Patricia Iordache

1

Bucataras
incepator

Bucuresti/Popesti-Leordeni

Bucataras din 27.02.2013

RETETE263
PRIETENI327
Retete / Dulciuri

Negresa cu gem de gutui (de post)

In Prajituri la 20 Mar 2013

Intr-un castron potrivit ca marime punem gemul, apa, sarea, zaharul si amestecam pana ce se topeste zaharul. Incorporam apoi uleiul turnat in fir, adaugam nuca macinata, scortisoara, esenta de rom si omogenizam. Stingem bicarbonatul cu zeama de la 1/2 de lamaie, il adaugam in compozitie si la...

Prajitura desteapta

In Prajituri la 20 Mar 2013

Punem la foc mic o cratita cu laptele, untul si zaharul. Cand s-a topit untul, luam de pe foc si lasam la racit. Separam ouale, albusurile le batem spuma si galbenusurile cu zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam compozitia de lapte racita si amestecam usor cu un tel. Adaugam si...

Chec gata in 5 minute

In Prajituri la 19 Mar 2013

Luam o cana maricica (eu am luat o cana de supa) si punem in ea ceea ce urmeaza. Amestecam toate prafurile foarte, foarte bine. Adaugam oul crud si amestecam iar foarte bine. Punem cele 3 linguri de lapte si cele 3 de ulei, mai amestecam iar si dam totul la cuptorul cu microunde setat la...

Desert rapid la pahar

In Prajituri la 18 Mar 2013

Fructele de padure le-am bagat in blender cu putin zahar pudra si am obtinut un sirop gros de fructe. Am luat in pahar, am pus un strat din blatul de biscuiti, am turnat putin lichior peste el, apoi un strat de budinca de vanilie, sirop de fructe de padure, iar budinca de vanilie si, ca motz,...

Mingiute cu visine

In Prajituri la 17 Mar 2013

Biscuitii tocati la masina sau la mixer ii amestecam cu laptele, untul, zaharul, esenta si cacao pana obtinem un aluat usor de modelat. Luam cu o lingura compozitie, punem in mijloc o visina din visinata si formam o mingiuta de marimea unei nuci avand grija ca visina sa fie bine acoperita....

Prajitura cu biscuiti si iaurt

In Prajituri la 15 Mar 2013

Intr-un pahar de iaurt punem unul din plicurile cu zahar vanilat, 5 lingurite de zahar, 1 plic de gelatina (dupa ce a fost pusa la hidratat in putina apa rece si apoi incalzita putin fara a ajunge la fierbere!!). In celalalt pahar de iaurt punem ceea ce ati pus si in primul pahar, dar, in plus...

Tarta cu pere

In Prajituri la 14 Mar 2013

Amesteacam toate ingredientele (fara pere), turnam toata compozitia intr-o tava (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 27 cm)  in care am pus hartie de copt sau o ungem cu unt si tapetam cu faina. Deasupra aranjam feliile de pere, dupa bunul plac, apoi bagam totul la cuptorul...

Briose pufoase cu ciocolata si piersici

In Prajituri la 14 Mar 2013

Scoti piersicile din compot, le tai cubulete si le pui la scurs intr-o sita. Tai cubulete ciocolata amaruie. Pui ouale intregi, zaharul si zaharul vanilinat intr-un castron mare si incepi sa mixezi la viteza mare, timp de aproximativ 5 minute, pana ce obtii o crema consistenta.  Adaugi...

Tort de ciocolata si fistic

In Torturi la 14 Mar 2013

Cum pregatim blatul: Tapetam forma in care vom coace blatul, cu hartie de copt. Pornim cuptorul la 200 grade. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul pana se formeaza o spuma tare. Adaugam galbenusurile, toate odata, punem si apa, amestecam. Cernem faina si...

Prajitura rapida cu mere si biscuiti

In Prajituri la 13 Mar 2013

Curatam merele de coaja si cotor si le radem pe razatoarea cu gauri mari. Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul, coaja de portocala, scortisoara si le calim la foc potrivit, amestecand continuu. Cand merele incep sa lase zeama, adaugam praful de budinca dizolvat in cei 300 ml apa, amestecam...

