se curata si se taie in doua, apoi in cate bucati dorim in 4 sau 6, mai groase mai subtiri( de regula se taie in bucati mai mari).
Se pun intr-un bol mai adanc iar peste ei se toarna mixul de ulei, usturoi zdrobit, sare si condimente. Se amesteca bine, sa patrunda sosul...
Va pot iesi si 8 chifle daca le faceti mai micute, eu le-am preferat mari. :)
Cernem faina in vasul de framantat. Facem o gropita in mijloc si punem drojdia si deasupra ei zaharul. Pe marginea vasului vom pune sarea.
Incalzim in acelasi ibric laptele si apa si cand se infierbanta...
Blatul acesta senzational se prepara simplu :
Cernem faina si amidonul intr-un vas, punem restul ingredientelor, untul trebuie sa fie rece si taiat felii subtirele( se va inmuia nu va speriati).
Vom framanta aluatul, nu dureaza foarte mult si vom obtine o coca pe care o vom infaina cu...
Modul de preparare este unul extrem de simplu:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cantarim zaharul, faina, adaugam si sarea.
Intr-un vas largut care se poate pune usor la baie de aburi intr-un alt vas, se pune untul si ciocolata, se lasa la foc mic pana se topeste, intre timp...
Din aceasta cantitate vor iesi doua bucati de aluat pentru doua tarte.
Pentru a prepara acest blat, untul rece scos din frigider il vom da pe razatoarea mare si-l vom pune direct in vasul de framantat.
Adaugam pe rand restul ingredientelor si framantam un aluat fraged pe care-l infainam...
Preparam crema, care este de fapt crema mea preferata de cremsnit si este un deliciu, o recomand cu drag!
Intr-un vas adanc punem laptele si vanilia si lasam sa se infierbante la foc potrivit.
Mixam galbenusurile cu zaharul, amidonul, faina si o cana de lapte caldut( din total,...
Puiul se unge cu ulei de palmier si condimente( fara rozmarin) si se lasa o ora la marinat la rece.
Cartofii curatati de coaja si taiati in bucati se pun la fiert.
Se pun 3 sau 4 linguri de ulei de palmier in tava si se pune puiul, in care am asezat o ceapa rosie. Se tine pe foc...
Preparam aluatul:
Fierbem cartofii, taiati ca pentru piure, apoi scurgem apa si ii zdrobim cu un tel.
Se prepara maiaua: amestecam drojdia intr-un vas cu 1 lingura de zahar si 3 linguri de lapte. Lasam la cald pana dospeste( 15 min.)
Intr-un lighean pentru aluat se cerne faina, se pun...
http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html
Aluatul de foietaj se imparte in doua bucati egale. Se intind bucatile intr-o foaie nu foarte subtire si se taie cu rotita de pizza in fasii.
Se ia fiecare fasie si se pune pe o suprafata de lucru, apoi se unge cu galbenus de...
1. Pentru a prepara aluatul, cerneti faina intr-un vas, adaugati un praf de sare si zaharul pudra, amestecati apoi cu untul rece dar moale, taiat felii subtiri si formati firmiturile.
2. Bateti oul si galbenusul cu vanilia, apoi turnati in centrul mixului de faina. Framantati un aluat de tarta...
Blatul se prepara simplu si rapid, dam untul rece pe razatoare, apoi combinam restul ingredientelor si framantam un aluat( perfect, va garantez). Nu este nevoie de multa framantare, in cinci minute este gata si-l infoliem apoi il dam pentru 30 de minute la rece.
Intre timp ne ocupam de crema:...
Blatul se prepara simplu amestecand untul rece( dat pe razatoare) cu restul ingredientelor. Se framanta un aluat care se pune la rece intr-o folie pentru 20 de minute.
Intre timp se prepara crema: Se pregatesc ingredientele si se mixeaza. Se opreste o cana din compozitie in care se pune faina...
Eu de regula cand ma apuc de prajituri, niciodata nu cantaresc ingredientele pentru ca le prepar din ochi...insa pentru bucataras...musai le cantaresc sa le vin in ajutor celor ce sunt la inceput in ale bucatariei :)...
