Prajitura cu branza dulce si iaurt

de RuxyRux in Prajituri, 17 Mar 2014 | 36937 vizualizari

 

O prajitura de care te indragostesti fara doar si poate de la prima lingurita, usoara, pufoasa, cu o textura delicata umeda, extrem de delicioasa :), foarte versatila se poate face lejer cu fructe din compot sau fructe proaspete ca tot le vine sezonul, iar data urmatoare o probez cu visine...o minunatie :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 230 gr faina
  • 150 gr unt
  • 230 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 3 oua mari
  • 230 gr zahar
  • vanilie
  • un praf de sare
  • un praf bun de turmeric
  • 3 albusuri batute spuma cu o lingura de zahar pudra vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1/2 lamaie mare
  • coaja de o portocala mica
  • Crema de branza:
  • 400 gr branza dulce
  • vanilie
  • 3 linguri cu varf de zahar
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si iaurt:

Intr-un ibric topim untul si-l lasam deoparte. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile ca la bezea cu o lingura de zahar pudra vanilat.

Mixam ouale( cele 3) cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia timp de 3 minute, pana devin spumoase, adaugam iaurtul si mixam in continuare pana se omogenizeaza bine totul.

Punem turmericul, apoi faina, praful de copt, zeama de lamaie, coaja de lamaie si coaja de portocala. Mixam inca un minut, apoi adaugam untul topit si din nou amestecam bine, in jur de 1/2 de minut, iar la sfarsit renuntam la mixer si punem spuma de albus pe care o vom invalui in compozitie cu o paleta, usor fara sa amestecam prea mult.

Tapetam cu hartie de copt o tava dreptunghiulara( eu am una cu inel detasabi) si turnam aluatul.

Crema de branza o facem amestecand la mixer ingredientele : branza dulce cu zaharul, ouale si iaurtul apoi vanilia si coaja de lamaie.

Cu o lingura punem din loc in loc in aluat crema de branza.

Coacem prajitura 30 sau 35 de minute la 180 de grade, sau atentie pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea. Va sfatuiesc sa fiti cu ochii pe cuptor sa nu uscati prajitura. Taiati prajitura numai cand este perfect racita si apoi pudrati-o si serviti-o cu placere, e minunata cu adevarat!

TIPS-URI

1

tava dreptunghiulara cu inel culinar 38/27

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

RuxyRux 1

08.02.2016, 13:21

Multumesc fata scumpa

Bya Ralu 1

08.02.2016, 14:20

mi-a placut foarte mult

RuxyRux 1

08.02.2016, 14:34

Da? Cat ma bucur Gurita frumoasa! MUltumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu branza dulce