Tarta cu ciuperci si carne tocata

de RODIMUR in Porc, 4 Iul 2018 | 4618 vizualizari

 

Ar fi trebuit să fac această tartă pentru Picnicul bucătărașilor, dar m-am răzgândit, din motive de evaluare... Acum am făcut-o din nou, pur și simplu pentru că mi-au rămas, de la alte preparate, ingredientele necesare și cum tarta aceasta se prepară foarte repede și este foarte gustoasă, nu am stat prea mult pe gânduri și am trecut la treabă.
Am făcut această tartă într-o tavă de unică folosință, cu diametrul de 20 cm.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul fraged:
  • 200 grame de făină albă
  • 100 grame de unt rece
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de sare fină
  • Pentru umplutură:
  • 150 grame de carne tocată de porc
  • 200 grame ciuperci champignons
  • 1 ceapă medie
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ingredientele
  • 2 ouă (unul pentru amestec, altul pentru uns)
  • 2 linguri de făină albă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 25-30 grame de cașcaval (pentru decor)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci si carne tocata:

Se face un aluat fraged din făină, unt, sare și un ou. Când ingredientele s-au încorporat uniform și aluatul este elastic și nelipicios, se aplatizează, se pune într-o folie alimentară și se dă la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră.

Între timp se prepară umplutura. Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.

Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală în câteva ape, se scurg și se taie felii de 2-3 mm grosime. Se adaugă ciupercile în tigaia cu ceapă și se călesc. Se adaugă și carnea tocată și se ține amestecul pe aragaz, la foc mic, până ce scade lichidul lăsat de ciuperci și toate ingredientele sunt pătrunse.

Se ia tigaia de pe foc și se lasă să se răcorească puțin. Se adaugă apoi un ou, două linguri de făină albă și se condimentează cu sare, piper și cimbru.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt, după care se adaugă în compoziția de umplutură.

Se scoate aluatul fraged din frigider, se întinde o foaie care se pune în forma de copt. Se înțeapă cu o furculiță aluatul de la bază și se toarnă umplutura. 

Se mixează un ou cu un praf de sare și se toarnă peste umplutură, după care tarta se presară cu cașcaval răzuit. 

Se răsfrâng spre interior marginile tartei, se ondulează manual și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru 25-30 de minute.

Când tarta s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor și se poate servi imediat.

Această tartă este foarte gustoasă, atât caldă, cât și rece. De aceea, ea este un preparat foarte bun și pentru picnic, sau pentru pachet, în deplasare.

TIPS-URI

1

Faceți aluatul fraged cu unt rece și lăsați-l la frigider cel puțin 30 de minute, înainte de prelucrare.

2

Aluatul fraged, poate fi preparat și cu o zi înainte, dacă nu aveți suficient timp la dispoziție.

3

Înainte de a pune umplutura în tavă, înțepați aluatul cu o furculiță.

4

Pentru umplutură, căliți ușor ceapa, numai cât să se înmoaie, la foc mic și în ulei suficient (ca să nu se ardă).

5

După ce adăugați celelalte ingrediente în tigaia unde ați călit ceapa, țineți-le la foc mic și amestecați, până ce scade lichidul lăsat de ciuperci. Umplutura nu trebuie să fie apoasă.

6

Țineți tarta în cuptor, la temperatură medie, până ce se rumenește frumos.

7

Această tartă se poate servi atât caldă, abia scoasă din cuptor, cât și rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare cu carne de porc,ciuperci,rondele de ceapa pane si mamaliga