Se da untul rece pe razatoare( sau daca doriti sa il lasati din timp sa se...
Blatul:
Mixam bine ouale cu zaharul si vanilia pana omogenizam bine compozitia. Mutam vasul la baie de aburi( eu am vas de mixer metalic si se preteaza) si tinem pe foc pana se ingroasa usor( nu trebuie sa clocoteasca)....luam apoi vasul de pe foc si mixam timp de 5 minute compozitia. Adaugam...
Carnea se toaca impreuna cu o ceapa, se amesteca cu doua linguri de ulei si un ou si se framanta, se mai adauga si doua linguri de apa si se amesteca bine. se pune sare dupa gust( sau din ochi).
Ceapa ramasa se taie marunt, se freaca cu putina sare si se pune la calit( inabusit), intr-un vas...
Sunt sarmalute facute de mama :)
Se toaca carnea impreuna cu afumatura si ceapa. Se framanta impreuna cu condimentele, sarea dupa gust si 3/4 din borcanul de bulion, pana rezulta o compozitie omogena. Umplem foile de varza si rulam sarmalele.
La baza oalei asezam varza tocata si...
Carnea se toaca si se framanta impreuna cu condimentele, usturoiul, apa si uleiul. Umplem matele, desigur tot cu ajutorul masinii de tocat, este un procedeu destul de migalos, mai intai se sufla fiecare mat in parte apoi se trage pana la capat pe capatul masinii de tocat si apoi se porneste. Cu...
Tarta de Santiago
Tarta se prepara foarte foarte usor: Se macina la robot migdalele foarte fin. Ouale se separa, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia in jur de 3 minute pana devin cremoase, in acest moment se adauga coaja de citrice si esentele. Urmeaza sa adaugam migdalele fin macinate....
Paine greceasca cu feta si masline
Aluatul de paine se prepara simplu: Intr-un vas se pune faina si restul se asaza in felul urmator: in mijloc deasupra punem drojdia, peste drojdie zaharul, pe margine sarea. Se incalzeste laptele usor si-n el se pune smantana si se aduce totul la aceiasi temperatura( eu am pus smantana...
Tarta mediteraneana cu feta si rosii marinate
Se marineaza rosiile taiate in jumatate in ulei de masline, zeama de lamaie( cativa stropi) si busuioc, oregano, rozmarin si sare de mare. Se amesteca ingredientele intr-un vas larg, se taie untul in felii, aici va sfatuiesc sa il scoateti direct din frigider , se va inmuia sub actiunea...
Pasca caramel
Din aceasta cantitate ne ies doua bucati si fac precizarea ca sosul caramel ajunge doar pentru o pasca: Topim la foc mic untul. Separam ouale pentru blat: punem albusurile intr-un bol si le batem spuma impreuna cu o lingura de zahar pudra. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de...
Burger de peste
Pestele se curata cu multa rabdare de oase( mare atentie, nu va grabiti). Se toaca si se dau legumele pe razatoare. Pestele curatat se pune in blender impreuna cu legumele, restul ingredientelor, mustarul, pesmetul, condimentele, uleiul si se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Cu...
Prajitura cu branza dulce si iaurt
Intr-un ibric topim untul si-l lasam deoparte. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile ca la bezea cu o lingura de zahar pudra vanilat. Mixam ouale( cele 3) cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia timp de 3 minute, pana devin spumoase, adaugam iaurtul si mixam in continuare...
Briose cu ciocolata
Simple rapide si delicioase: Topim untul intr-un ibric si in el topim ciocolata, apoi racim usor compozitia. Ouale le batem cu zaharul si vanilia timp de 3 minute la mixer. Peste compozitia de oua, turnam crema de ciocolata, si mxam in continuare, urmeaza sa adaugam faina, praful de sare...
Salata de primavara cu cocos si rodie
Nuca de cocos se curata, din cele trei gauri una cedeaza imediat, o intepam cu un cutit cu varf ascutit si apoi folosindu-ne de un pai o largim si scurgem zeama printr-o strecuratoare intr-un vas mic. O invelim in hartie( pergament) apoi intr-un servet de bucatarie si cu un ciocan o spargem in...
