O bijuterie de salata :) sanatoasa si gustoasa...pentru aceasta salata minunata m-a inspirat o draga prietena :) Mimi...iti multumesc :)
http://hrana-vie.blogspot.be/2014/03/salata-de-nuca-de-cocos-o-reteta-din.html
Nuca de cocos se curata, din cele trei gauri una cedeaza imediat, o intepam cu un cutit cu varf ascutit si apoi folosindu-ne de un pai o largim si scurgem zeama printr-o strecuratoare intr-un vas mic.
O invelim in hartie( pergament) apoi intr-un servet de bucatarie si cu un ciocan o spargem in bucati (Mai avem varianta sa o lovim de ciment). Indepartam usor coaja groasa. Coaja mai subtire se va indeparta si ea destul de usor daca o vom desface in bucati mai mici( atentie la cutit). Cu o lingurita sau un cutit scobim miezul pe care il vom taia in fasii sau cum dorim. Partea ramasa cu coaja subtire o vom pune in blender si impreuna cu zeama scursa si strecurata si cu o cana de apa vom face laptele de cocos. Strecuram laptele de cocos printr-o sita si nu aruncam pulpa, o vom folosi la dus ca pe un scrub grozav si delicios :).
Pentru vinegreta vom avea nevoie doar de o cana de lapte de cocos, restul il bem ca atare sau cu cacao...vai ce gustos este!
Rodia o lovim numai pe jumatate cu o lingura de lemn un minut pentru a indeparta semintele de coaja alba, apoi o taiem cu grija si scoatem bobitele pe o farfurie. Din jumatatea nelovita vom stoarce sucul printr-un storcator de lamaie.
Punem la blender laptele de cocos, impreuna cu sucul de la o jumatate de rodie, mustarul, lamaia, otetul, mierea, uleiul de masline si sarea.
Spalam si curatam salata, spanacul, leurda, untisorul apoi taiem totul cum dorim.
Intr-un castron mare, punem salata, spanacul, leurda, untisorul, ceapa verde tocata, nuca de cocos bucati, bobitele de rodie si stropim din belsug cu vinegreta delicioasa, apoi ne bucuram de salata in toata splendoarea ei ...
...de aici a venit si inspiratia ...
http://hrana-vie.blogspot.be/2014/03/salata-de-nuca-de-cocos-o-reteta-din.html