Negresa

In Prajituri la 12 Mar 2013

Punem intr-un vas: untul, laptele, 2 linguri cacao si lasi la foc mic pana incepe sa fiaba, amestecand usor.  Cand a fiert, dai vasul de-o parte si opresti intr-o cana, aproximativ 100 ml din acesta compozitie, amestecand-o cu restul de 2 linguri cacao ramase.   Lasi restul...

Mere caramelizate cu alune (de post)

In Dulciuri la 11 Mar 2013

Spalam merele si le taiem in 8 felii egale (fara samburi). Topim intr-un vas cu diametrul mic cele 200 gr. zahar ca pentru crema de zahar ars. Tocam alunele, nu foarte fin. Luam un bat de frigaruie, il infigem in bucata de mar, presaram putina scortisoara, bagam in caramelul fierbinte,...

Tort trufa

In Torturi la 10 Mar 2013

Cum preparam:   Blatul   Incalzim cuptorul la 175 grade. Incalzim laptele , tocam 100 gr ciocolata amaruie si o topim in lapte, apoi o lasam la racit. Batem zaharul cu untul, bine, bine si apoi adaugam cele 4 oua, pe rand amestecand energic. Adaugam 50 gr de amidon. ...

Mucenici moldovenesti a la Jamila

In Dulciuri la 9 Mar 2013

Punem faina cernuta intr-un castron. Dizolvam drojdia in laptele/apa calduta si adaugam zaharul. Amestecam pana se dizolva si turnam in mijlocul fainii. Adaugam uleiul, coaja de portocala rasa si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Lasam...

Bomboane Raffaello

In Prajituri la 9 Mar 2013

Mixam untul lasat la temperatura camerei, cu zaharul pudra pana obtinem o spuma, adaugam laptele praf, nuca de cocos si foaia de napolitana sfaramitata foarte bine. Obtinem o pasta pe care o tinem la frigider cam 30 minute, dupa aceea, din aceasta pasta, formam bilute si punem in centrul lor...

Nasturasi cu migdale

In Prajituri la 8 Mar 2013

Amestecam ouale cu zaharul, adaugam pliculetul de zahar vanilinat si amestecam energic pana se topeste tot zaharul. Turnam uleiul in fir subtire, zeama de lamaie, amestecam. Punem faina si amestecam din nou. O treime din compozitie o amestecam cu cacao, restul nu o amestecam cu nimic....

Trandafiri din mere si foietaj

In Prajituri la 8 Mar 2013

Dezghetam aluatul foietaj la temperatura camerei.   Spalam merele, le taiem pe jumate, le scoatem cotorul si le taiem felii subtiri (cu tot cu coaja).    Feliile taiate le punem intr-un vas cu apa cat sa le acopere, adaugam 3 linguri zahar tos si zeama de lamaie (ca merele sa nu...

Galuste cu gem de prune

In Dulciuri la 7 Mar 2013

Cum preparam: Punem la fiert, apa, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Cand a inceput sa fiarba adaugam in ploaie grisul si amestecam continuu cu un tel, pana obtinem un aluat tare. Lasm grisul la racit. Luam o lingura de lemn cu care luam din compozitie, o presam in palmele unse cu...

Rulada cu gem

In Prajituri la 5 Mar 2013

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si cu zaharul. Adaugam apa fierbinte si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam galbenusurile, unul cate unul amestecand bine de jos in sus, dupa fiecare.  Amidonul il amestecam cu praful de copt si il cernem deasupra...

Salam de biscuiti reteta

In Prajituri la 4 Mar 2013

Salam de biscuiti reteta Rupem biscuitii bucatele mici, peste ei punem laptele caldut, untul/margarina topita (la cuptorul cu microunde), amestecam apoi adaugam restul ingredientelor. Amestecam totul pana se coloreaza frumos, intindem o folie alimentara, punem cu lingura compozitie si rulam...