Pasta orientala
Curatam castravetele, il dam pe razatoare, il stoarcem print-o sita de zeama si-l amestecam cu usturoiul zdrobit si cu avocado dat pe razatoarea fina. Adaugam sarea, zeama de lamaie, uleiul de masline, omogenizam bine totul si punem apoi iaurtul si turmericul. La sfarsit vom pune...
Spaghete de dovlecel cu usturoi la cuptor
Pentru a face spaghetele aveti nevoie de o razatoare speciala, daca nu aveti, puteti folosi razatoarea normala pe partea cu gauri mari. Dovleceii gata razuiti se amesteca bine cu ulei de masline, turmeric, zeama de lamaie, sare si piper si se aseaza in tava tapetata cu hartie de...
Remediu eficient pentru calmarea tusei
Se amesteca zeama de lamaie cu ghimbirul razuit pe razatoarea fina, se adauga mierea, apoi untul de cocos si se amesteca pentru omogenizare. Se ia cate o lingurita din compozitie si se inghite incet. Tusea se va calma imediat Se poate repeta ori de cate ori este necesar....Sanatate...
Briose cu ciocolata
Untul la temperatura camerei se amesteca la mixer pana devine cremos, apoi urmeaza zaharul si vanilia, mixam in continuare( 3 minute). Urmeaza sa adaugam ouale pe rand, mixam bine dupa fiecare, apoi faina, sarea si praful de copt. Se pune cate o lingura din compozitie in forme, se adauga...
Hamburger de casa
Este o reteta tare tare buna, ies multe in jur de 10 bucati dar voi puteti reduce cantitatile :) Carnea se spala si se toaca. se amesteca cu ouale batute cu lapte, condimentele si restul de ingrediente. Se framanta bine carnea sa se omogenizeze. Se fac burgerii , cu mana unsa cu ulei se da...
Cartofi wedges
Cartofii se spala, se curata si se taie in doua, apoi in cate bucati dorim in 4 sau 6, mai groase mai subtiri( de regula se taie in bucati mai mari). Se pun intr-un bol mai adanc iar peste ei se toarna mixul de ulei, usturoi zdrobit, sare si condimente. Se amesteca bine, sa patrunda sosul...
Chifle cu mac pentru hamburger
Va pot iesi si 8 chifle daca le faceti mai micute, eu le-am preferat mari. :) Cernem faina in vasul de framantat. Facem o gropita in mijloc si punem drojdia si deasupra ei zaharul. Pe marginea vasului vom pune sarea. Incalzim in acelasi ibric laptele si apa si cand se infierbanta...
Tarta cu ciocolata si frisca
Blatul acesta senzational se prepara simplu : Cernem faina si amidonul intr-un vas, punem restul ingredientelor, untul trebuie sa fie rece si taiat felii subtirele( se va inmuia nu va speriati). Vom framanta aluatul, nu dureaza foarte mult si vom obtine o coca pe care o vom infaina cu...
Muffins cu ciocolata
Modul de preparare este unul extrem de simplu: Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Cantarim zaharul, faina, adaugam si sarea. Intr-un vas largut care se poate pune usor la baie de aburi intr-un alt vas, se pune untul si ciocolata, se lasa la foc mic pana se topeste, intre timp...
Tarta rustica cu mere si Amaretto
Din aceasta cantitate vor iesi doua bucati de aluat pentru doua tarte. Pentru a prepara acest blat, untul rece scos din frigider il vom da pe razatoarea mare si-l vom pune direct in vasul de framantat. Adaugam pe rand restul ingredientelor si framantam un aluat fraged pe care-l infainam...
Prajitura cu piscoturi, vanilie si ciocolata
Preparam crema, care este de fapt crema mea preferata de cremsnit si este un deliciu, o recomand cu drag! Intr-un vas adanc punem laptele si vanilia si lasam sa se infierbante la foc potrivit. Mixam galbenusurile cu zaharul, amidonul, faina si o cana de lapte caldut( din total,...
