Paine greceasca cu feta si masline

de RuxyRux in Piine, 24 Apr 2014 | 11051 vizualizari

 

O painica simpla, cu ulei de masline, umpluta cu branza feta si masline.....o nebunie delicioasa, va promit!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina pentru paine( tip 650)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 plicuri de drojdie( 14 gr total)
  • 2 linguri de zahar brun
  • 2 lingurite de sare( rase, painica e deja sarata de la branza feta)
  • 300 gr smantana
  • 400 ml lapte
  • 300 gr feta
  • 3 galbenusuri( pentru compozitia de branza)
  • 3 galbenusuri pentru uns
  • un castronel mic de masline kalamata( in jur de 20 de masline)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine greceasca cu feta si masline:

Aluatul de paine se prepara simplu:

Intr-un vas se pune faina si restul se asaza in felul urmator: in mijloc deasupra punem drojdia, peste drojdie zaharul, pe margine sarea.

Se incalzeste laptele usor si-n el se pune smantana si se aduce totul la aceiasi temperatura( eu am pus smantana rece)...se potriveste lichidul sa fie caldut( nu fierbinte, atentie!)

Se toarna peste faina si se incorporeaza bine toate ingredientele, amestecand usor cu mana,  se adauga uleiul si se incepe framantatul care nu dureaza mai mult de 5 sau  6 minute.

Se pune vasul langa  foc( aragazul cu ochiul deschis) sau pe calorifer in bucatarie si se taie cu un cutit adanc in forma de cruce. Vasul se acopera cu un servet curat de bucatarie si se lasa la crescut pana ce aluatul isi dubleaza volumul. ( la mine a crescut foarte repede ,undeva in jur de 40 de minute.)

Intre timp preparam umplutura:

Amestecam branza cu galbenusurile pana devine o crema groasa si o lasam la loc caldut, ea nu trebuie sa fie rece la umplerea painilor.

Dupa crestere veti vedea deja separate cele 4 bucati de aluat, le vom lua pe rand, le vom plia usor si le vom da forma de painica prin rulare.

Asezam painile in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. si le mai lasam zece minute la loc cald.

Cu un cutit le vom cresta usor adanc pana la baza tavii, fix pe mijloc. Aluatul se va desface usor.

Cu o lingura punem crema de branza in mijloc( daca este nevoie putem desface usor buzunarul cu mana), apoi asezam maslinele curatate de samburi( daca aveti masline fara samburi este si mai bine, daca nu, le veti taia jumatati.)

Cu restul de galbenusuri amestecate bine intr-un vas si tinute la loc cald, astfel incat sa nu fie reci, vom unge painile pe margine, evitand mijlocul umplut.

Preincazim cuptorul la 200 de grade( la mine dureaza in jur de 13 minute  (timpul in care painea mai sta la crescut).

Coacem painile pentru fix 30 de minute.

Vom lasa painea la racit si numai dupa ce s-a racit complet, o putem felia( insa stiti voi ce fac pofticiosii :D...o rup fierbinte :))))si-apoi se gandesc la mare si la Grecia si la o masuta pe plaja unde poti sta cu picioarele in apa marii  calda si buna si cu ochii spre cerul senin! Miraj!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine greceasca cu feta si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine in vas roman