Punem zaharul si apa la fiert intr-un ibric la foc mic timp de 12 minute.
Tragem vasul de pe aragaz si adaugam untul taiat felii si bucatile de ciocolata. Amestecam pana se topesc untul si ciocolata si turnam laptele praf, vanilia si cacaoa, din nou amestecam bine cu un tel si adaugam frisca...
Am preparat aluatul in dublu exemplar :)))) desigur pentru cele doua placinte....
Am amestecat intr-un vas ingredientele lichide: iaurtul, ouale, laptele, uleiul, am adaugat zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Aluatul se framanta usor, obtinem...
Se spala pieptul de pui si se taie in bucati mai mici.
Orezul se spala intr-o sita si se lasa deoparte la scurs. Ceapa se toaca marunt si se freaca cu putina sare. Ciupercile se spala si se taie in bucati. Morcovul se taie in bucati sau se da pe razatoare.
In cratita la foc foarte mic se...
Se face simplu si rapid:
Am amestecat smantana cu grisul si am lasat amestecul deoparte timp de 30 de minute.
Branza dulce am mixat-o la la blender.
Ouale le-am mixat cu zaharul pana si-au dublat volumul si apoi am adaugat branza mixata, praful de sare, vanilia si amestecul de...
Ouale se amesteca bine cu un praf de sare, se adauga iaurtul, zaharul si se amesteca in continuare, apoi laptele, vanilia si coaja de lamaie, faina in ploaie, bicarbonatul pe care-l stingem cu zeama de lamaie si cautam sa obtinem un aluat mai grosut pe care-l vom subtia cu apa...
Se prepara blatul de pizza: framantam aluatul, nu dureaza mult si-l lasam la loc cald in bucatarie o ora sau pana isi dubleaza volumul.
intindem blatul cu mana ( eu am reusit sa fac asta profil in aer :)))))), deci fara sucitor, e ideal, trageti usor de margini si veti vedea ca se intinde...
Preparam foile:
Din ingredientele pentru foi, preparam un aluat potrivit de moale, pe care-l infainam usor o singura data si veti vedea ca devine nelipicios si foarte usor de lucrat.
Impartim aluatul in 3 bucati egale. Nu vom lasa aluatul la crescut, insa e bine sa avem cald in...
Acest aluat se prepara din ingredientele reci scoase abia de la frigider, astfel ca nu va mai fi nevoie de timpul de asteptare de 30 de minute.
Se prepara blatul: se amesteca toate ingredientele, untul rece taiat felii si oul, sarea, vanilia, coaja de portocala, faina plus praful...
Preparam aluatul de tarta : se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat, (daca vi se pare prea gros si greu de manevrat adaugati o lingura de apa rece), care se infaineaza usor( idee Ruxy) si se da la rece 30 de minute.
Se intinde aluatul , se aseaza in tava, se decupeaza...
Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele pana obtinem aluatul pe care il vom infaina usor cand este gata( untul e de preferat rece si taiat felii). Se imparte in doua si se da la rece pentru 30 de minute.( din aceasta cantitate ies doua blaturi( eu am umplut unul cu gem de prune)...
Blatul se prepara usor si rapid:
Untul rece din frigider se taie in feliute subtiri si se amesteca cu restul ingredientelor, faina, ouale, praful de sare, vanilia si iaurtul grecesc. Se framanta un aluat in 3 sau 4 minute apoi se infaineaza usor si se da la rece pana pregatim crema....
Blatul flanului este unul extraordinar avand consistenta asemanatoare cu cea a alautului foietaj.
Se va lucra cu untul rece si taiat in felii subtiri, astfel incat nu va mai fi nevoie sa mai lasam aluatul la frigider.
Se adauga ouale, iaurtul, praful de sare si vom incepe sa adaugam faina...
Untul se topeste si se raceste.
Fructele se taie dupa dorinta cubulete, felii...
Batem albusurile spuma cu 100 gr de zahar ca la bezea.