Pui cu mujdei de usturoi la cuptor
Puiul se unge cu ulei de palmier si condimente( fara rozmarin) si se lasa o ora la marinat la rece. Cartofii curatati de coaja si taiati in bucati se pun la fiert. Se pun 3 sau 4 linguri de ulei de palmier in tava si se pune puiul, in care am asezat o ceapa rosie. Se tine pe foc...
Placinta cu branza
Preparam aluatul: Fierbem cartofii, taiati ca pentru piure, apoi scurgem apa si ii zdrobim cu un tel. Se prepara maiaua: amestecam drojdia intr-un vas cu 1 lingura de zahar si 3 linguri de lapte. Lasam la cald pana dospeste( 15 min.) Intr-un lighean pentru aluat se cerne faina, se pun...
Role cu branza si cascaval
http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html Aluatul de foietaj se imparte in doua bucati egale. Se intind bucatile intr-o foaie nu foarte subtire si se taie cu rotita de pizza in fasii. Se ia fiecare fasie si se pune pe o suprafata de lucru, apoi se unge cu galbenus de...
Tarta cu ciocolata
1. Pentru a prepara aluatul, cerneti faina intr-un vas, adaugati un praf de sare si zaharul pudra, amestecati apoi cu untul rece dar moale, taiat felii subtiri si formati firmiturile. 2. Bateti oul si galbenusul cu vanilia, apoi turnati in centrul mixului de faina. Framantati un aluat de tarta...
Tartine rustice cu avocado, spanac si somon afumat
Blatul se prepara simplu si rapid, dam untul rece pe razatoare, apoi combinam restul ingredientelor si framantam un aluat( perfect, va garantez). Nu este nevoie de multa framantare, in cinci minute este gata si-l infoliem apoi il dam pentru 30 de minute la rece. Intre timp ne ocupam de crema:...
Tarta cu crema de lamaie si bezea
Blatul se prepara simplu amestecand untul rece( dat pe razatoare) cu restul ingredientelor. Se framanta un aluat care se pune la rece intr-o folie pentru 20 de minute. Intre timp se prepara crema: Se pregatesc ingredientele si se mixeaza. Se opreste o cana din compozitie in care se pune faina...
Prajitura cu mere
Eu de regula cand ma apuc de prajituri, niciodata nu cantaresc ingredientele pentru ca le prepar din ochi...insa pentru bucataras...musai le cantaresc sa le vin in ajutor celor ce sunt la inceput in ale bucatariei :)... Se da untul rece pe razatoare( sau daca doriti sa il lasati din timp sa se...
Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata
Blatul: Mixam bine ouale cu zaharul si vanilia pana omogenizam bine compozitia. Mutam vasul la baie de aburi( eu am vas de mixer metalic si se preteaza) si tinem pe foc pana se ingroasa usor( nu trebuie sa clocoteasca)....luam apoi vasul de pe foc si mixam timp de 5 minute compozitia. Adaugam...
Mancare rustica de cartofi cu chiftelute si afumatura
Carnea se toaca impreuna cu o ceapa, se amesteca cu doua linguri de ulei si un ou si se framanta, se mai adauga si doua linguri de apa si se amesteca bine. se pune sare dupa gust( sau din ochi). Ceapa ramasa se taie marunt, se freaca cu putina sare si se pune la calit( inabusit), intr-un vas...
Sarmale
Sunt sarmalute facute de mama :) Se toaca carnea impreuna cu afumatura si ceapa. Se framanta impreuna cu condimentele, sarea dupa gust si 3/4 din borcanul de bulion, pana rezulta o compozitie omogena. Umplem foile de varza si rulam sarmalele. La baza oalei asezam varza tocata si...
Carnati proaspeti
Carnea se toaca si se framanta impreuna cu condimentele, usturoiul, apa si uleiul. Umplem matele, desigur tot cu ajutorul masinii de tocat, este un procedeu destul de migalos, mai intai se sufla fiecare mat in parte apoi se trage pana la capat pe capatul masinii de tocat si apoi se porneste. Cu...