Sarmale

de RuxyRux in Porc, 2 Ian 2014 | 4327 vizualizari

 

Da daaa...stiuuuuu.... toata lumea stie sa faca sarmale :))))))) ...asta e reteta mamei mele dragi...pentru sarmalute delicioase...preparate cu ajutorul masinii de tocat Nauman...multumesc :) si multumesc Bucataras.ro :)

 

INGREDIENTE

  • 3 kg si jumatate de ceafa de porc
  • 600 gr afumatura( sunculita taraneasca bine afumata sau ce doriti)
  • 2 cani bune de orez
  • sare
  • piper
  • un borcan mare de pasta de rosii
  • 5 verze( sau foi de varza la pachete)
  • 5 cepe mari
  • marar( daca doriti)
  • cimbru( daca va place)
  • boia dulce( optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Sunt sarmalute facute de mama :)

Se toaca carnea impreuna cu afumatura si ceapa. Se framanta impreuna cu condimentele, sarea dupa gust si 3/4 din borcanul de bulion, pana rezulta o compozitie omogena.  Umplem foile de varza si rulam sarmalele.

La baza  oalei asezam varza tocata si sunculita afumata, bucati de kaiser, punem si marar daca dorim, apoi sarmalele , din nou afumatura si deasupra din nou varza si pasta de rosii. Desigur punem apa cat este nevoie( eu le-am fiert in Zepter) si apoi cand le-am incalzit le-am pus in tava la cuptor pentru o jumatate de ora.

Am fiert sarmalele trei ore la foc mic.

O mare mare bunatate.....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas de lut