Galbenusurile se mixeaza cu 200 de grame de zahar( din total), pana se deschid la culoare, apoi lucram pe viteza mica( sa nu stropeasca) sau cu un...
Intr-un vas larg topim untul complet la foc foarte mic si in el vom topi ciocolata. Lasam putin la racit, adaugam zaharul vanilia, praful de sare si mixam bine. Punem vasul intr-un vas cu apa rece si racim compozitia.
Vom adauga ouale pe rand si vom mixa bine dupa fiecare.
Punem si cafeaua(...
Cartofii se spala foarte bine apoi se fierb intregi in coaja.
Se scurg de apa si se lasa la racit putin. Taiem cartofii in jumatati. Scobim fiecare cartof cam la jumatate, avand grija la coaja sa ramana intreaga.
Punem la baza cascaval sau mozarella, stropim cu sos de rosii sau...
Se prepara crema de vanilie:
Laptele se pune la foc impreuna cu vanilia intr-un vas larg.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, faina si o cana de lapte( din total).
Cand laptele este fierbinte se toarna peste el in fir subtire compozitia de oua si se mixeaza bine cu un tel, va incepe...
Se amesteca intr-un vas, untul ( 250 gr)rece, dar moale( pentru asta il vom taia in felii subtiri), oul, galbenusurile, iaurtul rece, praful de sare si faina( 550 gr). Framantam aluatul pana se omogenizeaza ingredientele si nu se mai lipeste de maini( este posibil sa mai aveti nevoie de...
Frisca se mixeaza si se indulceste cu zahar pudra vanilat( dupa gust).
Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se amesteca cu mierea si vanilia, se lasa la racit.
In pahar se pune frisca( 3, 4 linguri), apoi se adauga ciocolata topita( doua trei linguri sau dupa inspiratie, cata dorim) si...
Cernem faina intr-un vas.
Amestecam untul de arahide cu unt, zahar pudra, cu galbenusurile, aromele, adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul stinse cu zeama de lamaie.
Framantam aluatul atat cat se se omogenizeze toate ingredientele. bila rezultata o invelim in folie si o...
In 50 gr unt topim ciocolata si o lasam la racit.
Combinam intr-un vas, faina sarea si praful de copt.
Untul moale( 150 gr) la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia( 30 de secunde), se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare pana la omogenizare....
Din aceasta cantitate ne iese un pachet mare de unt de peste.
Punem toate ingredientele la blender, mixer vertical( in cazul meu) si mixam bine pana se omogenizeaza perfect compozitia.
Potrivim gustul de sare, daca mai este nevoie.
Intr-o forma de inox pentru unt, in partea superioara...
Preinaclzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Separam albusurile de galbenusuri in doua boluri.
Albusurile le batem spuma 1 minut.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra si vanilia 1 minut pana devin cremoase. Adaugam faina in ploaie si mai amestecam 30 de secunde.
Oprim mixerul si...
Preparam aluatul pentru tarta. Amestecam toate ingredientele( untul sa fie rece dar moale) si framantam in jur de 3 sau 4 minute pana rezulta o biluta elastica de coca.
Impachetam aluatul in folie si il dam pentru 30 de minute la rece.
Preparam umplutura:
Amestecam smantana cu ouale...
Am topit untul intr-un vas la foc mic apoi in el am topit ciocolata, am lasat sa se raceasca usor.
Ouale le-am mixat 3 minute cu zaharul brun si vanilia.
In crema de ciocolata inca calduta am pus untul de arahide si am amestecat.
Am turnat crema de ciocolata peste compozitia...
Se amesteca la blender untul moale, tonul, zeama de lamaie si mustarul si se omogenizeaza bine compozitia.
Potrivim gustul de sare.
Adaugam si ceapa rosie tocata marunt.
Servim pasta pe felii de paine prajita. Foarte foarte gustoasa!
Pentru a " complica" putin reteta dar si...
Topim untul si-l dam deoparte sa se raceasca.