Prajitura cu mere si bezea

In Prajituri la 3 Mar 2013

Cum preparam compozitia de mere:   Merele se rad pe razatoarea mare sau la robot, se calesc cu zahar pana iese apa din ele. Cand sunt aproape gata, se adauga scortisoara si se mai amesteca putin.   Cum preparam bezeaua:   Mixam foarte bine cele 5 albusuri cu cele 5 linguri de...

Prajitura cu nuca si frisca

In Prajituri la 2 Mar 2013

Amestecam apa minerala cu zaharul, pana se topeste. Adaugam nuca, faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat ca pentru chec. Luam o tava (22X35 cm), punem in ea hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor, la 160 grade, timp de 25 minute. Facem testul...

Tort "Diana si Florin"

In Torturi la 1 Mar 2013

Cum pregatim tortul Florin : Punem stafidele intr-un castronel, turnam whisky cat sa le acopere si le lasam pana in momentul folosirii. Punem intr-un vas cu fundul gros, gelatina, apa, cele 2 linguri de zahar si oul, amestecam bine. Asezam vasul pe plita si amestecam pana se dizolva zaharul...

Ciocolata de casa cu nuca prajita

In Prajituri la 1 Mar 2013

Este foarte important sa ne pregatim totul inainte de a incepe prepararea.  Asadar, punem zaharul si apa intr-o cratita de inox.  Cernem laptele praf si il punem intr-un castronel. In alt vas cernem cacao, pregatim cele 100 gr de unt pe o farfuriuta, prajim miezul de nuca si il...

Cake Pops cu biscuiti si ciocolata alba

In Prajituri la 27 Feb 2013

Cum preparam:   Maruntim bine biscuitii la robot pana ce obtinem un praf fin. Adaugam crema de branza (aflata la temperatura camerei) si amestecam bine. Adaugam esenta de rom si formam bilute cat o nuca mica pe care le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Topim 50 gr...

Gogosi umplute cu dulceata de visine

In Dulciuri la 27 Feb 2013

Dizolvam drojdia in 1 ceasca apa calduta, punem 1 lingurita zahar si amestecam. Turnam amestecul in castronul in care vom face aluatul, adaugam restul de apa, uleiul, zaharul, sarea, mirodeniile, apoi adaugam faina pana ce obtinem un aluat nelipicios si moale.   Acoperim cu un prospop...

Tort cu piersici si ananas fara blat

In Torturi la 27 Feb 2013

Pui gelatina la hidratat in cantitatea de apa specificata pe plicul de gelatina. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 4 linguri de zahar, adaugi cele 2 oua si pui pe foc mic, amestecand incontinuu, pana se dizolva zaharul dar fara sa ajunga la fierbere pentru ca "se taie" gelatina. Lasi la...

Tort de ciocolata

In Torturi la 27 Feb 2013

Cum preparam blatul:   Pornim cuptorul la 200 grade. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se formeaza o spuma tare. Se adauga galbenusurile, toate odata, se adauga apa si apoi faina cernuta, putin cate putin amestecand usor cu o spatula. Se toarna compozitia...

Clatite cu gem de caise si nuca

In Dulciuri la 27 Feb 2013

Amestecam intr-un castron, cu ajutorul unui tel, cele 3 oua intregi, faina, laptele, sifonul (apa minerala sau berea) si sarea. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore. Amestecam din nou cu telul verificand daca aluatul are consistenta unei smantani. Ungem cu...

Friganele (Gigi-Papa)

In Dulciuri la 27 Feb 2013

Punem laptele intr-un castronel. Ouale le batem cu un praf de sare. Feliile de paine le dam una cate una prin lapte, apoi prin ou (in aceasta ordine) si le punem la prajit in ulei incins. Le scoatem cand au devenit aurii. Le asezam pe un servetel de hartie pentru a inlatura surplusul de ulei si...

Afisate 61 - 90 din 93 retete    

Postari recente

publicat la 18.05.2014

Pasta de sardine

Horosmopul tau de astazi:

Rac

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]