Pui cu mujdei de usturoi la cuptor

de RuxyRux in Pui, 2 Feb 2014 | 9227 vizualizari

 

Pentru un pranz delicios de duminica in familie...

 

INGREDIENTE

  • 2 pui maricei( 1, 600 bucata) -eu am avut pui de tara
  • 1 capatana si jumatate de usturoi
  • 1 portocala medie cu tot cu coaja
  • 2 cepe rosii
  • ulei de palmier( la discretie)
  • 2 cani de apa
  • condimente: ienibahar, usturoi pudra, piper alb, sare, cimbru, turmeric, boia dulce, coriandru, oregano, rozmarin( daca va place pentru cartofi), sos dulce iute( daca va place mai condimentat pentru uns)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/4 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingura de zahar brun
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu mujdei de usturoi la cuptor:

Puiul se unge cu ulei de palmier si condimente( fara rozmarin) si se lasa o ora la marinat la rece. 

Cartofii curatati de coaja si taiati in bucati se pun la fiert.

Se pun 3 sau 4 linguri de ulei de palmier in tava si se pune puiul, in care am asezat o ceapa rosie.  Se tine pe foc mediu si se rumeneste pe toate partile. Se toarna o cana de apa si se pune o portocala bine spalata de coaja si taiata in patru.

Se mai presara din nou cate un praf din condimentele de mai sus.

Se da tava la cuptor pentru o ora, ungand puiul din cand in cand cu sos.

Dupa o ora scoatem tava si punem cartofii, apoi deasupra peste pui si cartofi turnam mujdeiul facut din usturoi zdrobit, ulei de masline, o lingura de zahar, sare si zeama de lamaie si o cana de apa. Daca dorim peste cartofi punem si rozmarin. Din acest moment mai lasam inca aproximativ o ora sa se rumeneasca.

Eu am pus in aceiasi tava si carnati de casa, in acest fel spatiul a devenit mai restrans pentru cartofi si nu au iesit foarte crocanti...insa va asigur ca gustul este extraordinar de bun :) Noi am servit puiul cu muraturi...o bunatate :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mujdei de usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor cu cartofi si sos de rosii