Mixam ouale intregi 1 minut, apoi impreuna cu untul topit si racit inca 1 minut. Adaugam zaharul pudra si coaja de lamaie si mai mixam 1 minut.
Urmeaza sa punem faina in ploaie impreuna cu praful de copt si cel de sare. Compozitia va incepe sa...
Modul de preparare este simplu, iar daca avem toate ingredientele la indemana, ne miscam foarte rapid si usor.
Separam ouale cu atentie.
Albusurile le mixam cu 50 de gr. de zahar pudra, ca la bezea.( in jur de 3 minute)
Galbenusurile le amestecam cu zaharul pudra ramas( 50 gr.),...
Se cerne faina si se pune intr-un vas, urmeaza drojdia in mijloc, iar peste ea zaharul, aromele, galbenusurile, apoi un praf de sare pe margine.
Se topeste untul si se adauga peste el iaurtul rece din frigider, se amesteca bine si astfel compozitia va deveni calduta. Se toarna lichidul...
Un mod de preparare simplu si rapid:
Amestecam toate ingredientele intr-un vas larg: faina cernuta, zaharul pudra, galbenusul, aromele si praful de copt. Amestecam si facem firmiturile cu degetele., practic ne jucam cu aluatul asemenea unor copii...dureaza doua minute si e gata :)
Tapetam o...
Intr-un vas se amesteca branza dulce cu smantana, ouale, zaharul pudra vanilia si aromele. Se mixeaza bine sa se faramiteze branza dulce.
Se adauga amidonul si praful de copt.
Se pune compozitia in forme la mijloc asezam o lingurita de dulceata.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si...
Fudge de ciocolata cu sirop de artar
Punem zaharul si apa la fiert intr-un ibric la foc mic timp de 12 minute. Tragem vasul de pe aragaz si adaugam untul taiat felii si bucatile de ciocolata. Amestecam pana se topesc untul si ciocolata si turnam laptele praf, vanilia si cacaoa, din nou amestecam bine cu un tel si adaugam frisca...
Placinta cu branza dulce-sarata
Am preparat aluatul in dublu exemplar :)))) desigur pentru cele doua placinte.... Am amestecat intr-un vas ingredientele lichide: iaurtul, ouale, laptele, uleiul, am adaugat zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Aluatul se framanta usor, obtinem...
Orez cu pui si ciuperci
Se spala pieptul de pui si se taie in bucati mai mici. Orezul se spala intr-o sita si se lasa deoparte la scurs. Ceapa se toaca marunt si se freaca cu putina sare. Ciupercile se spala si se taie in bucati. Morcovul se taie in bucati sau se da pe razatoare. In cratita la foc foarte mic se...
Placinta ruseasca cu branza si merisoare
Se face simplu si rapid: Am amestecat smantana cu grisul si am lasat amestecul deoparte timp de 30 de minute. Branza dulce am mixat-o la la blender. Ouale le-am mixat cu zaharul pana si-au dublat volumul si apoi am adaugat branza mixata, praful de sare, vanilia si amestecul de...
Clatite dantelate
Ouale se amesteca bine cu un praf de sare, se adauga iaurtul, zaharul si se amesteca in continuare, apoi laptele, vanilia si coaja de lamaie, faina in ploaie, bicarbonatul pe care-l stingem cu zeama de lamaie si cautam sa obtinem un aluat mai grosut pe care-l vom subtia cu apa...
Pizza Familia
Se prepara blatul de pizza: framantam aluatul, nu dureaza mult si-l lasam la loc cald in bucatarie o ora sau pana isi dubleaza volumul. intindem blatul cu mana ( eu am reusit sa fac asta profil in aer :)))))), deci fara sucitor, e ideal, trageti usor de margini si veti vedea ca se intinde...
Placinta turceasca cu branza si spanac
Preparam foile: Din ingredientele pentru foi, preparam un aluat potrivit de moale, pe care-l infainam usor o singura data si veti vedea ca devine nelipicios si foarte usor de lucrat. Impartim aluatul in 3 bucati egale. Nu vom lasa aluatul la crescut, insa e bine sa avem cald in...
