Pentru un pranz delicios de duminica in familie...
Puiul se unge cu ulei de palmier si condimente( fara rozmarin) si se lasa o ora la marinat la rece.
Cartofii curatati de coaja si taiati in bucati se pun la fiert.
Se pun 3 sau 4 linguri de ulei de palmier in tava si se pune puiul, in care am asezat o ceapa rosie. Se tine pe foc mediu si se rumeneste pe toate partile. Se toarna o cana de apa si se pune o portocala bine spalata de coaja si taiata in patru.
Se mai presara din nou cate un praf din condimentele de mai sus.
Se da tava la cuptor pentru o ora, ungand puiul din cand in cand cu sos.
Dupa o ora scoatem tava si punem cartofii, apoi deasupra peste pui si cartofi turnam mujdeiul facut din usturoi zdrobit, ulei de masline, o lingura de zahar, sare si zeama de lamaie si o cana de apa. Daca dorim peste cartofi punem si rozmarin. Din acest moment mai lasam inca aproximativ o ora sa se rumeneasca.
Eu am pus in aceiasi tava si carnati de casa, in acest fel spatiul a devenit mai restrans pentru cartofi si nu au iesit foarte crocanti...insa va asigur ca gustul este extraordinar de bun :) Noi am servit puiul cu muraturi...o bunatate :)