Un meniu ușor și sănătos, pentru că pulpele de pui nu sunt prăjite, iar legumele, fiind fierte la aburi, păstrează toată savoarea și gustul lor natural. Bun pentru copii, pentru cei care țin regim, dar și pentru persoanele care vor să mănânce sănătos.
Pulpele se curăță bine, se spală și se pun la cuptor cu apă, ulei și condimente, la foc potrivit. Din când în când, se verifică starea lor și se stropesc cu sosul din tavă.
Când sunt gata rumenite, se scot din cuptor și se pot servi.
Se spală, se zvântă și se taie mărarul pentru garnisit.
În timp ce pulpele stau în cuptor, se pregătesc legumele care se curăță, se spală și se taie în formele dorite. Se pun legumele la aparatul de fiert la aburi și se lasă 50-60 minute. Când s-a scurs timpul fixat pentru fierberea legumelor la aburi, se scot cu o paletă și se montează farfuria. Se pun legumele în farfurie (dacă se mănâncă fără pâine, legumele pot fi într-o cantitate mai mare) și se toarnă peste ele untul topit, după care se condimentează cu sare, piper și mărar tăiat fin.
În mod normal, acest fel de mâncare nu necesită salată (pentru că sunt suficiente legume) și nici pâine.
1
Contrar obișnuinței culinare generale, eu pun condimentele de la început la friptură pentru ca, în timp ce se face la cuptor, carnea să poată absorbi gusturile diferitelor condimente. Altminteri, ar avea doar gust de fiertură.
2
Preparați legume doar pentru o masă. Carnea poate fi preparată și pentru a doua zi, cu o altă garnitură, dar legumele nu mai au gust bun, dacă stau de pe o zi pe alta.
3
Ceapa și usturoiul sunt puse la fiert la aburi, alături de celelalte legume, pentru a da gust. Se poate renunța la ele (deși usturoiul are un gust foarte bun, fiert la aburi).