Cosulete cu gem
Acest aluat se prepara din ingredientele reci scoase abia de la frigider, astfel ca nu va mai fi nevoie de timpul de asteptare de 30 de minute. Se prepara blatul: se amesteca toate ingredientele, untul rece taiat felii si oul, sarea, vanilia, coaja de portocala, faina plus praful...
Tarta de lamaie si ciocolata
Preparam aluatul de tarta : se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat, (daca vi se pare prea gros si greu de manevrat adaugati o lingura de apa rece), care se infaineaza usor( idee Ruxy) si se da la rece 30 de minute. Se intinde aluatul , se aseaza in tava, se decupeaza...
Tarta de ciocolata cu frisca
Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele pana obtinem aluatul pe care il vom infaina usor cand este gata( untul e de preferat rece si taiat felii). Se imparte in doua si se da la rece pentru 30 de minute.( din aceasta cantitate ies doua blaturi( eu am umplut unul cu gem de prune)...
Flan cu crema de vanilie si fructe
Blatul se prepara usor si rapid: Untul rece din frigider se taie in feliute subtiri si se amesteca cu restul ingredientelor, faina, ouale, praful de sare, vanilia si iaurtul grecesc. Se framanta un aluat in 3 sau 4 minute apoi se infaineaza usor si se da la rece pana pregatim crema....
Flan cu branzeturi
Blatul flanului este unul extraordinar avand consistenta asemanatoare cu cea a alautului foietaj. Se va lucra cu untul rece si taiat in felii subtiri, astfel incat nu va mai fi nevoie sa mai lasam aluatul la frigider. Se adauga ouale, iaurtul, praful de sare si vom incepe sa adaugam faina...
Prajitura cu lamaie si fructe
Untul se topeste si se raceste. Fructele se taie dupa dorinta cubulete, felii... Batem albusurile spuma cu 100 gr de zahar ca la bezea. Galbenusurile se mixeaza cu 200 de grame de zahar( din total), pana se deschid la culoare, apoi lucram pe viteza mica( sa nu stropeasca) sau cu un...
Negresa cu cafea
Intr-un vas larg topim untul complet la foc foarte mic si in el vom topi ciocolata. Lasam putin la racit, adaugam zaharul vanilia, praful de sare si mixam bine. Punem vasul intr-un vas cu apa rece si racim compozitia. Vom adauga ouale pe rand si vom mixa bine dupa fiecare. Punem si cafeaua(...
Pizzo-cartofi
Cartofii se spala foarte bine apoi se fierb intregi in coaja. Se scurg de apa si se lasa la racit putin. Taiem cartofii in jumatati. Scobim fiecare cartof cam la jumatate, avand grija la coaja sa ramana intreaga. Punem la baza cascaval sau mozarella, stropim cu sos de rosii sau...
Cremsnit
Se prepara crema de vanilie: Laptele se pune la foc impreuna cu vanilia intr-un vas larg. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, faina si o cana de lapte( din total). Cand laptele este fierbinte se toarna peste el in fir subtire compozitia de oua si se mixeaza bine cu un tel, va incepe...
Aluat de foietaj si-o placinta cu branza sarata by Ruxy
Se amesteca intr-un vas, untul ( 250 gr)rece, dar moale( pentru asta il vom taia in felii subtiri), oul, galbenusurile, iaurtul rece, praful de sare si faina( 550 gr). Framantam aluatul pana se omogenizeaza ingredientele si nu se mai lipeste de maini( este posibil sa mai aveti nevoie de...
Desert cu ciocolata si frisca
Frisca se mixeaza si se indulceste cu zahar pudra vanilat( dupa gust). Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se amesteca cu mierea si vanilia, se lasa la racit. In pahar se pune frisca( 3, 4 linguri), apoi se adauga ciocolata topita( doua trei linguri sau dupa inspiratie, cata dorim) si...
Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata
Cernem faina intr-un vas. Amestecam untul de arahide cu unt, zahar pudra, cu galbenusurile, aromele, adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul stinse cu zeama de lamaie. Framantam aluatul atat cat se se omogenizeze toate ingredientele. bila rezultata o invelim in folie si o...
Prajitura lipicioasa de ciocolata
In 50 gr unt topim ciocolata si o lasam la racit. Combinam intr-un vas, faina sarea si praful de copt. Untul moale( 150 gr) la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia( 30 de secunde), se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare pana la omogenizare....
Unt de peste
Din aceasta cantitate ne iese un pachet mare de unt de peste. Punem toate ingredientele la blender, mixer vertical( in cazul meu) si mixam bine pana se omogenizeaza perfect compozitia. Potrivim gustul de sare, daca mai este nevoie. Intr-o forma de inox pentru unt, in partea superioara...
Briose pandispan cu nutella
Preinaclzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Separam albusurile de galbenusuri in doua boluri. Albusurile le batem spuma 1 minut. Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra si vanilia 1 minut pana devin cremoase. Adaugam faina in ploaie si mai amestecam 30 de secunde. Oprim mixerul si...
Mini tarte cu somon afumat
Preparam aluatul pentru tarta. Amestecam toate ingredientele( untul sa fie rece dar moale) si framantam in jur de 3 sau 4 minute pana rezulta o biluta elastica de coca. Impachetam aluatul in folie si il dam pentru 30 de minute la rece. Preparam umplutura: Amestecam smantana cu ouale...
Brownies cu unt de arahide
Am topit untul intr-un vas la foc mic apoi in el am topit ciocolata, am lasat sa se raceasca usor. Ouale le-am mixat 3 minute cu zaharul brun si vanilia. In crema de ciocolata inca calduta am pus untul de arahide si am amestecat. Am turnat crema de ciocolata peste compozitia...
Pasta de ton cu ceapa rosie
Se amesteca la blender untul moale, tonul, zeama de lamaie si mustarul si se omogenizeaza bine compozitia. Potrivim gustul de sare. Adaugam si ceapa rosie tocata marunt. Servim pasta pe felii de paine prajita. Foarte foarte gustoasa! Pentru a " complica" putin reteta dar si...
Prajitura cu sirop de lamaie
Topim untul si-l dam deoparte sa se raceasca. Mixam ouale intregi 1 minut, apoi impreuna cu untul topit si racit inca 1 minut. Adaugam zaharul pudra si coaja de lamaie si mai mixam 1 minut. Urmeaza sa punem faina in ploaie impreuna cu praful de copt si cel de sare. Compozitia va incepe sa...
Briose cu visine
Modul de preparare este simplu, iar daca avem toate ingredientele la indemana, ne miscam foarte rapid si usor. Separam ouale cu atentie. Albusurile le mixam cu 50 de gr. de zahar pudra, ca la bezea.( in jur de 3 minute) Galbenusurile le amestecam cu zaharul pudra ramas( 50 gr.),...
Scovergi cu iaurt
Se cerne faina si se pune intr-un vas, urmeaza drojdia in mijloc, iar peste ea zaharul, aromele, galbenusurile, apoi un praf de sare pe margine. Se topeste untul si se adauga peste el iaurtul rece din frigider, se amesteca bine si astfel compozitia va deveni calduta. Se toarna lichidul...
Prajitura cu firmituri si mere
Un mod de preparare simplu si rapid: Amestecam toate ingredientele intr-un vas larg: faina cernuta, zaharul pudra, galbenusul, aromele si praful de copt. Amestecam si facem firmiturile cu degetele., practic ne jucam cu aluatul asemenea unor copii...dureaza doua minute si e gata :) Tapetam o...
Prajiturele cu branza dulce si dulceata de piersici
Intr-un vas se amesteca branza dulce cu smantana, ouale, zaharul pudra vanilia si aromele. Se mixeaza bine sa se faramiteze branza dulce. Se adauga amidonul si praful de copt. Se pune compozitia in forme la mijloc asezam o lingurita de dulceata. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si...