Astazi am pregatit hamburger in casa si claaaar aveam neaparata nevoie de chifle mari proaspete si bune...au iesit senzationale, asa ca vi le recomand cu mare drag!
Va pot iesi si 8 chifle daca le faceti mai micute, eu le-am preferat mari. :)
Cernem faina in vasul de framantat. Facem o gropita in mijloc si punem drojdia si deasupra ei zaharul. Pe marginea vasului vom pune sarea.
Incalzim in acelasi ibric laptele si apa si cand se infierbanta usor, punem untul rece din frigider taiat in bucati. Cu mana il framantam usor pana se inmoaie si laptele ajunge sa fie caldut, apoi il turnam peste faina si framantam aluatul pana se omogenizeaza, adaugam o lingura de ulei de masline, mai framantam doua trei minute, apoi adaugam din nou ulei a doua lingura si framantam din nou un minut. Dam forma aluatului si-l vom lasa la loc cald, in vasul acoperit cu un servet.
Dupa o ora cand aluatul si-a dublat volumul, il infainam cu o mana de faina sil pliem in interior, apoi il vom infaina usor a doua oara si il vom plia din nou in interior.
Cu mainile infainate rupem bucatile de coca si facem chiflele pe care le asezam direct in tava tapetata cu pergament. Ungem chiflele cu galbenusurile amestecate cu lapte si le presaram cu mac.
Lasam chiflele la crescut in jur de 20 de minute. Intre timp am incins cuptorul pe programul de patiserie la 200 de grade. Vom coace chiflele pentru 20 de minute.